Gent Hawks wint met kleinste verschil tegen Sijsele

Artikel uit het Laatste Nieuws dd° 28/10/2019

Gent Hawks zette Sijsele opzij, maar met klein verschil. Die wedstrijd eindigde op 71-74. En zo schuift Wanty Gent Hawks op richting top drie.

“Sijsle is altijd een moeilijke verplaatsing”, volgens Maxme Verspeeten. ” Het is een echte thuisploeg. Ze spelen ook zeer hard en er wordt daar nooit veel gescoord. Bovendien switchen ze veel van mandekking naar verdedigen in zone. Onze coach vroeg dus om geduld te hebben en daar hebben we naar geluisterd. We zijn kunnen uitlopen tot veertien punten, maar in het laatste kwart gaven we het nog bijna uit handen.

Uiteindelijk wonnen we nog met drie punten verschil. We hoeven niet per se te spreken over geluk, maar het hing toch aan een zijden draadje. We zijn vooral blij dat we niet verloren en hebben nu vier overwinningen op zes wedstrijden en sluipen de top vier in.

Daar zouden we toch moeten kunnen blijven vertoeven. In het begin van het seizoen verloren we twee keer met een punt verschil, nadien zijn we opgestaan en hebben we dus niet meer verloren”. (SVOD)