Oxaco BBC Boechout vs Gent Hawks

Oxaco BBC Boechout vs Gent Hawks

20:45

Recap

Gent speelde in september al eens tegen Oxaco BBC Boechout voor de Beker van België. Iedereen weet hoe het toen afliep. In de competitie stonden de Antwerpenaren op de derde plaats met 3 verlies wedstrijden. Gent stond één plaats lager en had 4 keer in het zand gebeten. Bij winst van Gent kwamen de Gentenaren gelijk. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat Gent de laatste jaren op Oxaco nooit de punten mee kon nemen. De zware midweekwedstrijd had ook zijn tol geëist. De Hawksspelers zaten in een positieve flow en wilden die lijn doortrekken. Kon Gent het zwarte beest Oxaco nu verslaan?

Boechout won de sprongbal en opende onmiddellijk met een driepunter. Een balverlies bij het opzetten van de eerste Gentse aanval was de aanzet voor een tweede bom van de thuisspelers. Gent slaagde er niet in een bal in de korf te droppen en na 2 en een halve minuut lukten de Antwerpenaren hun derde bom. Waren de Gentenaren nog te moe van het spelen van hun midweekwedstrijd en de daaraan gekoppelde mindere slaap na de verre verplaatsing? Hadden ze af te rekenen met nog teveel melkzuur in hun spieren? Of was er nog een andere oorzaak? Feit was dat het voor geen meter liep. Gregrory Depooter kon dan toch milderen op aangeven van Laurent L’Hote. Maar ook de thuisspelers scoorden direct tegen. Gent moest de kelk volledig ledigen en kwam zelf 14-2 achter. Tijd voor de Gentse coach, Erik Rogiers, om de koppen eens bij elkaar te steken. Na de time-out kon Robin Mestdagh milderen maar de thuisspelers trakteerden hun thuispubliek op hun vierde bom van de avond. Joeri Vermoesen lukte ook voor Gent een driepunter en dat was toch het sein voor de bezoekers voor een betere periode. Robin Mestdagh bracht op aangeven van Joeri Vermoesen de stand op 17-9. Gent verdedigde nu ook veel beter en Gregory Depooter kon nog 2 maal mooi scoren, Joren Vermoesen lukte nog een vrijworp en Gent stond met nog dik 2 minuten te spelen op 5 punten. Dichter kwamen ze voorlopig niet meer. Boechout trakteerde ze nog op een lay-up. Gregory Depooter die heel hard werkte zorgde met een moeilijke lay-up voor 19-14. Gent moest nog een fout maken om de thuisspelers het scoren te beletten. Het bleek achteraf een goede fout te zijn want ze scoorden maar één vrijworp. Gent kreeg nog een paar kansen maar de ballen kwamen terug uit de ring. Gregory Depooter vond Rik Van den Berghe achter de driepuntslijn en die scoorde vlot een loepzuivere driepunter. Verder kwamen beide ploegen niet meer. Het eerste quart werd afgesloten met 20-17, wat een succes mag genoemd worden na een desastreus begin.

De twee minuten rust tussen de periodes deed Gent geen goed. Speelde de ophoping van het melkzuur in de spieren de Gentenaren terug parten? Feit was dat ze terug 2 makkelijke driepunters tegen kregen. Laurent L’Hote kon op aangeven van Gregory Depooter er ook één maken maar dat was te weinig om terug te komen. Gent legde veel goede wil in zijn aanvallen maar kwam vaak een paar centimeter te kort om te scoren. Halfweg de tweede periode stond het 30-22. Joeri Vermoesen milderde voor Gent. De Gentse supporters hoopten dat dit de aanzet zou zijn om terug dichter te komen maar helaas. Eerst scoorden de thuisspelers twee vrijworpen en kort nadien lukten ze een jumpshot. Gent stond 10 punten in het krijt. Laurent l’Hote werd nog eens foutief gestopt maar hij verzilverde zijn vrijworpen. Nick Celis legde de 7de driepunter voor de thuisspelers in het Gentse net. Gent deed wat het kon in verdediging maar moest de aanvallers foutief stoppen om erger te vermijden. Maar de Boechoutenaren bleven aan 100% scoren via de vrijworplijn. (41-26) Kort voor het einde van de tweede periode glipte Joeri Vermoesen nog eens door de groene afweer en stond het halfweg 41-28.

Na rust begonnen de thuisspelers direct met een driepunter. Gent deed verwoede pogingen om te scoren maar dat lukte sporadisch, alleen Joeri Vermoesen vond de weg naar het doel. Verdedigend probeerden de Gentenaren de wedstrijd gesloten te houden maar konden toch niet vermijden dat het via 4 gemaakte vrijworpen van de thuisspelers 48-30 werd. Toen Christopher Pegg, de Boechoutse spelverdeler voor 50-30 zorgde waren de thuisspelers zegezeker. De Gentenaren wisten dat het niet meer voor vandaag zou zijn. Maar het sierde de Gentse spelers dat ze bleven knokken. Laurent L’Hote en Gregory Depooter konden nog scoren. Beide ploegen versierden nog elk 2 vrijworpen die ze succesvol afmaakten. De thuisspelers knalden er nog een driepunter in, Lauernt l’Hote antwoordde met hetzelfde wapen maar zo bleef er toch nog een 15 puntenkloof over. Joeri Vermoesen die een meer dan verdienstelijke partij speelde zorgde nog voor 55-43 voor het einde van de derde periode.

Gent wilde de strijdbijl niet begraven, het vocht met de moed der wanhoop Rik Van den Berghe milderde bij de eerste aanval van Gent in de vierde periode. De thuisspelers scoorden helaas te makkelijk tegen. Gregory Depooter scoorde een lay-up en Rik Van den Berghe legde er nog een vrijworp in. Met nog 8 minuten 40 te spelen stonden de Gentenaren op 9 punten. De Gentse supporters gingen toch even op het puntje van hun stoel zitten. De thuisspelers beseften dat ze Gent niet meer mochten laten terug keren en scoorden 6 punten op rij nog voor halfweg de laatste periode. Joren Vermoesen maakte nog een vrijworp. De thuisspelers scoorden ook nog drie maal twee vrijworpen en twee lay-ups en de vierentwintigpuntenkloof was een feit. Gregory Depooter met een lay-up en vrijworp milderde nog voor Gent. Joeri Vermoesen dunkte nog en bracht de stand zo op 73-54. Beide ploegen kregen nog elk twee vrijworpen die ze afmaakten en zo werd de eindstand 75-56.

Voor Gent is het een wedstrijd om snel te vergeten. Nu moeten alle neuzen van Gent wijzen naar de volgde wedstrijd, die zaterdag 15 december 2018 om 20 u 15 gespeeld wordt in de sportarena “Het Tolhuis”. Gent Hawks speelt dan tegen Limburg. Supporters kom alvast Gent aanmoedigen het is de laatste wedstrijd voor de eindejaarsfeesten. Als de spelers zich een fijn oudejaarscadeau willen geven zijn ze verplicht een glansprestatie neer te zetten. Basketsupporters help deze taak te vervullen en zak in grote getallen af naar de sportarena en schreeuw Gent Hawks naar de overwinning.

Details

Date Time Full Time
8 December 2018 20:45 90'

Court

Sportpark Sneppenbos

Results

Team1234OTTOutcome
Oxaco BBC Boechout202114204175Win
Merelbeke Hawks171115132856Loss

Oxaco BBC Boechout

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7500000000000000000

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000