Wanty Gent Hawks vs Melco Ieper # Playoffs #BELLE

Wanty Gent Hawks vs Melco Ieper # Playoffs #BELLE

20:15

Recap

Beide ploegen hadden nu elk één wedstrijd gewonnen. Gent had nu terug thuisvoordeel, maar wat betekent dat in de play-offs? Vorige vrijdag verloor Gent thuis en zondag verloor Ieper in zijn sporthal. Beide ploegen geloofden nog rotsvast dat ze konden doorgaan. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het zou van details afhangen wie naar de halve finale mocht.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd het duidelijk dat Robin Mestdagh niet zou kunnen spelen wat een grote aderlating was voor de thuisploeg. Beide ploegen probeerden vanuit hun eerste aanvallen punten te scoren met een driepunter, maar beiden slaagden daar niet in. Na anderhalve minuut opende Wim Dobbelaere voor de bezoekers. Gregory Depooter gaf een assist aan Laurent L’Hote en die bracht op een drafje de stand in evenwicht. Beide ploegen scoorden dan om beurt, voor Gent was het Joren Vermoesen. Ieper bleef voor door een jumpshot van Alexander Schepens. Op Gregory Depooter werd een fout gemaakt op een driepuntsshot. Helaas benutte Gregory maar één vrijworp. Ieper vatte moed en scoorde vlug tegen. Anthony Chada kon nog een vrijworp benutten en zorgde zo voor 5-9. Gregory Depooter en Joren Vermoesen zorgden halfweg voor een gelijke stand. Ieper bleef de best scorende ploeg en zette een 0-6 neer. Joeri Vermoesen met een lay-up op aangeven van Laurent L’Hote milderde voor de Gentenaren. Bij de volgende aanval was het terug raak voor Joeri die toen achter de driepuntslijn scoorde op aangeven van Stijn Stevens. Gent stond nog met het kleinste verschil achter. Joren plukte een offensieve rebound op een niet gelukt shot van zijn broer, hij bediende Laurent L’Hote die gemakkelijk de bal terug bezorgde en Joren liet die kans niet meer liggen om Gent op voorsprong te brengen. (16-15) Stijn Stevens lukte nog twee jumpshots maar ook de Ieperlingen scoorden nog 3 maal in de eerste periode. De stand na het eerste quarter was 20-21.

Ieper bouwde zijn voorsprong onmiddellijk uit. Maar Joren Vermoesen milderde op assist van zijn broer. Daar de refs nog een fout gezien hadden bij de doelpoging mocht er ook nog een vrijworp omgezet worden en zo stond het binnen de minuut terug gelijk. Vanop de vrijworplijn kwamen de bezoekers voor. Gregory Depooter op aangeven van Laurent L’Hote bracht de stand in evenwicht.

De wedstrijd ging nu vlug op en af. Beide ploegen scoorden bijna elk om beurt en lieten elkaar geen duimbreed toe. Na 4 minuten stond het 31-31. Gentse doelpuntenmakers waren Joren en Joeri Vermoesen. Maxime Verspeeten die uitstekend verdedigde ontbond zijn duivels in een aanval, rolde zijn verdedigers op en scoorde een moeilijk jumpshot. Ieper liet niet begaan en halfweg de tweede periode stond het 33-33. Beide ploegen gaven het volle pond en disten uitmuntend basket op. Joren Vermoesen verzilverde twee vrijworpen. Ieper scoorde tegen. Robin Spaens zorgde voor voorsprong van de bezoekers. Maxime Verspeeten stelde gelijk. Joeri Vermoesen met een bom zorgde onder groot applaus van het thuispubliek voor 40-37. Ieper lukte nog een lay-up. Er waren nog iets meer dan twee en halve minuut te gaan tot de rust. Gregory Depooter scoorde tweemaal in evenveel aanvallen en Gent had een 5 punten kloof beet. Louis Hazard van Ieper kon nog tegenscoren maar het was toch Gent die met een 7 puntenkloof de rust in ging, door twee korven van Joren Vermoesen.

