Zaterdag ontvangt Gent Hawks Ninane voor een match die beide ploegen absoluut moeten winnen. Hawks wil zo comfortabel mogelijk naar de play-offs en Ninane vecht tegen de degradatie. Opworp om 20.15 uur.

In welke mate de recente nederlagen bij Giants B en Soba Antwerpen in de koude kleren waren gekropen? We vroegen het Joren Vermoesen. De topscorer van zoveel Gentse matchen nuanceert. “Zowel Giants als Soba golden als heel moeilijke verplaatsingen. Nu hadden we wel gehoopt er minstens één winnend af te sluiten, maar het heeft niet mogen zijn. Toch mogen we absoluut niet dramatiseren. Bekeken over de hele terugronde deed geen enkele ploeg beter dan de tien overwinningen van Gent Hawks. Als we straks Ninane kloppen, eindigen we vijfde en is er absoluut geen man overboord. Dat de Waalse ploeg samen met Neufchateau zelf betrokken is in een harde strijd tegen de degradatie, betekent gewoon dat ook zij de wedstrijd moeten winnen. We mogen ze absoluut niet onderschatten, want in de heenronde verloren we daar. Omgekeerd knikkerden we hen wel uit de Beker van België, maar een wandeling in het park wordt het zeker niet.”

“Positief nieuws bij ons is dat we voor de eerste keer sedert lang weer au grand complet staan. Rik Van Den Berghe was al terug, net als Vinnie Haerbos. Maxime Verspeeten trainde deze week weer mee en zal nagenoeg zeker kunnen meespelen. Dit geldt ook voor Simon Gesquière, die na een hersenvliesontsteking opnieuw van de partij is. Dat dit mijn beste seizoen tot nu toe is? Juist. Al geef ik toch graag mee dat het voor mij makkelijker spelen is met een guard als Laurent Lhote aan het roer. Ik heb echt wel een ploeg rondom mij nodig en dit Hawks vormt het ideale team. Wie ik verkies als eerste tegenstrever in de play-offs? Doe maar Melco Ieper. Ik begin graag tegen een sterke ploeg, want bij winst staat het zelfvertrouwen weer op zenit.”

Het Nieuwsblad