Wanty Gent Hawks vs BBC Oostkamp 1/2 Finale

Wanty Gent Hawks vs BBC Oostkamp 1/2 Finale

20:15

Recap

Op woensdag 6 februari 2018, ging Gent ruim gaan winnen op Oostkamp. Zo bekwamen ze een goede uitgangspositie om de terugwedstrijd aan te vatten. Maar we waren voorzichtig (de herinnering van vorig jaar spookte nog door vele supportershoofden), maar met overleg en de goede ingesteldheid van vorige wedstrijden zou het toch moeten kunnen. Oostkamp won vorig weekend vlot op verplaatsing van Kontich. Gent won na een onvervalste triller op Sijsele. Beide ploegen waren dus in de winning mood. Dit waren de ingrediënten om er een spannende basketavond van te maken, er stond veel op het spel.

De bezoekers konden beginnen met een voorgift van 5 punten.
Gent opende direct met een driepunter van Gregory Depooter. Oostkamp was niet onder de indruk en scoorde tegen via Linskens Mikhael. Gregory Depooter leek er zin in te hebben en forceerde een tweede poging die in eerste instantie mislukte, maar hij nam zijn eigen rebound en in de herhaling lukte het toch. Linskens Mikhael bleef een kwelduivel voor de Gentse verdedigers, eerst werd hij foutief afgestopt, lukte zijn twee vrijworpen en vervolgens maakte hij ook nog een lay-up. Joren Vermoesen op aangeven van Maxime Verspeeten milderde voor de de thuisspelers. Oostkamp antwoordde met een driepunter van Berquin Cederic. Gent verspeelde de bal en de bezoekers profiteerden om via Linskens Mikhael om op 7-15 te komen. Joeri Vermoesen ramde er een driepunter in op aangeven van zijn broer. Gregory Depooter lukte een steal, bediende Laurent L’Hote die terug afspeelde op hem en zo stond het 12-16. Oostkamp had het even lastig. Joren Vermoesen verzilverde twee vrijworpen en Gent kwam in de slipstream van de bezoekers. De bezoekers bleven wroeten en Maes Olivier trakteerde de Gentenaren op een driepunter. Maxime Verspeeten slingerde zich door de Oostkampse afweer en scoorde met jumpshot. De West-Vlamingen bleven bommen droppen en het was nu Luyten Ruben die de afwerker was. Joren Vermoesen lukte een lay-up 18-22. Op fast break kon Berquin Cederic de stand weer aandikken voor de bezoekers. De Gentse coach, Erik Rogiers, besefte dat er iets moest veranderen en nam een time-out. Maxime Verspeeten lukte nog een vrijworp, maar dat was het laatste wapenfeit van de Gentenaren in de eerste periode.Maes Olivier bediende vlot Berquin Cedric en die zorgde voor 19-26 voor het einde van de eerste periode.

De Gentenaren beseften dat ze het anders gingen moeten aanpakken om dit gedreven Oostkamp een halt toe te roepen. Gregory Depooter begon met het nemen van een steal en rondde vlekkeloos af. Oostkamp mocht aan de vrijworplijn gaan staan en scoorde 1 op 2. Een paar misverstanden van de Oost-Vlamingen gaven de bezoekers de kans om rustig verder te scoren, Maes Olivier scoorde een driepunter. Gent keek bijna op een tien puntenkloof. De broers Vermoesen scoorden met een driepunter, lay-up en een vrijworp. De stand werd zo op 27-30 gebracht. De Gentse supporters dachten even: Gent komt er over. Maar de sterke Linskens Mikhael was onder het bord moeilijk af te stoppen en scoorde tweemaal. Gelukkig voor Gent was Joeri Vermoesen bij de pinken om de kloof terug tot op 3 punten te brengen met een jumpshot en lay-up. Maar ook nu mocht Linskens Mikhael scoren en ook nu had Joeri Vermoesen het antwoord voor Gent. Na 4 minuten in de tweede helft stond Gent nog altijd vijf punten in het krijt, daar Provoost Arnaud te makkelijk een offensieve rebound mocht nemen. Toen dezelfde speler ook nog een steal nam, scoorde en Berquin Renzy een geslaagd jumpshot afvuurde keken de Gentenaren halfweg de tweede periode tegen een 9 puntenkloof. Rik Van den Berghe kon milderen voor de thuisspelers met een jumpshot. Vanop de vrijworplijn scoorde Provoost Arnaud tweemaal voor de West-Vlamingen. Stijn Stevens op fast break zorgde voor 35-42. Oostkamp bleef vlot combineren en zoeken naar openingen in de Gentse afweer en lukte nog 3 punten. Gent keek een 10 puntenkloof in de ogen en schroefde het tempo op. Gregory Depooter speelde met een achterwaartse bal Joeri Vermoesen aan onder het doel waar hij de bal netjes in de korf deponeerde. Joeri gaf dan ook nog een gepaste assist aan Rik Van den Berghe die een driepunter maakte. Gent had nog bijna twee minuten om de kloof te dichten tot aan de rust, maar vertikte het. Het waren de bezoekers die nog tweemaal scoorden: Luyten Ruben en Linskens Mikhael. Gent kon nog twee vrijworpen omzetten, via Joeri Vermoesen. Gent kon over zijn eerste helft niet tevreden zijn en kon in de kleedkamer gaan herbronnen met een 42-49 achterstand.

Gent had goede voornemens in het begin van de derde periode maar het lukte niet om te scoren. Dat deden de bezoekers wel met de broers Renzy en Cederic Berquin. (42-53). Gregory Depooter kon milderen via een jumpshot buiten de paint. Maar ook daar hadden de bezoekers een antwoord op via een doelpunt met bonus vrijworp van Berquin Cederic. Maxime Verspeeten kon op assist van Laurent L’hote scoren. Beide ploegen verzilverden dan elk twee vrijworpen en halfweg de derde periode stond het 48-58. Berquin Renzy lukte een driepunter en Gent keek tegen zijn grootste achterstand aan. Laurent L’hote besefte dat het anders moest en toonde hoe je driepunter moet maken. Dat bleek de inspiratiebron te zijn voor de thuisspelers. Gregory Depooter tweemaal en Joren Vermoesen zorgden dat het 57-61 werd. Berquin zorgde met een vrijworp dat de vijf punten voorsprong van in het begin terug op bord kwam. Robin Mestdagh met twee vrijworpen gaf de Gentse supporters terug hoop. Maar de West-Vlamingen gaven niet op ze hoopten de wedstrijd te kunnen winnen en liepen via twee vrijworpen van Nauts Robbe en een lay-up van Linskens Mikhael terug weg naar 59-66 voor het einde van de derde periode.

Gent wilde zijn supporters toch de overwinning geven. Gregory Depooter en Stijn Stevens staken het vuur aan de lont en milderen tot 63-66. Linskens Mikhael konden de Gentenaren niet stoppen en hij zorgde met een duel en lay-up voor 63-68. Joren Vermoesen op aangeven van Robin Mestdagh milderde. Nog voor halfweg de vierde periode scoorde Joren Vermoesen op aangeven van een hardwerkende Robin Mestdagh. Maar ook nu scoorden de bezoekers. Met nog dik 4 minuten te spelen knalde Gregory Depooter er terug een driepunter in.(68-70) Gent was gelanceerd om de bezoekers het genadeshot te geven. Maar Linskens Mikhael dacht er anders over hij zorgde voor 4 punten op rij. Er stonden nog twee minuten dertig op de klok met een stand 68-74. Joeri Vermoesen kon op een offensieve rebound de stand op 70-74 brengen met nog twee minuten op de klok. Maes Olivier gaf de bezoekers hoop en knalde er een driepunter in. Gent bleef vechten en wilde kost wat kost de kloof kleiner krijgen. Joeri Vermoesen bediende Rik Van den Berghe die mooi afrondde 72-77. Oostkamp miste een open kans. Joren Vermoesen bediende zijn broer Joeri en het werd 74-77, nog 26 seconden. Gent had nog een driepunter nodig om een gelijke stand uit de brand te slepen. De bezoekers verknoeiden een aanval en maakten een fout op een Gentse speler, er waren nog geen vier ploegfouten dus geen vrijworpen. Time Out voor de Gentse coach met nog 11 seconden op de klok. Er werd een play uitgetekend om een driepunter te maken. De opdrachten werden goed uitgevoerd. Joren Vermoesen miste zijn driepuntsshot. Joeri nam de rebound, bediende zijn broer achter de driepuntslijn en scoorde nu wel met luttele seconden op de klok. 77-77 was dus de uiteindelijke einduitslag. Beiden ploegen konden vrede nemen met de gelijke stand. Vooral het laatste schijfje van de Gentenaren was bloedstollend. De ploeg toonde vechtlust en wilskracht.

De Gentenaren mogen zo naar de finale van de Beker van Vlaanderen en slaagden in drie jaar tweemaal de finale te bereiken. Elke Gentse basketballiefhebber kijkt uit naar dit bekerduel.
Volgende zaterdag 2 maart 2019 om 20 u 15 treden de Wanty Gent Hawks spelers terug aan in de sportarena “Het Tolhuis” tegen Lommel. De spelers willen er in ieder geval een carnavalswedstrijd van maken. Lommel won zijn vorige wedstrijd en is zeker een niet te onderschatten ploeg. Supporters: voor basketfeest en spanning moet je het Tolhuis zijn.

Details

Date Time League Full Time
26 February 2019 20:15 Beker van Vlaanderen 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Wanty Gent Hawks192317184277Loss
BBC Oostkamp262317114977Win

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

BBC Oostkamp

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7700000000000000000
PTS
77
77
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT