“Nieuwsflash : “Ik ben tevreden dat er eindelijk duidelijkheid is”…

Artikel uit Het Nieuwsblad, 11 januari 2021 om 17:09 door Johan Gaudissabois

Erik Rogiers: “De beslissing van VBL is meer dan terecht.” (Foto NDM)

Erik Rogiers spreekt klare taal als we hem polsen naar enige commentaar bij het stopzetten van de basketbalcompetitie: “We weten nu duidelijk waar we staan.”

Voor de Gentse coach was het zo klaar als een klontje dat het onmogelijk was om de competitie op de juiste manier af te ronden.

“Eind februari was echt het ultieme moment om herop te starten”, aldus Rogiers. “Om dat nog mogelijk te maken moesten we dus begin februari in zaal kunnen trainen. Het is nu zelfs voor de grootste optimist duidelijk dat dit totaal onmogelijk was. Heel wat zalen blijven voorlopig gesloten. We krijgen het met andere woorden niet meer georganiseerd.”

“Bovendien kan ik me totaal niet vinden in een korte voorbereiding. Vergeet niet dat we al stilliggen sinds 13 maart. We hebben dus minimaal 16 weken geen matchen meer betwist of op een normale manier kunnen trainen. Het risico op blessures is in dergelijk scenario veel te groot. Nemen we daarbij nog de factor dat een aantal ploegen ook niet bereid was om te spelen zonder publiek. Een ploeg als Ieper die speelt voor honderden toeschouwers zou te veel inkomsten moeten derven.”

“De formule die VBL voorstelde om in reeksen van 7 te spelen met nadien play-offs was op zich zeker een mooi alternatief voor de gewone competitie. Van zodra er ploegen beginnen af te haken wordt het veel minder interessant. Al deze factoren zorgen ervoor dat ik eigenlijk tevreden ben met dit definitief afblazen. In de huidige omstandigheden was het trouwens goed mogelijk dat je ergens opstartte om kort nadien dan weer te worden teruggefloten. Zinloos dus.

De beslissing van VBL is meer dan terecht. Het gaat hier wel om veiligheid en gezondheid. Dat er uiteindelijk gevolgen zullen zijn voor onze sport is duidelijk. Nu woensdag zitten onze voorzitter, het dagelijks bestuur en de sportieve cel samen om een en ander te bekijken.”