Joren Vermoesen (Hawks) : “We hebben het zelf weggegeven”

HLN20170925

Gent Hawks krijgt de trein in het nieuwe seizoen blijkbaar maar moeizaam op de rails. Met een twee op vier kan men moeilijk spreken van een start met kampioenenallures. Zeker als men weet dat het thuis een nul op twee liet optekenen. In de slotminuten kwam het tegen Waregem nog wel op voorsprong, maar de verwarrende arbitrage stak ook al geen handje toe.
RUDY VANBOCXSTAELE

“Het meest pijnlijke was dat we het, net als op Oxaco, gewoon hebben weggegeven”, legt Joren Vermoesen de vinger op de wonde. “In het begin van het tweede quarter namen we zelfs een tienpuntenvoorsprong bij 30-20, en die hadden we nooit uit handen mogen geven nog voor de rust. Ik ben ervan overtuigd dat we dan de buit binnen hadden. Die foutjes moeten er zeker uit in de toekomst en liefst zo snel mogelijk. Het ligt aan kleine dingen en daar dient aan gewerkt te worden. Lukt dat, dan kan het in de toekomst alleen maar beter worden. In het gegeven dat we geen ideale voorbereiding kenden in aanloop naar de match toe, door het jammerlijke overlijden van de vader van Lhote, mogen we zeker niet als excuus aanwenden. Het had eerder een stimulans moeten zijn om hem met een overwinning een hart onder riem te steken. En het lag zeker niet aan een minder presteren van hemzelf, want hij deed zijn job als spelverdeler zoals altijd en dat hij niet scoorde is geen excuus om ons achter te verstoppen. Zijn aanwezigheid alleen is altijd een surplus. Wat ons het meest pijn deed, waren de mismatches die ontstonden door het switchen bij de screens. Zij haalden daar maximaal profijt uit, maar wij lieten de ontstane kansen te vaak liggen.”

Mentale voordeel

Maar toch komen jullie in de slotfase nog 74-72 voor, maar missen de kans om het helemaal af te maken, door niet te scoren in een drie-tegen-één-situatie. “Gregory (De Pooter, red.) werd hierbij gehinderd door de terugsprintende Steinbach, maar niemand die hem daarvoor met de vinger mag wijzen, want hij stond uiteindelijk de volle vijfenveertig minuten op het terrein. Het is gewoon nog wat zoeken en we missen zeker ook iemand zoals Spaens. Die had van die momenten dat hij kon ontploffen en er een paar scoren, die ons dan in geen tijd een voorsprong van een tiental punten opleverden. Maar terublikken helpt ons niet vooruit. We zitten nu eventjes in de hoek waar de klappen vallen. Slechter dan Waregem waren we niet echt, maar zij hadden het mentale voordeel nog niet te hebben verloren”, besluit Vermoesen. (VBRA)