Melco Ieper vs Wanty Gent Hawks #Playoffs #1/4 Finale

Melco Ieper vs Wanty Gent Hawks #Playoffs #1/4 Finale

17:30

Recap

Ieper had de touwtjes in handen in de tweede wedstrijd van de 1/4 finale om een ronde verder te gaan. Door de winst vrijdag in Gent moest het vandaag zijn thuiswedstrijd winnen en de klus was klaar. Gent wilde kost wat kost winnen om uiteindelijk nog een “belle” af te dwingen en zo eventueel een ronde verder te gaan. De spanning was te snijden.

Beide ploegen begonnen met een driepunter die ze misten. Wim Dobbelaere maakte de eerste punten voor de thuisploeg na 1 minuut. Na een balverlies voor Gent ontfutselde Robin Mestdagh van een tegenstander een bal, bediende Laurent L’Hote en die bracht de stand in evenwicht. Tijdens de scorebeweging werd nog een fout op hem gemaakt en daarvoor kreeg hij nog een bonusvrijworp die hij benutte. Ieper had direct een antwoord in huis en scoorde via Kjell Devacht. Maxime Verspeeten zorgde met een jumpshot dat het 4-5 werd. De thuisploeg mocht dan tweemaal te vlug scoren en Gent kon terug achtervolgen. Joren Vermoesen met een stijlrijk jumpshot bracht de Oost-Vlamingen in de slipstream van de Ieperlingen. Gregory Depooter bracht de Gentenaren zelf voor met een jumpshot op aangeven van Laurent L’Hote. Via vrijworpen nam Ieper terug de leiding. Laurent L’Hote bleef kwistig assists uitdelen en Joren Vermoesen zorgde halfweg de eerste periode voor de kleinst mogelijke voorsprong voor Gent. Beide ploegen verdedigden sterk en dat resulteerde dat er 2 minuten niet gescoord werd. De dekselse Robin Spaens wrong zich door de Gentse afweer en bracht de stand op 12-11. Robin Mestdagh plaatste een verstandig jumpshot en Gent kwam zo terug voor. Gent moest fouten maken om Anthony Chada het scoren te beletten maar hij deponeerde zijn twee vrijworpen er feilloos in. Ieper had toen even een beter moment en liep verder uit tot 19-13. Laurent L’Hote kon kort voor het einde van de eerste periode nog twee vrijworpen maken. Stand na het eerste quarter 19-15.

Gent besefte dat ze de tegenstrevers niet te ver mochten laten uitlopen en koos dan ook volop voor de aanval Maxime Verspeeten werd foutief gestopt en scoorde een vrijworp. Ieper antwoordde met een driepuntsplay en creëerde zo een zespuntenkloof. Gregory Depooter kon via twee vrijworpen milderen. Maxime Verspeeten ranselde er een driepunter in en de kloof was maar 1 punt meer. Beide ploegen verdedigen ijzersterk en we kregen weerom 3 minuten geen doelpunten te zien. Over halfweg de tweede periode scoorden de thuisspelers dan toch 24-21. Tot overmaat van ramp was het de volgende aanval terug raak voor de thuisspelers. Het thuispubliek ging door het dak en de Gentsupporters bibberden. Joeri Vermoesen was er als de kippen bij om een offensieve rebound naar beneden te halen op een wegspringend shot van zijn broer en scoorde 26-23. Ieper scoorde onmiddellijk tegen. Vinnie Haerbos bediende Joren Vermoesen achter de driepuntslijn en die trof raak. Ieper miste een driepuntsshot en Gregory Depooter bracht de stand in evenwicht op twee en een halve minuut voor de rust. Via twee vrijworpen kwam Ieper terug voor, maar Joren Vermoesen deed dat terug ongedaan. Ieper mocht nog tweemaal aan de vrijworplijn gaan staan voor de rust en scoorde 4 punten. Gregory Depooter lukte één vrijworp maar maakte ook nog een jumpshot. Vinnie Haerbos nam nog een steal maar kon helaas niet scoren voor het einde van de eerste helft. Beide ploegen doken de rust in met een 34-33 score en het gevoel dat het nog niet gedaan was.

