Kampioenhuldiging Gent Hawks 2017

Op dinsdag 22 augustus werd onze kampioenenploeg ontvangen op het stadhuis te Gent.

(waren verontschuldigd: Stijn Stevens en Maxime Aldenkamp)

Na het seizoen 2015-2016 onderging Gent Hawks voor het seizoen 2016-2017 een ware gedaanteverwisseling. Van de ploeg bleven hoogstens een vijftal spelers over. Met een verjongde ploeg wou Gent Hawks in de tweede klasse spektakelbasket brengen.

De ploeg voor het seizoen 2016-2017 bestond uit Robin Spaens, Maxime Verspeeten, Gregory Depooter, Len Vande Lanotte en Laurent Lhote.

De nieuwkomers waren Jeremy Delobbe, Rik Vandenberghe, Maxime Aldenkamp en de tweelingbroers Joerie en Joren Vermoesen die overkwamen van Condors St-Niklaas. Later kwam Stijn Stevens, die met een dubbele licentie speelde bij de Leuven Bears, de ploeg versterken.

Er werd door de Head Coach Erik Rogiers, onze Assistant Coach Luc Van Vooren, Big Men Harvey Jones en Siegfried van Puyvelde binnen onze eigen regio Gent, Oost-Vlaanderen, gegaan voor jong talent.

Gent Hawks denderde door de competitie als een sneltrein en bleef winnen, 16 keer op een rij.

Vooral door de input van onze nieuwe jonge talenten en de kennis en de knowhow van de gevestigde waarden werd Gent Hawks kampioen in Top Division Men 1, zeg maar de tweede klasse. Zo mocht Gent nog eens vieren na 10 jaar zonder trofee.

Met stevige powerplay hebben de andere ploegen uit de competitie ondervonden dat Gent Hawks niet met zich liet sollen.

Met topscorers als de tweeling Vermoesen, met Laurent L’hote op kop en Gregory De Pooter en de hele ploeg, was en is de hele ploeg bereid om voor elkaar te vechten. Alles in het belang van de ploeg!

Samengevat was het eigenlijk elke week iemand anders die aan het kanon stond. Doorgaans waren er toch gemiddeld 5 tot 6 mensen die in de dubbele cijfers eindigen, voor elke tegenstander een harde noot om kraken. Ook defensief stak alles perfect in elkaar.

Dat Hawks nu de scalp van Waregem aan de gordel heeft hangen, bevestigt dat deze ploeg niet alleen de play-offs kan winnen, maar zeker ook zoals Hellas destijds terug de massa verdient.

Gent Hawks was en is de beste ploeg in de competitie TD Men 1.

Met een titel en een finaleplaats in de Vlaamse beker zette Gent Hawks afgelopen seizoen het meest succesvolle jaar neer sinds het uit eerste klasse verdween.

Gent Hawks illustreerde gedurende de competitie 2016-2017 dat de Gentse basketballiefhebber er opnieuw goed aan doet de thuismatchen in zijn agenda aan te kruisen. De nieuwe ploeg heeft echt veel te bieden.

Het kampioenschap werd binnengehaald onder impuls en met enorm veel dynamiek van Voorzitter Yannick De Clercq. Ook worden de talrijke trouwe medewerkers en supporters bedankt voor de steun.

We blijven ambitieus in het nieuwe seizoen. We mikken resoluut op een plaats binnen de top vier en hopen iets neer te zetten in de Beker van Belgiƫ, al was het maar om het Gentse publiek thuis een eersteklasser te kunnen aanbieden.