Gent opende direct na de rust via Joren Vermoesen. Ieper haalde zijn luchtgeschut boven en knalde er een driepunter in. Gregory Depooter zorgde terug voor 8 punten voorsprong . Gent wilde de match naar zich toetrekken en een uppercut toedienen aan de bezoekers. Ieper voelde dat het iets moest doen en met twee driepunters op rij werd het 52-50. Gregory Depooter op assist van Laurent L’Hote vergrootte de kloof tot vier punten. Beide ploegen gesteund door hun supporters bleven goed basket op het parket brengen. Joeri Vermoesen werd foutief gestopt en lukte zijn twee vrijworpen. Een vlot scorende Louis Hazard van Ieper maakte de kloof terug kleiner. Halfweg de derde periode was de stand zelf 56-54. Het tempo werd wat lager en Antony Chada maakte daarvan gebruik om de stand gelijk te maken met nog minder dan vier minuten te spelen in de derde periode. Beide ploegen gaven elkaar twee minuten geen duimbreed toe. Joren Vermoesen met een driepunter op aangeven van Gregory Depooter zorgde dat de Gentse supporters ontploften samen met de zaal. Joren Vermoesen lukte een dunk op assist van Vinnie Haerbos op 15 seconden voor het einde van het derde quarter. Gent kon de laatste periode ingaan met een kloof van 5 punten maar geruststellend was dit zeker niet.

Ieper begon wat gefrustreerd aan de vierde periode en de coach liep snel op een technische fout. Joeri zette de vrijworp feilloos om. Ieper besefte dat Gent een hand uitstak naar de overwinning en zette alle zeilen bij in de aanval Wim Dobbelaere gaf de Ieperlingen terug hoop. Joren Vermoesen plantte er een driepunter in voor Gent. Ieper antwoordde met hetzelfde wapen. Gent kon verder geen afstand nemen, het waren de West-Vlamingen die via vrijworpen op 65-63 kwamen. Vinnie Haerbos strooide nog een assist naar Gregory Depooter die zich mooi vrijgelopen had, hij scoorde met fout en lukte ook zijn vrijworp. (68-63) De inspanningen hadden hun tol geeist en beide ploegen kregen meer dan 3 minuten geen bal meer door de korf. Het was Joeri Vermoesen die de ban brak met een driepunter op aangeven van Maxime Verspeeten. Gent leek op rozen te zitten. Maar de Ieperse katten hadden zeven levens en in een dikke minuut werd de kloof gedicht tot op 2 punten. De spanning was te snijden in beide kampen en op de tribunes. Gregory Depooter zorgde voor zuurstof voor de Gentse ploeg door een moeilijke lay up te scoren. Maar Ieper bleef erin geloven en scoorde tegen. Nog dik twee minuten te spelen en Louis Hazard van Ieper zorgde voor 73-71. Het Tolhuis daverde op zijn grondvesten. Maxime Verspeeten wrong zich op zijn eigen typische manier door de Ieperse afweer en scoorde onderhands. Beide ploegen probeerden nog aanvallend iets moois maar het lukte niet. De Ieperse coach probeerde met nog 40 seconden te spelen, tijdens een time-out nieuw leven in de Ieperse aanvallen te blazen. De uitgetekende Ieperse aanval strandde op de ring. Gent nam de rebound en probeerde door verre passes de tijd op te vullen want de tijd speelde nu in hun voordeel. Ieper maakte een fout op Laurent L’Hote en die deponeerde zijn vrijworpen zoals gewoonlijk zonder stress binnen. De Ieperse coach nam nog zijn laatste time-out op luttele seconden van het einde maar dit was alleen maar voor de statistieken. Ieper kon niet meer scoren. Gent won dit spannend duel en gaat zo naar de volgende ronde. Ieper droop ontgoochelend af. De spelers, coachingsstaf en supporters van Gent waren dol gelukkig. Gent plaatste zich voor de derde maal op rij bij de laatste vier in de play-offs.

Vrijdag 19 april 2019 om 20 u worden de mannen van Erik Rogiers verwacht in Waregem. De laatste confrontatie in “De Treffer “ werd heel kort voor het einde van de wedstrijd beslist met een driepunter van Waregem. Gentse supporters doe de moeite om de beste Gentse basketbalspelers aan te moedigen. Je zult er niet alleen een spannende maar ook een leuke wedstrijd te zien krijgen. Beide ploegen spelen attractief basket en staan garant voor spektakel en willen naar de finale.

 

 

Bron: AVS

Details

Date Time Full Time
16 April 2019 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Wanty Gent Hawks202813164877Win
SKT Ieper212015154171Loss

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

SKT Ieper

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7100000000000000000
PTS
77
71
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT