Proximus Spirou Basket vs Wanty Gent Hawks

Proximus Spirou Basket vs Wanty Gent Hawks

13:00

Recap

In de heenronde was Spirou komen winnen op Gent. De mannen van Erik Rogiers wilden dat nu gaan doen op Charleroi. Beide ploegen stonden met evenveel verlies en winstwedstrijden. De ploeg die zou winnen kon voor de andere komen in de rangschikking. Gent had een zware midweekwedstrijd achter de kiezen die ze winnend afsloten voor de Beker van Vlaanderen, maar die wedstrijd had veel energie gekost. Waren de Gentenaren voldoende gerecupereerd om dit uitgerust Charleroi partij te geven in hun thuishaven?

De thuisspelers begonnen het best aan de wedstrijd en konden vlot tweemaal scoren. Robin Mestdagh, wel bij zijn eerste doelpoging foutief gestopt, mocht twee vrijworpen nemen die hij loepzuiver binnen knalde. Spirou antwoordde met een driepunter maar Gent deed in de volgende aanval hetzelfde, getekend Joren Vermoesen, zo stond het na 3 minuten 7-5. De twee volgende aanvallen van de thuisspelers waren weer raak en zo stond het na dik 4 minuten spelen 13-7. De thuisspelers hadden een eerste kloofje. De Gentenaren beseften dat ze de thuisspelers niet verder mochten laten uitlopen en gingen resoluut in de tegenaanval. Joren Vermoesen werd foutief afgestopt maar mikte zijn twee vrijworpen er deftig in. Helaas ook nu scoorden de thuisspelers. Gregory Depooter bediende uitstekend Joren Vermoesen die met een jumpshot de stand op 13-9 bracht. Gent liet tegenscoren maar ook Laurent L’Hote bediende een hard werkende Gregory Depooter die de kloof weer kleiner maakte. De wedstrijd ging nu gelijk op. Joren Vermoesen met een jumpshot en een driepunter van Gregory Depooter zorgden voor 18-16. Spirou scoorde nog met een fout mee en zo kwamen de Caroloos op 21-16 maar juist voor het einde van de eerste periode scoorde ook Joren Vermoesen die ook een extra vrijworp meekreeg en die omzette.

Spirou zette de eerste punten op het bord bij het begin van de tweede periode. Rik Van den Berghe milderde. Beide ploegen lieten toen een aantal doelpogingen liggen. Maar als de thuisspelers scoorden dan scoorde ook Joeri Vermoesen tegen voor de bezoekers. Gent kwam zo op 25-23. De Gentenaren namen wat onverantwoorde shots en verknoeiden een aantal passes. Spirou greep Gent bij de keel en scoorde 11 punten op rij, waaronder ook een dunk. Gent moest even bekomen van die dolle paar minuten van de thuisspelers. Er stonden nog 4 minuten op de klok voor de rust, maar ook een achterstand van 13 punten. Brandon Freeman zette twee vrijworpen om. De thuisploeg scoorde direct tegen, Joost Brancart met een jumpshot milderde. Maar ook nu scoorden de Walen. Rik Van den Berghe  zorgde met een gewaagd driepuntsshot dat de kloof terug 10 punten werd met nog dik één minuut te spelen voor de rust. (40-30) De thuisspelers aangevuurd door hun achterban bleven beuken op de Gentse defensie. Gent maakte nog 2 vrijworpen, Joeri Vermoesen en Joost Brancart waren de gelukkigen. Helaas scoorden de Caroloos nog 7 punten. Gent kon zo aan de tweede helft beginnen met een 15 punten kloof achterstand.

Gregory Depooter toonde in het begin van de derde periode hoe het moest en scoorde een lay-up. Maar ook nu viel de Gentse scoremachine stil. Maar wat nog veel erger was dat de thuisspelers uitliepen tot 56-34. Nog voor halfweg scoorde Robin Mestdagh een driepunter op aangeven van Maxime Verspeeten. Maxime Verspeten zorgde even laten na het plukken van een offensieve rebound voor 56-39. Gent begon aan een remonte die ze meer dan nodig hadden. Maar ook de thuisspelers vonden ook de weg naar het doel. Toch gaf Gent niet op.

In anderhalve minuut powerbasket van Gent werd de kloof gereduceerd tot 58-46. Robin Mestdagh scoorde 5 en Stijn Stevens 2 punten. Maar de thuisspelers hadden nog een driepunter in huis. Gent kon nog wat milderen via 4 vrijworpen, twee van Robin Mestdagh en twee van Maxime Verspeeten. Na dertig minuten basket stond Gent nog 11 punten in het krijt.

Gent bleef vechten al leek het een ongelijke strijd. Robin Mestdagh knalde na 14 seconden op aangeven van Gregory Depooter een driepunter binnen. Vanop de vrijworplijn kregen de bezoekers terug een 12 puntenkloof op het bord. Maar Gent bleef erin geloven. Robin Mestdagh knalde er terug een driepunter in op aangeven van Gregory Depooter en kreeg een bonus vrijworp die hij ook omzette 65-57. Maxime Verspeeten bracht de kloof terug tot 7 punten na het nemen van een vrijworp. Even nadien nam hij nog een steal en bediende Gregory Depooter die niet aarzelde en de stand op 65-60 bracht met nog meer dan zes en een halve minuut te spelen. De Gentse supporters geloofden in een volledige remonte van de Gentenaren. Maar ook Spirou wilde de winst. De thuisspelers scoorden 5 punten zonder dat Gent kon tegensturen. Laurent L’Hote flitste nog even en scoorde, Robin Mestdagh maakte nog 4 punten maar dichter dan 70-66 kwamen de bezoekers niet meer, er waren nog 3 minuten te spelen. Gent nam risico’s en de thuisspelers scoorden 7 punten op rij. Robin Mestdagh ranselde op 32 seconden voor tijd er nog een bal in 77-68. Maar dat was het laatste aanvallende wapenfeit van de Gentenaren. De thuisspelers mochten nog 4 punten maken maar dit waren enkel punten voor de statistieken.

Gent toonde in die wedstrijd twee gezichten en verloor dit duwel voor de 5de plaats. Volgende zaterdag 19 januari om 20 u 15 staat de confrontatie met Ieper op het programma. De jeugd van Gentson komt alvast  Wanty Gent Hawks een hart onder de riem steken. De spelers verwachten dit ook van de andere Gentse basketballiefhebbers. Met een heel sterke 6de man kunnen ze de zesde plaats veilig stellen in de rangschikking. De spelers zullen er alles aan doen en met een enthousiast Gents basketbalpubliek kan dit zeker.

Details

Date Time Full Time
13 January 2019 13:00 90'

Court

La Garenne

Results

Team1234OTTOutcome
Spirou Basket B212614204781Win
Wanty Gent Hawks191318183268Loss

Spirou Basket B

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 8100000000000000000

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000
PTS
81
68
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT