GUCO Lier vs Gent Hawks

GUCO Lier vs Gent Hawks

16:00

Recap

Gent moest op de eerste koude herfstdag van 2018 op verplaatsing naar Lierke Plezierke. (gezegde van Felix Timmermans) Lier heeft ook zijn Zimmertoren met bijbehorende “Jubelklok” (waar nu al het winteruur op stond). Maar op dit toeristisch gebouw kan men veel meer zien: fasen van de maan, de cyclus van Meton, de epacta en de tijdsvereffening, de zodiac, de zonnecyclus en de zondagsletter, de week, de globe, de maanden, de datum, de seizoenen, de getijden en de schijngestalten van de maan.

Lier heeft ook een grote historische  basketbalgeschiedenis met Bus Lier. Maar iedereen die het basket wat volgt weet dat Guco Lier een heel degelijke ploeg is. Aan het roer staat Steven Ibens (ieder goed geaard basketballiefhebber kent hem nog van o.a. zijn periode bij Okapi in het seizoen 2016-2017) Zij hebben dit seizoen nog maar 1 keer verloren en staan zo 2de in rangschikking. Gent moet nog altijd zijn kapitein Laurent Lhote missen en ook Robin Mestdagh kampt met blessureleed.

De Pallieters mochten vertrekken met 5 punten voorgift. Gent wilde die kloof snel dichten maar de Lierenaars waren taai en wilden tonen dat ze kunnen basketten. Beide ploegen probeerden aanvallend basket te laten zien. De neutrale toeschouwer genoot van het spektakel. Niels Van Den Eynde was met 2 driepunters de beste thuisspeler. Bij Gent begon Maxime Verspeeten met 5 punten het best (eveneens een driepunter). Stijn Stevens deed meer dan het spel verdelen en kwam 3 maal tot scoren. De andere punten werden gemaakt door Joeri Vermoesen 5 (lay-up en driepunter), Gregory Depooter 4, Joren Vermoesen 5 (shot en driepunter). Gent stond zo na 10 minuten basket al naast zijn tegenstander.

De tweede periode begon veelbelovend voor Gent, Gregory Depooter knalde er een driepunter in. Joost Brancart scoorde tweemaal en ook Brandon Freeman vond de weg naar het doel. De Pallieters legden veel goed wil aan de dag maar moesten toch hun meerdere erkennen in de Gentenaren. Pieter Verbruggen en Mathias Van den Bogaert gaven wat tegengas maar ze konden niet voorkomen dat Gent verder uitliep. De Gentenaren knalden 4 driepunters binnen Gregory Depooter, Rik Van den Berghe en tweemaal Brandon Freeman. Joren Vermoesen en Stijn Stevens namen ook nog elk een korf voor hun rekening. Gent scoorde in deze periode 28 punten en liet er maar 20 toe. Zo kon gerust worden met een 8 punten voorsprong.

Na de rust kwamen de Lierenaren met vernieuwde energie op het terrein. Gent nam het wat nonchalanter op. De Schapenkoppen (zo worden de Lierenaars in de Voorkempen genoemd) lieten zich niet afslachten. Ze knabbelden van hun achterstand af en lieten vaak mooie dingen zien, Niels Van Den Eynde was met 14 punten de bezieler van de ploeg. Gent moest alle zeilen bijzetten. Gent scoorde 17 punten maar de thuisspelers scoorden er in het derde quarter 20. De doelpunten van Gent waren voor Stijn Stevens 2, Joeri Vermoesen 3, Rik Van den Berghe 2, Joren Vermoesen 4 en Maxime Verspeeten 6.

De thuisspelers geloofden er terug in. Gent had nog wel drie punten voor in het begin van de vierde periode maar dat was zeker geen comfortabele voorsprong. De thuissupporters geloofden in een stunt en gingen achter hun ploeg staan. Gent moest proberen zijn hoofd koel te houden in deze heksenketel. (en met Halloween voor de deur was dit geen sinecure). De thuisspelers lukten 3 driepunters, Gent kon er daar twee tegen overzetten getekend Rik Van den Berghe en Brandon Freeman.  Het bleef een spannende bedoening Gent bleef koel tot op het einde maar beide coachen geloofden tot op het einde op een goede afloop. Ze vroegen in de laatste minuut nog elk een time-out. Het was uiteindelijk Gent die nog verdiend won met 7 punten voorsprong. De punten in de vierde periode werden gemaakt voor de Gentenaren door Stijn Stevens 2, Joeri Vermoesen 2, Rik Van den Berghe 5, Joren Vermoesen 2, Joost Brancart 2 en Brandon Freeman 7.

Gent deed wat het moest doen: winnen. Zo bekeren de Gentenaren een ronde verder in de Beker van Vlaanderen. Zaterdag 3 november spelen de mannen van Erik Rogiers thuis in de sportarena “Het Tolhuis” tegen Sijsele. Die streekderby is altijd geladen. Gentse basketbalsupporters kom de ploeg Gent Hawks steunen. Met een sterke zesde man is het altijd beter. Spektakel zal er zeker zijn.

Details

Date Time League Full Time
28 October 2018 16:00 Beker van Vlaanderen 90'

Court

Sporthal Sint Gummaruscollege

Results

Team1234OTTOutcome
BC Guco Lier252022164583Loss
Wanty Gent Hawks252817205390Win

BC Guco Lier

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 8300000000000000000

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000
PTS
83
90
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT