Melco Ieper knikkert Gent Hawks uit Beker van Vlaanderen

Een voorsprong van twintig punten (90-70) uit de heenmatch was niet genoeg voor Gent Hawks om de finale van de Beker van Vlaanderen te spelen. Na een 98-70 nederlaag bij Melco Ieper ligt Gent eruit. Van een koude douche gesproken. Joren Vermoesen is uiteraard heel ontgoocheld als we hem polsen naar enige kanttekeningen bij dit debacle.

“We waren echt niet klaar om te spelen”, zucht de Gentse topschutter. “Iedereen was er bij ons nochtans op gebrand om net als vorig jaar de finale te halen. Het resultaat van de heenmatch had ons blijkbaar toch iets te zeker gemaakt dat de terugmatch geen probleem kon vormen. Melco Ieper van zijn kant startte vanuit de wetenschap dat zij echt niets te verliezen hadden. Niet dat zij zich waagden aan een of andere press, maar we lieten hen vlug 15 punten weglopen en dat gaf hen uiteraard een enorme boost.”

“Aan de rust stonden we bij 50-24 al zes punten in het krijt. We knokten ons wel terug in de match, maar op het einde van de reguliere speeltijd was het 84-64 en in de verlenging was het afgelopen. Met Rik Van Den Berghe (10), Gregory Depooter (16), Joeri Vermoesen (13) en ikzelf met 12 punten hadden we wel vier man in de dubbele cijfers, maar dat was niet voldoende.”

“We kunnen enkel leren uit deze nederlaag. Feit is dat onze slechte start bij voorbaat al het eindresultaat hypothekeerde. Tweede vaststelling is dat de top in de reeks gevoelig breder is dan vorig jaar. Toen had je vier ploegen die erbovenuit staken, maar nu kan de nummer acht het probleemloos halen van de nummer één.”

Het Nieuwsblad