Playoffs Gent Hawks vs Proximus Spirou (Terug)

Playoffs Gent Hawks vs Proximus Spirou (Terug)

20:45

Recap

De Spirous stonden met hun rug tegen de muur. Thuis hadden ze van Gent vorige vrijdag verloren en wilden ze nog verder meedoen in de play-offs dan moesten ze komen winnen op Gent. De mannen van Erik Rogiers wisten dat ze bij winst de halve finale van de play-offs konden bereiken. Ze onderschatten de tegenstander best niet, tijdens de reguliere competitie waren de Walen komen winnen op Gent.

 

Gent won de sprongbal via Joren Vermoesen maar kon niet scoren. Ook de tegenstanders kwamen in de begin fases niet tot scoren. Toch waren het de bezoekers die de eerste punten maakten. Op aangeven van Laurent L’hote kon Joeri Vermoesen gelijk maken. Brandon Freeman die geen geluk had bij het shotten van driepunters bediende Gregory Depooter die hem voor deed hoe het moest. (5-2) Na een defensieve rebound van Gregory Depooter en een uitstekende aangespeelde bal van Brandon Freeman maakte Joren Vermoesen er 7-3 van. Gent bleef in de aanvangsfase een goed georganiseerd basketbal spelen en verdedigde uitstekend. Gregory Depooter op aangeven van een bedrijvige Laurent L’Hote maakte er met een jumpshot 12-3 van en kreeg nog een bonus vrijworp. De bezoekende coach greep naar een time-out en verving een aantal basisspelers. Dat rendeerde direct met een doel voor de Caroloos. Maar Joren Vermoesen maakte de tien punten kloof terug intact vanop de vrijworplijn. De bezoekers zaten nu beter in de wedstrijd en zorgden voor 15-9. Laurent L’Hote zorgde voor 16-9 met een vrijworp. De wedstrijd werd vooral ontsierd door teveel fouten van beide ploegen. Spirou profiteerde en bracht de stand op 16-13. Joren Vermoesen probeerde een driepunter die de ring raakte, maar hij was er als de kippen bij om de rebound te nemen en tipte de bal in het net. Zo sloot Gent de eerste periode af met een 18-13 stand.

 

In de aanvangsfase van de tweede periode waren de Gentenaren terug de beter combinerende ploeg. Laurent L’Hote bediende Rik Van Den Berghe onder het bord die scoorde en een vrijworp meekreeg. Maar ook de bezoekers konden scoren met een bonus vrijworp. De wedstrijd bleef gesloten en beide ploegen legden veel energie in het verdedigen. Spirou versierde nog twee vrijworpen, waarvan ze één in het mandje deponeerden. Na dik 2 minuten in de tweede periode stond het 21-17. De Gentse coach bracht wat nieuw bloed in de ploeg, omdat er al sommige basis spelers in foutenlast zaten. Dat rendeerde zeer snel in punten voor de thuisspelers. Twee vrijworpen van Rik Van Den Berghe en een jumpshot van Brandon Freeman op aangeven van Vinnie Haerbos en een assist van Joren Vermoesen op Vinnie Haarbos brachten Gent 29-21 voor. De Walen bleven vechten voor elke bal en kwamen even terug tot 29-25 even voorbij halfweg de tweede periode. Joren Vermoesen met twee vrijworpen zorgde terug voor een 6 puntenkloof. Brandon Freeman zette een block, bediende Joren Vermoesen die op zijn beurt Maxime Verspeeten aanspeelde die niet faalde. De bezoekende coach voelde dat ze niet dichter kwamen en probeerde via een time-out en nieuwe richtlijnen terug wat meer vaart zijn ploeg te krijgen. Dat resulteerde in een paar punten voor de Walen maar Gent liet niet begaan en via twee vrijworpen van Brandon Freeman werd het 35-27. Joren Vermoesen goed bediend door Brandon Freeman bracht een 10 puntenkloof op het bord. Als de bezoekers scoorden antwoordde Gent met een dunk van Joeri Vermoesen op aangeven van Brandon Freeman. Gent kon de 10 puntenkloof niet vasthouden tot aan de rust maar dook toch de kleedkamer in met een 39-31.

Na de rust staken de bezoekers nog even een tandje bij en milderden. Maar Gent bleef basketten op een hoog niveau. Joren Vermoesen ramde er twee driepunters in op aangeven van Gregory Depooter. Laurent L’Hote werd op een driepuntsshot foutief gestopt en maakte zijn drie vrijworpen. Gregory Depooter zorgde zelf voor halfweg de derde periode voor 50-34. Als de Caroloos een paar punten maakten zorgde Joren Vermoesen met een driepunter voor een antwoord. Het verschil was toen al 19 punten. De bezoekers zochten naar antwoorden maar vonden die zo moeilijk tegen de sterke Gentse afweer. Ze kwamen nog even op 15 punten Maar Joren Vermoesen bleef met succes driepunters binnen knallen. Hij lukte in de derde periode 3 driepunters vanuit alle hoeken van het veld. Ook de bezoekers lukten nog een driepunter Maar Gregory Depooter met een dunk op 10 seconden voor het einde van de derde periode zorgde voor 60-43. Gent had een volwassen derde quart gespeeld en zorgde zo dat het met een geruststellende 17 punten voor de vierde periode kon aanvatten.

Gregory Depooter zorgde met twee gemaakte vrijworpen dat Gent helemaal op rozen zat. “Maar basket is nooit gedaan voor het laatste signaal klinkt.” was hier ook op zijn plaats. Op een paar minuten stonden de bezoekers op 10 punten met nog meer dan 7 minuten te spelen. Joren Vermoesen zorgde op aangeven van Gregory Depooter voor 66-54. De bezoekers hadden daar nog een antwoord op. Maar Joeri Vermoesen deed wat zijn broer toonde in het derde quarter: driepunters feilloos binnen mikken. Het sneed de adem af van de Walen, maar ze toonden wilskracht en kwamen nog terug tot 11 punten. Terug Joeri Vermoesen met een driepunter verstikte de bezoekers en deed lood in hun “basketbalsloefskes” zakken. Gent was nu zegezeker en ook Roland L’Hote knalde nog een driepunter binnenloop aangeven van Gregory Depooter., met nog 2 minuten twintig te spelen. Joeri zorgde in de vierde periode ook voor een drieluik in het binnenmikken van driepunters in dezelfde periode. Brandon Freeman op aangeven van Joost Brancart zorgde voor de eindstand 83-62.

Gent won zo zijn tweede wedstrijd tegen Spirou Charleroi en kan zo naar de halve finale van de play-offs in “de Top Division Men 1”. De tegenstander is Gembo Borgerhout die in twee wedstrijden won van Soba. Wanneer de wedstrijden zullen gespeeld worden is bij het ter perse gaan nog niet officieel gekend. Houd vooral de vernieuwde Gent Hawks website in de gaten de volgende dagen en je zult alle info daar terug vinden. Maar met een zeer grote waarschijnlijkheid zal het vrijdagavond in Gembo Borgerhout worden en de terugwedstrijd op zondag 22 april 2018 om 16 u 30 in “Het Tolhuis”. Basketballiefhebbers kom de Gent Hawks een hart onder de riem steken en schreeuw ze naar de finale van de play-offs.

Details

Date Time League Full Time
15 April 2018 20:45 Top Division 1 - Men 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks182121233983Win
Spirou Basket B131812193162Loss

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Spirou Basket B

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6200000000000000000