Remant Basics Melsele-Beveren vs Gent Hawks

Remant Basics Melsele-Beveren vs Gent Hawks

20:30

Recap

Melsele stond momenteel 1ste in de rangschikking samen mat Oxaco. Gent moest zich tevreden stellen met een gedeelde derde plaats. Melsele had een gemiddelde van 81 gemaakte punten per wedstrijd en 69 tegen. Het verloor thuis (begin competitie) tegen Royal IV Brussel en ging verliezen op Oxaco. Het had een stevige thuisreputatie opgebouwd dit seizoen. Gent moest winnen om de voeling met de leiders niet te verliezen. In deze onvervalste Oost-Vlaamse derby stond veel op het spel. Ze hadden dit jaar goede spelers aangetrokken en zaten met een sterke kern, het is niet voor niets dat ze vaak in het laatste quarter de wedstrijd naar hun hand zetten.

De eerste punten waren voor de thuisspelers. Gregory Depooter maakte gelijk, met een kunstig jumpshot. Het spel ging snel op en neer, maar beide ploegen hadden hun vizier niet op scherp staan. Toen de thuisspelers toch konden scoren maakte Maxime Verspeeten gelijk. De Melselenaren bleven goed combineren en namen het voortouw. Maxime Verspeeten ramde op aangeven van Gregory Depooter er een driepunter in, zo had Gent voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong want de thuisspelers maakten te gemakkelijk een lay-up. Gent miste een open shot en uit tegenaanval scoorden de bezoekers. Joeri Vermoesen bracht de stand op 10-10 met een driepunter. De thuisspelers gaven lik op stuk en scoorden eveneens een bom. Maar ook Laurent L’Hote scoorde voor Gent met een bom. Het bommenfestival ging door, Gregory Depooter bracht met een schitterende driepunter Gent op 13-16. Helaas, heel lang bleef de driepuntenkloof niet op het scorebord staan. De thuisspelers trokken nog even alle registers open op het einde van de eerste periode, scoorden nog 7 punten en Gent zette daar geen punten meer tegenover.

Het begin van de tweede periode begon hoopgevend. De supporters kregen 3 bommen op rij te zien: één van de thuisspelers en twee van Gent, getekend Joren Vermoesen en Maxime Verspeeten. (23-22) Gent poogde de wedstrijd naar zijn hand te zetten met snelle balwissels maar scoren lukte o zo moeilijk. Onder impuls van het thuispubliek liepen de Scheldemannen uit tot 27-22. Laurent L’Hote nam met een driepuntsshot de Gentenaren op sleeptouw. Stijn Stevens volgde zijn voorbeeld en lukte ook een driepunter nadat hij een steal had genomen. Gent terug voor 27-28. De thuisspelers herschikten hun pionnen en nog voor halfweg stond het 31-28. Joeri Vermoesen bracht Gent nog even in de slipstream van de thuisspelers nadat Gregory Depooter een offensieve rebound had genomen. Gent maakte een driepunter op het tijdssignaal, maar de refs oordeelden dat het buiten tijd was. De Gentse spelers morden wat, vergaten te verdedigen en Ivan Perez Tejada verschalkte tweemaal op rij de Gentse slappe defensie 35-30. Gent toonde nog wat goede wil maar scoren zat er niet meer in tijdens de tweede periode. De thuisspelers bouwden rustig aan hun punten met totaalbasket. Gent stond erbij en keek ernaar. Aan de rust keken de Gentenaren al tegen een dertienpuntenkloof aan.

Gent wilde in de aanvangsfase de kloof dichten maar de klompenmakers uit Melsele lieten geen gaten vallen in hun verdediging. Gent had bijna drie minuten nodig om zijn eerste bom te scoren getekend Robin Mestdagh.(48-33) In plaats dat de kloof kleiner werd werd ze nog verder uitgediept door de thuisspelers tot 61-33 halfweg het derde quarter. Robin Mestdagh maakte nog een lay-up, maar dat was te weinig. De thuisspelers scoorden direct tegen. De achterstand bleef schommelen rond de 26/28 punten. Daar konden de doelen van Gregory Depooter, Vinnie Haerbos en Brandon Freeman niets aan verhelpen daar de thuisspelers ook bleven scoren. Met nog 1 minuut 30 te spelen stond het 67-40. Gent probeerde de bakens nog te verzetten maar enkel Gregory Depooter kon nog 2 punten aantekenen in deze derde periode. (67-42)

Gent begon met een driepuntsshot van Brandon Freeman aan het afsluitende laatste schijfje. Maar Yannick Schoepen (broer van de Schoepens uit eerste nationale) toverde 2 driepunters en een lay-up uit zijn mouwen en het stond 75-45. Nog had Gent de kelk niet volledig geledigd. De thuisspelers vooruit gestuwd door hun supporters zorgden zelf voor 77-45. Joeri Vermoesen kon nog milderen maar terug Yannick Schoepen ramde er terug voor de thuisspelers een driepunter in. De Gentenaren vonden dan toch dat ze wat aan hun statistieken moesten werken en verkleinden de kloof 80-55. De puntenmakers voor Gent waren Brandon Freeman en Rik Van den Berghe. De enthousiaste thuisspelers maakten nog 4 punten op rij. Gent kreeg de laatste 3 minuten van de wedstrijd terug wat vertrouwen en kon de pil nog wat verzachten. De broers Vermoesen, Rik Van den Berghe (met dunk), Robin Mestdagh en Vinnie Haerbos zorgden uiteindelijk dat het toch nog 86-65 werd.

Met deze overwinning komt Melsele alleen aan de leiding in de rangschikking en moet Gent Waregem naast zich dulden. Voor Gent een wedstrijd om snel te vergeten en uit te kijken naar volgend weekend.

Volgende week zaterdag 1 december 2018 om 20 u 15 staat terug een topper op het programma, maar nu in het “Tolhuis”. Gent ontvangt dan niet alleen de Sint in de sportarena, die beloofd heeft Gent een hart onder de riem te steken, maar ook Waregem. Deze streekderby is altijd een spannende bedoening. Supporters en sympathisanten kom de Gent Hawks spelers steunen (Bavi Gent zal alvast met een grote delegatie jeugdspelers aanwezig zijn en dat is niet alleen om een geschenk van de Sint in ontvangst te nemen). Gents hoogst geklasseerde basketters kunnen zoveel meer met een heel sterke en luidruchtige achterban.

Details

Date Time Full Time
24 November 2018 20:30 90'

Court

't wit zand

Results

Team1234OTTOutcome
Remant Basics Melsele-Beveren202324194386Win
Wanty Gent Hawks161412233065Loss

Remant Basics Melsele-Beveren

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 8600000000000000000

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000
PTS
86
65
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT