Wanty Gent Hawks vs Bent Schoenen Waregem # Playoffs #Halve Finale

Wanty Gent Hawks vs Bent Schoenen Waregem # Playoffs #Halve Finale

17:00

Recap

Gent won de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs in de “Top Division Men 1” op Waregem. Maar er moet tweemaal gewonnen worden om de finale te bereiken. Gent speelde nu thuis en had psychologisch voordeel, maar dat is zo van de tafel geveegd. Waregem die de reguliere competitie won wilde op Gent de puntjes op de i zetten.

Waregem won de sprongbal en scoorde ook de eerste punten. Gent stond scherp en antwoordde direct met een driepunter van Gregory Depooter op aangeven van Laurent L’Hote. Waregem bleef meespelen via Arne Steinbach en Brecht Guillemyn lukten de bezoekers een kleine voorsprong. Joren Vermoesen bracht met een driepunter de stand gelijk. Leigh Enobakhare bracht de bezoekers voor. Maxime Verspeeten bracht de stand in evenwicht. Beide ploegen gingen voluit en de supporters roerden zich langs beide kanten. Gregory Depooter werd foutief gestopt en lukte zijn twee vrijworpen. Lang kon Gent van de voorsprong niet genieten. Eerst maakten de West-Vlamingen gelijk en dan maakte Aaron Van Vooren met één vrijworp 10-11 juist voor halfweg de eerste periode. Giel Vanthournout legde voor de bezoekers ook een vrijworp binnen. Joeri Vermoesen zorgde met een driepunter op aangeven van Laurent L’hote voor 13-12. Leigh Enobakhare bracht de bezoekers terug voor maar Joeri Vermoesen werd uitstekend bediend door Gregory Depooter die voor 15-14 zorgde. De laatste twee minuten van de eerste periode waren voor Waregem die met een driepunter en een lay up de stand op 15-19 brachten.

Waregem maakte direct na de herneming een driepunter. Stijn Stevens milderde voor de thuisploeg. Waregem dikte zijn voorsprong nog uit en zorgde voor een zevenpunten kloof. Robin Mestdagh kon milderen op aangeven van Rik Van den Berghe. Aaron Van Vooren zorgde met een lay-up en bonus vrijworp dat de mannen van de Gaverbeek 8 punten voor kwamen. Robin Mestdagh met twee vrijworpen en een driepunter van Rik Van den Berghe zorgde dat Gent op 24-27 kwam. Waregem geloofde erin en nog voor halfweg de tweede periode kwam het 24-30 voor. Gent maakte een fout op een Waregemse driepuntshotter die de drie vrijworpen vlot versierde. Gent keek tegen een 9 puntenkloof aan. Gent besefte dat ze de voorsprong niet verder mochten laten uitlopen. In een dolle drie minuten van de Gentenaren werd het 32-33. De doelpuntenmakers voor Gent waren tweemaal Joren Vermoesen, Brandon Freeman en Gregory Depooter. De Waregemse coach, Olivier Foucart, nam een time-out. Waregem kon via een vrijworp verder uitlopen maar Laurent L’hote maakte vlotjes gelijk. Bart Samaey bracht de bezoekers terug voor. Gregory Depooter en Robin Mestdagh zorgden ervoor dat Gent toch de rust bereikte met een voorsprong.

Na de rust bracht Arne Steinbach de bezoekers met een driepunter terug voor. Gregory Depooter zorgde voor 40-39. Leigh Enobakhare maakte met een haakworp dat de West-Vlamingen terug voor kwamen. Gregory Depooter op aangeven van Joeri Vermoesen zorgde ervoor dat Gent even de leiding had. Leigh Enobakhare zorgde met twee vrijworpen dat de bezoekers terug de leiding namen. Het bleef op en af gaan Gregory Depooter scoorde eerst maar Arne Steinbach bracht Waregem terug met het kleinste verschil voor. De spanning was te snijden in deze echte cupmatch. Leigh Enobakhare kreeg nog twee vrijworpen en bracht de bezoekers 3 punten voor. Arne Steinbach zorgde zelf voor een vijfpunten kloof na het nemen van een jumpshot. Gent reageerde met een driepunter van Rik Van den Berghe. Arne Steinbach leek in zijn dagje en scoorde terug een jumpshot voor de bezoekers en zo bleef Gent steeds achter de feiten aanhollen. Gregory Depooter milderde voor de thuisploeg. Vanop de vrijworplijn bracht Brecht Guilemyn de bezoekers terug 4 punten voor op drie minuten van het einde van het derde quarter. Maxime Verspeeten verzilverde nog een vrijworp. De bezoekers scoorden nog tweemaal en hadden met nog een kleine minuut te spelen een zespuntenkloof. Maxime Verspeeten kon de achtstand nog halveren voor het einde van de derde periode met een driepunter. (53-56)

Robin Mestdagh bracht Gent in de aanvangsfase van de vierde periode tot op 1 punt. Maar Waregem kon helaas ook tweemaal scoren. Gent probeerde nog een aantal shots maar die waren niet secuur genoeg. Thierry Marien lukte een driepunter voor de bezoekers en zo stond het 55-63. De Gentse supporters bibberden en de Waregemnaren kwamen in een roes. De sfeer was hilarisch. Maxime Verspeeten lukte een driepunter en het vuur zat terug in de pan. Waregem scoorde een vrijworp en een lay-up en had zo terug een 8 punten kloof op 4 minuten van het einde. Laurent L’Hote op aangeven van Gregory Depooter zorgde dat het speelbaar bleef. Het gaf Gent een boost en even later scoorde de Gentse kapitein terug een driepunter 64-66 nu op aangeven van Joren Vermoesen. Arne Steinbach gaf Waregem teug hoop met een driepunter maar Joeri Vermoesen antwoordde met hetzelfde wapen. De laatste twee minuten konden beide ploegen geen velddoelpunten meer maken. Aaron Van Vooren mocht juist voor tijd nog twee vrijworpen nemen maar dit was enkel voor de statistieken, hij lukte er één en zo ging Waregem lopen met de overwinning. Donkere wolken troepten samen boven “Het Tolhuis” en de klokken vertrokken terug van waar ze gekomen waren.

Dinsdag 23 april 2019 staat een derde wedstrijd geprogrammeerd in Waregem. De winnaar van die partij speelt de finale voor de titel in de “Top Division Men 1”. In de sporthal “De Treffer“ zal het gegarandeerd een voltreffer zijn. Gentsupporters vergezel de basketbalspelers van Wanty Gent Hawks en ondersteun ze in die moeilijke uitwedstrijd. Het zullen details zijn die voor winst of verlies zullen zorgen. Een grote schare Gentse supporters kunnen dit detail in het voordeel voor Gent laten kantelen.

Details

Date Time Full Time
21 April 2019 17:00 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks152315143867Win
Ion Waregem191720143670Loss

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Ion Waregem

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7000000000000000000