Gent Hawks vs Basket Sijsele

Gent Hawks vs Basket Sijsele

20:15

Recap

Sijsele kwam voor de tweede maal dit seizoen op bezoek naar het Tolhuis. De eerste keer was op 18 augustus in de poule fase van de Beker van België. Sijsele was toen nog niet op volle sterkte en moest het hoofd buigen met 87-68. Maar de trouwe supporters van Gent zullen zich zeker nog de eerste periode herinneren waar het 20-20 was. Sijsele won zijn vorige competitiewedstrijd tegen Antwerp Giants en was in de winning mood. Gent zou moeten van goede huize zijn om deze West-Vlaamse tegenstander te verslaan.

 

Gent verloor de springbal maar de bezoekers konden niet scoren. Gregory Depooter zorgde aan de overzijde voor de eerste bom van de avond. De West-Vlamingen waren niet onder de indruk en scoorden twee lay-ups. Joeri Vermoesen op aangeven van Gregory Depooter plaatste de tweede bom van de avond en zo kwam Gent 6-4 voor. Beide ploegen verzuimden dan even te scoren of waren slordig in de afwerking. De Sijselenaren knutselden twee mooie aanvallen in elkaar en kwamen 6-8 voor. Gent besefte dat het niet meer mocht morsen met de geboden kansen, Stijn Stevens en Joeri Vermoesen (met bom) zorgden voor 11-8. Gregory Depooter mocht nog twee vrijworpen omzetten, wat hij feilloos deed. Halfweg de eerste periode stond Gent 5 punten voor. De bezoekers bleven fris basket spelen waar de thuisspelers moeite mee hadden in verdediging. Een paar flitsen van de bezoekers en de stand was terug gelijk. Robin Mestdagh met een jumpshot op aangeven van Gregory Depooter zorgde voor 15-13. De bezoekers bleven aanklampen en maakten zelf met een driepunter 15-18. Robin Mestdagh boorde zich door de bezoekende afweer, scoorde en kreeg nog een fout mee, ook die vrijworp dropte hij in het net. Sijsele bleef goed samen spelen en zorgden voor 18-20. Laurent L’hote bediende met een meesterlijke pas Joren Vermoesen die gelijk maakte. Het laatste doelpunt in de eerste periode was voor de bezoekers.

Gent begon furieus aan de tweede periode, Joren Vermoesen met een driepunter en Robin Mestdagh met een jumpshot zorgden voor 25-22. De bezoekers moesten alle registers open trekken om gelijke tred te houden. Eerst konden ze milderen maar Laurent L’Hote bleef assists uitdelen en Gregory Depooter miste de open kans niet. Kort na halfweg de tweede periode milderen de bezoekers. Rik Van den Berghe gaf een assist aan Joren Vermoesen die de driepunten kloof terug op het scorebord plaatste. Sijsele kwam terug door drie vrijworpen na een fout van een Gentse speler op een driepunter. Rik Van den Berghe werd onder het bord foutief gestopt maar scoorde zijn twee toegekende vrijworpen. Joren Vermoesen bediende een vrijstaande Brandon Freeman die met een bom voor 34-29 zorgde. Gent leek de wedstrijd onder controle te hebben. De West-Vlamingen bleven vlot combineren en mochten te snel de kloof dichten, met nog dik twee minuten te spelen stond het 34-34. Rik Van den Berghe zorgde voor 36-34 met een inlegger. De bezoekers mochten terug te makkelijk gelijk maken en stoomden met twee vrijworpen door naar 36-38. Gent wilde met voorsprong de kleedkamer in. Een goed kijkende Gregory Depooter vond een vrijstaande Brandon Freeman achter de driepuntslijn en die aarzelde niet. Zwak verdedigen zorgde dat de bezoekers terug voor kwamen. Laurent L’Hote speelde op meesterlijke wijze Gregory Depooter aan die scoorde en die kreeg nog een vrijworp mee. Erik Rogiers vroeg nog een time-out om de kleine voorsprong toch te kunnen behouden voor de rust. Gregory Depooter maakte na de time-out nog zijn vrijworp en het zag er inderdaad naar uit dat Gent met voorsprong de rust zou kunnen ingaan. De verdediging zat goed in elkaar en de Sijseleboys geraakten er niet door. Ze vonden wel een vrije man achter de driepuntslijn en kwamen zo toch nog voor. Een slechte pass van een Gentenaar zorgde er zelfs nog voor dat de bezoekers een makkelijke driepunter konden scoren. Ruststand 42-46.

