Wanty Gent Hawks vs Antwerp Giants B 1/4 Finale

Wanty Gent Hawks vs Antwerp Giants B 1/4 Finale

20:15

Recap

Een sportieve doelstelling van de club voor 2019 was terug de finale te mogen spelen van de Beker van Vlaanderen. Wilden de Gentenaars dat halen dan moest gewonnen worden van Antwerp Giants. De Antwerpenaren speelden een wispelturig seizoen, maar konden voor de beker goede rapporten voorleggen. Ook zij hadden hun zinnen gezet op die beker.
Stijn Stevens zou ontbreken door een kwetsuur en dat was al direct een negatief punt voor het begin van de wedstrijd.

De Antwerpenaren wonnen de sprongbal en scoorden bij hun eerste doelpoging. Gent was van plan zich niet in slaap te laten wiegen. Bij de eerste intelligente aanval van Gent scoorde Gregory Depooter een driepunter. Beide ploegen verkwanselden dan hun scoremogelijkheden door overhaasting. Gent moest een fout maken op een doorgebroken Antwerpenaar maar zij scoorden maar 1 van hun twee vrijworpen. Robin Mestdagh wurmde zich razendsnel door de Antwerpse afweer, scoorde en kreeg nog een bonus vrijworp die hij perfect omzette. (6-3) De wedstrijd was toen nog maar anderhalve minuut bezig. Gent bleef verstandig verdedigen en ontwikkelde een verschroeiend tempo in zijn aanvallen. Dit resulteerde in een driepunter van Vinnie Haerbos en een lay-up van Maxime Verspeeten. Gent dicteerde de wedstrijd. Robin Mestdagh werd foutief gestopt maar zette beheerst zijn vrijworpen om. Gregory Depooter gooide vanop zijn favoriete plaatsje zijn tweede driepunter binnen en het stond 16-3. Gent bleef verdedigend goed gefocust maar moest een foutje maken op een Antwerpse aanvaller en zo konden de bezoekers hun score wat optrekken vanop de vrijworplijn. Maar ook Joren Vermoesen zette voor Gent twee vrijworpen om zodat de dertien puntenkloof halfweg de eerste periode bleef. De Antwerpenaren beseften dat ze iets moesten ondernemen tegen dit ontketende Gent. Ze maakten 4 punten op rij. Maxime Verspeeten glipte nog eens langs zijn verdediger en scoorde vlot. Vanop de vrijworplijn scoorden de bezoekers nog 4 punten en met nog 3 minuten te spelen stond de stand op het scorebord 20-13. Die laatste minuten van de eerste helft gingen gelijk op, beide ploegen scoorden nog 4 punten. Voor Gent scoorde Joren Vermoesen twee keer die op sommige momenten ongrijpbaar was voor de Antwerpse verdedigers.

 

Gent begon de tweede periode als een wervelwind. Rik Van den Berghe werd goed onder de korf vrijgespeeld en scoorde vlotjes. Brandon Freeman scoorde een driepunter. Even later scoorde Rik Van den Berghe ook een driepunter na een perfecte assist. De volgende aanval werd Rik nogmaals bediend en zorgde voor 34-17. Christoph Beghin, de Antwerpse coach, vond een 10-0 na anderhalve minuut in de tweede periode voldoende om een time-out te nemen. Antwerpen knaagde aan de achterstand door twee vrijworpen om te zetten. Maar Brandon Freeman gaf repliek door een driepunter te scoren. Even later zette hij ook nog twee vrijworpen om. Ook de bezoekers trakteerden Gent nog op een driepunter. Gent bleef tactisch goed de wedstrijd in handen houden maar kon toch niet verhinderen dat de Scheldemannen wat van hun achterstand afknaagden. Halfweg de tweede periode stond het 39-28. Het champagne basket was even weg bij de thuisspelers maar ze bleven toch nog goed in de wedstrijd. Joost Brancaert scoorde nog 1 vrijworp nadat hij foutief gestopt werd. Gregory Depooter toonde nog even zijn kunnen onder het doel en scoorde. Antwerpen antwoordde met een dunk. De Gentse coach, Erik Rogiers, vond het toen tijd om een time-out te nemen met nog een kleine drie minuten te spelen. Brandon Freeman wurmde zich even door de Antwerpse afweer en zorgde voor 46-31. Joost Brancaert zorgde met een verzorgde haakworp dat de Antwerpenaren de kloof niet kleiner kregen. Joren Vermoesen sprong nog eens boven iedereen uit, scoorde en kreeg een bonus vrijworp die hij ook omzette 51-34. Antwerpen zette nog 2 vrijworpen om. Maar Maxime Verspeeten zette uiteindelijk de ruststand op 53-36 met een afstandsshot. Gent had een prachtige eerste helft gespeeld zoals in zijn grote dagen.

