Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit vs Wanty Gent Hawks

Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit vs Wanty Gent Hawks

14:30

Recap

De Gentenaren wonnen hun thuiswedstrijd van de West-Vlamingen. Maar dat was zeker geen garantie voor winst op verplaatsing. De Gistel-Oostende boys speelden speciaal op zondagnamiddag om de spelers die met de eerste ploeg van Oostende meedoen extra ervaring te laten opdoen.

Gent had zijn vorige 7 wedstrijden niet meer verloren en wilde dus gaan voor nummer 8. De West-Vlamingen konden bij winst nog altijd play-offs halen en hadden dat voor de competitie als doel gesteld.

De thuisspelers scoorden eerst. Joeri Vermoesen nam een defensieve rebound en lanceerde zijn broer die voor een gelijke stand zorgde. Joren scoorde kort nadien terug nadat hij een offensieve rebound nam. De stormwind raasde rond de Koninklijke Stallen in Oostende, het treinverkeer werd stil gelegd, de kusttrams strandden in het zand. Maar de wedstrijd ging door. De kustmannen gingen over Gent met een jumpshot en een driepunter. Stijn Stevens verkleinde de kloof met een vrijworp. Kotrulja van Gistel-Oostende zorgde met een lay-up voor 9-5. Stijn Stevens nam een steal, bediende Maxime Verspeeten die op zijn beurt Gregory Depooter bediende 9-7. De West-Vlamingen bleven spetterend basket spelen en plaatsten even een 6-0.(De storm buiten kon hun niet deren, ze speelden op het ritme van de golven hoog en snel) De Gentenaren beseften dat ze de kustmannen niet verder mochten laten uitlopen. Joeri Vermoesen vond Gregory Depooter achter de driepuntslijn en zijn vizier stond op scherp. De thuisspelers waren niet onder de indruk en scoorden vlot tegen. Gent bleef als ploeg spelen en Robin Mestdagh milderde tot 17-12. Gregory Depooter zorgde zelf voor 17-14. Maar de thuisspelers scoorden met een driepunter tegen. Gregory gebruikte hetzelfde wapen en bracht Gent terug tot op 3 punten (20-17). Van der Vuurst de Vries zorgde voor een geruststellend gevoel bij de thuisspelers met een jumpshot. Maar ook nu had Gregory Depooter een goede inval nadat hij een offensieve rebound neerhaalde en vlot scoorde. Zo eindigde de eerste periode op 22-19.

Hoe harder het stormde buiten hoe harder de wedstrijd werd. Gregory Depooter wrong zich door de thuisverdediging en rondde af met een lay-up. Even later later lukte hij met een fade away (op een uitstekende verdediging van de thuisspelers, deed hij achteruitvallend een uitstekend shot), zorgde zo voor 22-23 en kreeg nog een bonus vrijworp. Sam Rotsaert, de thuiscoach, zag dat zijn jonge gasten de teugels aan het verliezen waren tegen een uitgekookt Gent en vroeg een time-out. Gregory Depooter maakte na de time-out rustig zijn vrijworp. Oostende zette de stand terug gelijk via Sam Buysschaert. Via een vrijworp kwamen de kustmannen terug voor. Met een lay-up van Joren Vermoesen werd het na 3 minuten in de tweede periode 25-26. De wedstrijd ging gelijk op, beide ploegen waren zowel in verdediging als in aanval elkaar waard. Halfweg de tweede periode zorgde Gregory Depooter ook voor een gelijke stand (28-28) De thuisspelers hadden hun handen vol aan Gregory Depooter waarop ze fouten moesten maken om hem het scoren te beletten. Maar ook op de vrijworplijn liet Gregory geen punten liggen. Hij bracht Gent zo op 28-30. Maar ook de Gentenaren moesten fouten maken om de Oostendenaren het scoren te beletten. Maar ook de mannen van Sam Rotsaert beheersten de vrijworptechniek en kwamen zo op 33-30 op twee minuten van de rust. Rik Van den Berghe werd ook nog eens foutief gestopt onder de korf en zette ook feilloos zijn vrijworpen om. De West-Vlamingen lukten dan ook nog een lay-up en kwamen zo drie punten voor. Via terug vrijworpen werd het 37-32. Maxime Verspeeten kon nog milderen 20 seconden voor het einde van de eerste helft. Zo waren de basketters klaar om 15 minuten wel verdiende rust te nemen en de supporters konden hun kelen smeren.