Na de rust nam Stijn Stevens de Gentse troepen op sleeptouw, hij scoorde eerst op aangeven van Maxime Verspeeten, wurmde zich door de Sijseelse verdedigers, werd foutief gestopt en scoorde één van zijn vrijworpen. Sijsele reageerde met een goede drive en een lay-up. Joren Vermoesen zorgde voor de aansluitingstreffer. Gent bleef zoeken naar oplossingen in zijn aanvallen en spijkerde de verdediging bij. Maxime Verpeeten zorgde voor 49-48. Tibo De Coesemaeker zorgde met een dunk dat de bezoekers terug voor kwamen. Joren Vermoesen zorgde met een driepunter dat Gent halfweg de derde periode op 52-50 kwam. Ook de bezoekers hadden een driepuntshotter mee en die zorgde te makkelijk voor 52-53. Stijn Stevens bediende Gregory Depooter die met een hoekshot Gent terug voor bracht. Maxime Verspeeten knalde er nog een driepunter in op aangeven van Joren Vermoesen (57-53) Gent probeerde de voorsprong vast te houden maar de bezoekers waren taai en brachten de stand terug in evenwicht. Joren Vermoesen met een driepunter op assist van Maxime Verspeeten bracht Gent terug voor maar de bezoekers scoorden direct een driepunter tegen. Joren Vermoesen kon scoren op een vrijworp en zo stond het na 30 minuten basket 61-62.

 

De bezoekers probeerden de kleine voorsprong vast te houden. Beide ploegen scoorden elk om beurt de eerste twee minuten van de vierde periode. Toen de bezoekers erin slaagden een driepunten kloof bijeen te shotten zorgde Laurent L’hote met een driepunter voor 71-71. Er waren toen nog een kleine 7 minuten te spelen. De spanning was te snijden. De Gentse supporters zaten op het tipje van hun stoel. Sijsele bleef complexloos basketten en kwam te makkelijk op 71-75. Robin Mestdagh besefte het gevaar en knalde er een driepunter in op aangeven van Laurent L’hote. Gent sloop dichter maar ook de bezoekers scoorden. Joren Vermoesen bracht met een bom Gent terug even voor. Maar ook nu boden de bezoekers weerwerk.(77-78) Hetzelfde duo Laurent L’hote en een driepunter van Robin Mestdagh zorgden voor 80-78. Ook de bezoekers tekenden een driepunter aan. Gregory Depooter vond even later Robin Mestdagh terug achter de driepuntslijn en die knalde zijn derde driepunter op rij binnen. Gent had met nog 2 minuten te spelen twee punten voor. De bezoekers misten dan een driepuntshot en ook de aanvallende rebound konden ze niet succesvol afronden. Joren Vermoesen kon langs de andere kant scoren na een drive. (85-81) Gent miste zijn volgende aanval en op tegenstoot kwamen de bezoekers op 85-83. De bezoekers probeerden met fouten terug in balbezit te komen. Zij mochten nog drie fouten maken voor Maxime Verspeeten aan de vrijworplijn mocht staan. Hij scoorde 1 op 2. Met nog 10 seconden te spelen had Gent een driepunter voor. De bezoekers gingen resoluut in de aanval en scoorden nog een twee punter 86-85. Gent probeerde in de resterende tijd de bal te monopoliseren. De bezoekers maakten een fout en Joren Vermoesen mocht nog aan de vrijworplijn gaan staan met 0,3 seconden op de klok. Hij scoorde 1 op 2 en de bezoekers probeerden nog een wanhoopsdaad maar die raakte kant nog wal.

Gent won dit duel maar het koste enorm veel moeite. De wedstrijd verdiende vooral in verdediging geen schoonheidsprijs maar het belangrijkste was de winst. Proficiat aan de Gentse basketters en hun staf.De volgende competitiewedstrijd staat geprogrammeerd op zondag 11 november 2018 om 16 uur in en tegen Lommel. Op zaterdag 17 november 2018 om 20 u 15 verwachten we Gistel-Oostende in de sportarena “Het Tolhuis”. Supporters stip deze wedstrijd alvast aan in je agenda er zal zeker basketbalspektakel te zien zijn en wie weet ook spanning. Met een sterke zesde man kan Gent zoveel meer in eigen huis. Gentse basketbalsupporters kom Gent aanmoedigen, die van het Meetjesland zullen er alvast zijn.

Details

Date Time Full Time
3 November 2018 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks202219164287Loss
Basket Sijsele222426234685Win

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Basket Sijsele

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 8500000000000000000