YANNICK DE CLERCQ DROOMT VAN DE TITEL. ‘Op het einde van het seizoen willen we de oppergaai” VOORZITTER YANNICK DE CLERCQ ZIET GENT HAWKS HOOG EINDIGEN

Voorzitter

Artikel het laatste nieuws, 5 sept 2019

Aan de vooravond van de start van het nieuwe basketbalseizoen is het nodig om even naar de ambities te peilen bij de voorzitters van de verschillende clubs. Wanty Gent Hawks speelde een goede voorbereiding en verloor enkel van Okapi Aalstar. De kern is zwaar versterkt en dus blijft het de bedoeling om een voorname rol te spelen in tweede klasse.

Hawks speelde vooral bekerwedstrijden, maar ook een oefenmatch tegen Okapi Aalstar. Na enkele weken voorbereiding zijn ze in Gent helemaal klaar voor de start van de competitie.

“Onze ploeg is versterkt uit het tussenseizoen gekomen”, zegt voorzitter Yannick De Clercq. “Onze ruggengraat is er nog, maar die werd aangevuld met Anthony Chadda, één van de betere spelers uit de tweede klasse. Boris Penninck is nog zo’n aanwinst. Hij wordt ongetwijfeld een absolute topper. Het zit nu al goed en dat is te danken aan het harde werk van de spelers. Natuurlijk hebben we met Erik Rogiers ook één van de beste en meest ervaren coaches in onze rangen.”

De Beker van België was voor Gent Hawks vooral spelen tegen teams die op een lager niveau uitkomen. “We hopen ver in de beker te geraken, zodat we tegen een eersteklasser uitkomen en dat kan zorgen voor extra interesse in onze club”, gaat de voorzitter van Hawks verder. “In de competitie moeten we proberen om elke wedstrijd te winnen. Er zijn de vaste topploegen zoals Oxaco Boechout en Basket Waregem, maar toch is er elk jaar opnieuw een verrassing. We gaan dus ook op onze hoede moeten zijn.”

Wanty Gent Hawks start de competitie zaterdag in het Tolhuis tegen LDP Donza. “Van in het begin mee zijn lijkt de boodschap. Ik zal tevreden zijn als we bij de eerste drie eindigen, maar we hoeven niet van in het begin te veel druk te leggen op de spelers”, klinkt het bij Yannick De Clercq. “Toch hoop ik stiekem wel op de oppergaai en dus kans te maken op promotie. Kampioen spelen, het is een droom voor mij. Ik heb er nu al alle vertrouwen in dat onze ploeg het goed gaat doen. Onze kern is perfect gestoffeerd, het wordt een beetje ongeduldig wachten op die eerste opworp van het seizoen.”

Coach: Erik Rogiers.

Spelers: Thomas Meireman, Stijn Stevens, Joeri Vermoesen, Maxime Verspeeten, Gregory De Pooter, Anthony Chadda, Boris Penninck, Joren Vermoesen, Laurent L’hote, Robin Mestdagh, Sam Verstraete. (SVOD)