De Antwerpenaren kwamen het best uit de kleedkamer en scoorden uit hun eerste aanval. Maar de Gentenaren lieten niet begaan Gregory Depooter was de afwerker van dienst, hij scoorde eerst een onderhandse lay-up, een afstandsschot en vervolgers een driepunter. Toen ook Robin Mestdagh er een verzorgde en loepzuivere driepunter in knalde hingen de Antwerpenaren in de touwen. De bezoekende coach probeerde zijn mannen via een time-out wat goede raad mee te geven. Er waren toen nog maar 4 minuten 15 seconden gespeeld in de derde periode en de stand stond 63-42. In de resterende tijd van de deze periode speelden beiden ploegen rommelig. Antwerpen stond meer aan de vrijworplijn en kwam zo wat dichter. Maar op gepaste tijdstippen scoorden de Gentenaren nog 3 doelen. Eerst lepelde Robin Mestdagh een bal binnen, Laurent L’Hote liet ook zien dat hij niet alleen assists kon versturen maar ook scoren en de laatste twee waren voor Brandon Freeman. Na dertig minuten was de stand 69-52. Wat we wel moesten onthouden was dat na dit quarter de stand 16-16 was.

Robin Mestdagh zorgde vlot voor 71-52 bij het begin van de vierde periode. Match gespeeld dachten veel supporters. Maar de Antwerpenaren dachten daar anders over. We kregen stapelbasket te zien met veel grondbasket en balverliezen langs beide kanten. Joren Vermoesen hield nog even de schijn op voor de thuisspelers. Maar Antwerpen stond na 4 minuten in de vierde periode op 73-58. Maar het Gentse speelse basket was verdwenen, ook de Gentse coach zag dit en hij probeerde dit via een time-out terug te krijgen. Helaas bracht dit geen zoden aan de dijk. Met nog 3 minuten 39 en bij een stand 73-66 probeerde de Gentse bank een nieuwe time out. Antwerpen kreeg wat bonus vrijworpen, knalde er een driepunter in en geloofde er terug in. Gent was helaas het scoren verleerd. Vinnie Haerbos borstelde er een vrijworp in en ook Robin Mestdagh zette nog 2 vrijworpen om maar velddoelpunten kregen de supporters van Gent niet meer te zien. Bij 76-68 en dik 1 minuut voor het einde vroegen de bezoekers ook nog een time-out. Na de time-out scoorden de bezoekers en het werd nog even nagelbijten. Gent kon niet scoren maar ook de bezoekers konden geen echte potten meer breken ook daar was het vetste van de soep. Vinnie Haerbos werd foutief gestopt maar kreeg zijn vrijworpen nog enkel op de ring. Nog wat extra spanning voor de Gentenaren. Joren Vermoesen bracht dan toch de verlossing door een prachtige korf te maken. Antwerpen kon ook nog scoren maar dit was alleen voor de statistieken en zo eindigde de wedstrijd op 78-72.

Gent gaat verdiend naar de halve finale van de Beker van Vlaanderen door zijn prachtprestatie in de eerste helft. Zondag moeten Gentenaren naar Spirou Charleroi, en laat het nu die ploeg zijn die ook kwam winnen in de eerste ronde in Gent. Maar met het degelijke spel van de eerste helft die ze opdisten kan heel veel.

Video

Wanty Gent Hawks‬⁩ wint met 78-72 tegen Antwerp Giants B en stoot door naar de halve finales van de Beker van Vlaanderen.Go Hawks!Gent gaat verdiend naar de halve finale van de Beker van Vlaanderen door zijn prachtprestatie in de eerste helft. Zondag moeten de Gentenaren naar Spirou Charleroi, en laat het nu die ploeg zijn die ook kwam winnen in de eerste ronde in Gent. Maar met het degelijke spel van de eerste helft die ze opdisten vandaag, kan heel veel.

Slået op af Gent Hawks i Torsdag den 10. januar 2019

Details

Date Time League Full Time
9 January 2019 20:15 Beker van Vlaanderen 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks24291695378Win
Antwerp Giants171916213672Loss

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Antwerp Giants

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7200000000000000000