Ieper mocht al direct aan de vrijworplijn gaan staan na de rust. Anthony Chada zette ze feilloos om. Gent antwoordde met een driepunter van Robin Mestdagh, we waren nog maar 1 minuut ver in de derde periode en de stand was 36-36. Ieper kreeg terug vrijworpen maar zette er maar één om. Robin Mestdagh had de smaak te pakken en trakteerde zijn ex-ploeg terug op een driepunter.
Robin Spaens maakte met een jumpshot het voordeel voor Gent ongedaan. Joeri Vermoesen bediende Gregory Depooter onder het bord, er werd een fout op hem gemaakt, hij scoorde toch en maakte ook met de bonusvrijworp korte metten en bracht Gent halfweg de derde periode 41-44 voor. Robin Spaens kon milderen maar ook Maxime Verspeeten toverde nog een jumpshot uit zijn mouwen op aangeven van Joeri Vermoesen. De wedstrijd kreeg nu de sfeer van een echte cupmatch. Alleen Anthony Chada scoorde nog voor de thuisploeg via 2 vrijworpen en een jumpshot 47-46. Gregory Depooter lukte een jumpshot en bracht Gent terug voor met het kleinste verschil. De supporters van de thuisploeg moedigden hun spelers aan. Maar in dat hels kabaal was het Gent die tweemaal kon scoren voor het einde van de derde periode via Maxime Verspeeten en Joeri Vermoesen. Gent had eindelijk een kleine bonus bij elkaar na 30 minuten spelen 47-52.

De vierde periode begon met fouten van elke partij. Gregory Depooter mocht eerst naar de vrijworplijn en scoorde zijn twee vrijworpen. Beide ploegen deden hun uiterste best maar het waren toch de zenuwen die er voor zorgden dat er aan stapelbasketbal werd gedaan en vele misverstanden aan beide zijden kwamen het spektakel niet ten goede. Joeri Vermoesen haalde terug een offensieve rebound neer en scoorde met een lay-up. Gent had een bonus van 9 punten maar er waren nog 8 minuten te spelen. Anthony Chada scoorde een jumpshot en een driepunter in driekwart minuut en zorgde zo voor een 52-56 stand. De Ieperse supporters gingen nog harder achter hun ploeg staan maar ook de meegereisde Gentenaren lieten zich niet onbetuigd. Robin Mestdagh werd vastgehouden onder de korf door Anthony Chada en plaatste er een vrijworp in. Gent probeerde de wedstrijd te controleren met verstandig basket. Gregory Depooter op aangeven van Laurent L’Hote zorgde met nog iets meer dan zes minuten te spelen voor 52-59. De wedstrijd was fysiek zwaar geweest en dat eiste zijn tol in de afwerking. Beide ploegen kwamen drie minuten niet tot scoren alleen Joren Vermoesen lukte een vrijworp. Alexander Schepens van Ieper lukte een jumpshot en bracht de kloof tot op 6 punten. Ieper geloofde in zijn heropstanding. Joren Vermoesen scoorde nog een vrijworp. Ieper kon vlot tegen scoren en met nog 3 minuten te spelen stond het 56-51. Joren Vermoesen bleef wegen op de Ieperse verdediging, werd foutief gestopt maar scoorde nu heel vlot zijn twee vrijworpen. Ieper scoorde tegen, maar de tijd was toch in het voordeel van de Gentenaren. Laurent L’Hote jumpte er nog twee punten in. Met nog 2 minuten te spelen stond Gent 7 punten voor. Het zag er voor de Gentenaren rooskleurig uit. Maar in basket moet je voorzichtig blijven. Via één vrijworp kwam Ieper wat dichter. Weer Laurent L’Hote maakte nog een jumpshot. (59-67) De Gentenaren in de zaal waren al zegezeker. Ieper mocht nog vrijworpen nemen maar ook die inspanning bleef nu zwaar, ook nu scoorde de thuisploeg er maar één. Joeri Vermoesen nam alle twijfels weg en zorgde op aangeven van Laurent L’Hote voor 60-69. Ieper kon nog twee vrijworpen maken maar die waren allen voor de statistieken.

Gent won een spannende en boeiende partij en kan bij eventuele winst dinsdagavond een ronde verder. Maar wie de twee wedstrijden zag weet dat dit niet makkelijk zal zijn. Gentse basketbalsupporters en neutrale basketliefhebbers kom naar het Tolhuis dinsdag 16 april 2019 tegen de klok van 20 u 15. Basketbalspektakel zal er zeker zijn.

Details

Date Time Full Time
14 April 2019 17:30 90'

Court

Stedelijke Sporthal Ieper

Results

Team1234OTTOutcome
SKT Ieper191513153462Win
Wanty Gent Hawks151819173369Loss

SKT Ieper

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6200000000000000000

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000
PTS
62
69
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT