Gent Hawks bereidt zich voor op dubbele clash met Charleroi! #Play-Offs (2018)

Gent Hawks start vanavond in de play-offs met een uitmatch in Charleroi en ontvangt de Carolo’s zondagavond thuis voor de terugmatch.

“Niet echt ideaal allemaal natuurlijk”, betreurt coach Erik Rogiers de gang van zaken.

“Wij hadden voorgesteld om bij ons de zaterdag te spelen, maar zij wilden niet omdat een paar van hun B-jongens met de A ploeg meemoeten naar Oostende. De zondag wilden wij dan weer in de namiddag spelen, maar blijkbaar was de zaal reeds bezet. Op veel supporters gaan we wellicht niet moeten rekenen op een zondagavond om 20.45 uur. Dat het een spannende confrontatie gaat worden mag blijken uit het feit dat we op een gedeelde vierde plaats zijn geëindigd. Thuis verloren we in competitie, maar dat was een van onze mindere matchen, terwijl zij doorgingen op hun elan van het kampioenenseizoen. Bij hen wisten we wel revanche te nemen, maar dat was dan weer met het kleinste verschil. Als sattelietploeg van hun grote broer in de hoogste afdeling is het vanzelfsprekend dat ze een jong team zijn met heel wat talent, waarvan de beteren dus inderdaad meetrainen met A en op het wedstrijdblad staan. Regelmatig krijgen ze bovendien ook wel hun speelminuutjes.”

Maar intussen staan jullie zelf opnieuw voltallig? “Inderdaad, maar sommige jongens zitten wel nog in de herstelperiode en zijn dan ook nog niet honderd procent. Vergeet niet dat iemand als Verspeeten toch zomaar eventjes ongeveer twee maanden out is geweest. Bovendien roerden de staartploegen zich om het behoud te verzekeren en dat was knokken geblazen. Wij hadden alle moeite om het voorlaatste Ninane er onder te houden, terwijl hekkensluiter Neufchâteau eindigde met een overwinning op Ieper, dat hierdoor het thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs verloor. Bij de bond lijken ze te denken dat we profploegen zijn. Het weekendprogramma ziet er vanaf vrijdag immers zo uit: op vrijdag een match in Charleroi, zaterdagmiddag trainen, zondag de match thuis, maandag weer trainen en mogelijks dinsdag de beslissende derde match. En voor de clubs die de finale halen is dat drie weken na elkaar zo. Belangrijk tegen de Spirous is dat we goed verdedigen tegen die jonge veulens, die graag up-tempo spelen.

Vooral onze defensieve transtitie zal moeten goed zijn, want dat durft soms wel eens een zwak punt zijn.” (VBRA)

HLN_20180413