Gent Hawks wint met 81-65 tegen Gembo Borgerhout in de 1/8ste finale Beker van Vlaanderen en gaan dus door naar de volgende ronde Beker van Vlaanderen!

Artikel uit het Laatste Nieuws van 18-11-2019

GEERT DE RYCKE
BASKETBAL BEKER VAN VLAANDEREN

GREGORY DEPOOTER EN GENT HAWKS HOUDEN GEMBO AF IN DE BEKER

“Met de uitschakeling van Gembo al een mooie stap richting finale gezet”

Gent Hawks speelde in de Beker van Vlaanderen tegen Gembo Borgerhout en won het duel met 81-65. Tegenstander Gembo is een reeksgenoot, zelfs de leider in Top Division 1, en dus is dit een opsteker van formaat voor de Hawks. De thuisploeg nam de bovenhand in het eerste en het derde kwart.

Na het eerste kwart stond Gent Hawks met 25-19 op voorsprong. “We namen een heel goede start”, klinkt het bij Gregory Depooter. “Hun grootste speler was geblesseerd waardoor ze meer inside speelden dan ze normaal doen. En daar hebben we gebruik van gemaakt. Het kwam erop neer om vooral niet met hen mee te spelen. We moesten het spel drukken en dat is gelukt, want met Gembo ben je eigenlijk nooit klaar.”

Aan de rust was de stand 44-40. In het derde kwart kon de thuisploeg weer wat verder uitlopen, tot 64-46. “Af en toe kwam Gembo terug tot op tien punten, maar we waren allemaal goed bij schot. Uiteindelijk wonnen we met iets minder dan twintig punten verschil en daar kunnen we tevreden mee zijn, want de beker is wel een doel. We willen graag de finale halen. Met de uitschakeling van Gembo hebben we al een mooie stap in die richting gezet.”

Topschutter bij Gent Hawks was Boris Penninck, Gregory Depooter scoorde negentien punten. “Het is een goede generale repetitie geweest voor volgend weekend, want dan spelen we in competitie tegen Gembo”, gaat Depooter verder. “Dinsdag spelen we eerst nog tegen Lier, nadien is er opnieuw een duel met de leider van de reeks. Thuis moeten we altijd winnen. Zij spraken in het begin van een overgangsjaar, maar staan toch maar mooi op kop.”

Het tactische plannetje van Hawks werkte deze keer. “We moesten proberen om hen niet meer dan zeventig punten te laten maken, want wij maken er meestal meer. Dat is gelukt. Twee weken geleden in Lommel liep het nog fout, toen verloren we en slikten we honderd punten. Defensief stond het toen niet op punt. Het is duidelijk dat als we onze tegenstander beter afhouden, we het dan meestal halen, want offensief gaat het elke keer top. Dat is de opdracht ook voor de komende duels.” (SVOD)