De thuisspelers begonnen wat onzeker aan de derde periode, hun eerste aanval ging in de mist en ze moesten al een fout maken op Maxime Verspeeten om hem het scoren te beletten. Maar Maxime lukte een vrijworp. De kustmannen lukten een driepunter maar Gent antwoordde met hetzelfde wapen getekend Joren Vermoesen op aangeven van Stijn Stevens. Beide ploegen legden vooral heel veel energie in verdediging. Het spel ging wel goed op en af maar er werd meer dan drie minuten en een half niet gescoord, nochtans werden verschillende aanvalspatronen geprobeerd. Stijn Stevens was de eerste die aan de vrijworplijn mocht verschijnen, nadat de thuisploeg 4 ploegfouten had in de derde periode. Halfweg maakten ook de kustboys een lay-up. Gregory Depooter maakte met een hoge lucht jumper over iedereen 42-41. De thuisspelers reageerden met een driepunter van Kotrulja. Gent maakte een paar verkeerde beslissingen maar de thuisploeg kon niet profiteren. Het was Joeri Vermoesen die op aangeven van Robin Mestdagh de stand op 46-43 bracht. De wedstrijd bleef aangenaam om te volgen en de thuisspelers diepten de kloof terug uit. Gregory Depooter knalde beheerst een jumpshot binnen en toonde dat Gent zich niet ging laten kisten. Robin Mestdagh bracht de kloof terug tot 1 punt. De thuiscoach voelde dat hij iets moest doen en nam een time-out, op één minuut twintig, om toch nog de derde periode met winst af te sluiten. Gregory Depooter shotte met een lay-up en bonus vrijworp de droom van de thuiscoach aan diggelen (48-50). Via een vrijworp kwamen de Oostendenaren nog op één punt maar Gregory Depooter trakteerde de thuisploeg nog op een driepunter op 22 seconden voor het einde van de derde periode.

Gent nam de eerste punten in de laatste periode voor zijn rekening, via Robin Mestdagh op assist van Gregory Depooter en nogmaals Robin nu op aangeven van Rik Van den Berghe. Gistel kreeg het kwaad om nog te doelen en te scoren. Gregory Depooter vond Vinnie Haerbos achter de driepuntslijn en hij knalde beheerst binnen (49-60). Bij de volgende aanval was het terug raak Rik Van den Berghe bediende Joeri Vermoesen die voor 49-62 zorgde met een lay-up. De thuisspelers hadden een uppercut gekregen. De West-Vlamingen probeerden het nog wel ze kwamen nog terug tot op 9 punten. Gregory Depooter nam nog voor halfweg de vierde periode alle twijfels weg door er een driepunter in te knallen. Kotrulja spartelde nog even tegen en scoorde ook een driepunter. Joeri Vermoesen deed bij de volgende aanval hetzelfde en Gent had terug 12 punten voor. Het sierde de thuisspelers dat ze bleven proberen, terug Kotrulja milderde. Gregory Depooter nam een assist en bediende Joeri Vermoesen die voor 58-70 zorgde. Oostende probeerde nog, maar als ze scoorden kon Gent tegen scoren via Rik Van den Berghe met een dunk op aangeven van Maxime Verspeeten. De kustmannen scoorden nog 4 punten. Joeri Vermoesen lukte een vrijworp en de laatste punten van de wedstrijd waren voor Robin Mestdagh. Gent won de stormachtige wedstrijd verdiend door vooral een sterk vierde quarter op het parket neer te zetten.

Volgende zaterdag 16 maart om 20 u 15 ontvangt Wanty Gent Hawks de leider in de klassering. Basic Melsele-Beveren is de absolute leider in de “Top Divion Men 1” Gent ging daar gaan verliezen en heeft dus nog iets recht te zetten. Vanuit Evergem verwachten we een delegatie die de Gentse supporters zal komen versterken om de mannen van Erik Rogiers in deze onvervalste derby naar de overwinning te schreeuwen. Gentse basketballiefhebbers, Gents hoogst geklasseerde ploeg staat voor een finaal drieluik om zich in een goede uitgangspositie te plaatsen voor de play-offs. Zaterdag 16 maart 2019 tegen Melsele, zaterdag 30 maart op Waregem en op 6 april thuis tegen Oxaco Boechout. Maar ook zaterdag 23 maart 2019 om 20 u 30 worden vele Gentenaren verwacht in de “Schorre in Boom” waar Gent zijn tweede finale speelt voor de Beker van Vlaanderen in drie jaar tijd.

Details

Date Time Full Time
10 March 2019 14:30 90'

Court

De Koninklijke stallingen Stedelijk Sportcentrum

Results

Team1234OTTOutcome
Gistel Oostende Duva Fruit221512193768Win
Wanty Gent Hawks191519223475Loss

Gistel Oostende Duva Fruit

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6800000000000000000

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000
PTS
68
75
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT