Wanty Gent Hawks vs Remant Basics Melsele-Beveren

Wanty Gent Hawks vs Remant Basics Melsele-Beveren

20:15

Recap

De mannen van Remant Basics Melsele-Beveren staan aan de leiding in de Top Division Men 1, zij wonnen 16 van hun 23 wedstrijden. Gent Hawks kan evengoed doen als ze winnen van de Waaslanders en komen dan mee aan de leiding. Het is niet alleen een derby maar ook een onvervalste topper. Gent verloor op Linkeroever, maar de Gentenaren willen dat thuis recht zetten. Gent heeft de laatste 8 wedstrijden niet meer verloren en wil die reeks verder zetten tot en met de finale van de Beker van Vlaanderen. (en eventueel langer) Melsele won 3 van zijn laatste 4 wedstrijden tegen Spirou Charleroi, Oxaco Boechout, Limburg United en trok alleen aan het langste eind op Ieper. Het duel zal op het scherp van de snee gestreden worden.

De Waaslanders maakten de eerste punten. Stijn Stevens bediende Gregory Depooter die achter de driepuntslijn stond en die aarzelde niet. De bezoekers verslikten zich bij de volgende aanval. Gent deed het een stuk beter en Maxime Verspeeten bediende Joeri Vermoesen die met een lay-up voor 5-2 zorgde. Ook Gent had een paar slechte balhandelingen. De tegenstrevers profiteerden daarvan om op 5-6 te komen. Joren Vermoesen trakteerde de bezoekers op een driepunter. Maar het antwoord kwam onmiddellijk met twee driepunters. (8-14) Stijn Stevens wrong zich door de Melseelse verdediging en milderde voor Gent. Joeri Vermoesen goed aangespeeld door Stijn Stevens bracht de stand met een lay-up op 12-14. Gregory Depooter werd foutief gestopt onder de ring en scoorde één van zijn twee vrijworpen. De bezoekers lieten zien dat ze niet zomaar op de eerste plaats stonden en ramden er terug een driepunter in. Gent miste een paar pogingen maar ook de bezoekers kwamen moeilijk tot scoren, twee toegekende vrijworpen werden vakkundig de nek omgewrongen. Robin Mestdagh werd goed aangespeeld bij het inlopen en scoorde makkelijk. De opponenten van Gent lieten ook mooie dingen zien en zorgden voor 15-19. Joren Vermoesen toonde dat hij ook makkelijk driepunters kon maken en zorgde met zijn tweede van de avond voor 18-19. Laurent L’Hote zorgde met een assist voor Gregory Depooter dat Gent zelfs voor kwam op 1 min voor het einde van de eerste periode. Maar met twee vrijworpen en een jumpshot zorgden de bezoekers er toch nog voor dat het 20-23 werd voor het einde van de eerste periode.

De eerste punten van de tweede periode waren voor de Waaslanders. Gent had het niet onder de markt met het snedig spel dat de bezoekers op het parket legden. De Gentenaren bleven hun taken in verdediging goed uitvoeren. Aanvallend staken ze een tandje bij en lieten de bal snel van hand tot hand gaan. Eerst profiteerde Joeri Vermoesen op aangeven van Gregory Depooter om te scoren en even later bediende dezelfde speler Robin Mestdagh in het hoekje die er makkelijk een driepunter in knalde. Maar de gelijke stand bleef niet lang op het bord. De gastsupporters van Evergem lieten zich horen en met de steun van die van Gent hadden we een uitbundige sfeer in “Het Tolhuis” Melsele was uitgekookt en zocht de vrije man achter de driepuntslijn en Bruce Henricksx scoorde eerst 25-28. Gent toonde direct dat het dit ook kon en Vinnie Haerbos bediende Joeri Vermoesen die ook een driepunter op het bord knalde. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en beiden scoorden elk twee vrijworpen. Nog voor halfweg scoorde Robin Mestdagh zijn tweede driepunter van de tweede periode. Maar de bezoekers konden ook scoren. Robin Mestdagh nam een steal en uit de play die er op volgde ramde Stijn Stevens een driepunter met bord binnen. (36-32) De bezoekende coach nam een time-out om de wind uit de zeilen te halen van het Gentse ankerschip. Wonder boven wonder slaagden de bezoekers erin niet alleen de kloof te dichten maar zelf voor te komen, met 5 vrijworpen, een lay-up en een driepunter werd het 36-42. Dit gebeurde in een dikke minuut. Gent reageerde gevat. Joren Vermoesen werd kort voor de rust nog foutief gestopt maar deponeerde zijn vrijworpen feilloos binnen. Gent stond zo 4 punten in het krijt om te gaan rusten. De supporters hadden een spannende eerste helft gezien met twee ploegen die toonden wat ze konden en afwisselende scores. Tijdens de rust, bij een natje, hadden velen het dat het over het feit dat het details zouden zijn die voor winst of verlies zou gaan.

De Gentenaren kwamen scherp uit de kleedkamer, ze openden met een driepunter van Joren Vermoesen op op aangeven van Laurent L’Hote. De bezoekers waren niet onder de indruk en knalden er twee driepunters na elkaar in. Zo werd het na drie kwart minuut 41-48. Gent had werk aan de winkel. De supporters moedigden hun spelers fel aan en de beide supportersscharen schreeuwden tegen elkaar op. Die van Gent hoorde je het best daar die vocaal steun kregen uit het vak van Evergem. Gent had fouten nodig om de aanvallers te stoppen uit het Waasland. Helaas zetten ze hun vrijworpen vlot om en hadden bijna een tienpuntenkloof beet. Gent moest op achtervolging. De coach bracht wat nieuw bloed en dat rendeerde. Robin Mestdagh scoorde een driepunter op assist van Joren Vermoesen. Gregory Depooter en Maxime Verspeeten brachten een dikke minuut later de Gentenaren in het zog van de bezoekers. Het tempo lag verschroeiend hoog. Geoffrey Hockins, van Basics, zorgde na drie en een halve minuut in de derde periode voor 49-52. Maxime Verspeeten had nog een uitstekende ingeving en scoorde 51-52. De supporters kregen basket op een hoog niveau te zien en gingen uit de bol. De spelers vochten voor elke bal. Yannick Schoepen, van de bezoekers bracht de stand kort na halfweg de derde periode op 51-54. Gent voerde zowaar het tempo nog op. Gregory Depooter bediende een uitstekend geposioneerde Joren Vermoesen achter de driepuntslijn en die zorgde met een marginaal shot voor een gelijke stand. Gent trok de wedstrijd naar zich toe. Joren Vermoesen was de afwerker: eerst dunkte hij bal in het net en daarna maakte hij twee vrijworpen. Melsele antwoordde met een driepunter. Even later vond Laurent L’Hote een vrijstaande Joren Vermoesen die met een lay-up voor 60-57 zorgde. Melsele had het even kwaad en moest fouten maken om Gent het scoren te beletten. Gregory Depooter zette zijn vrijworpen feilloos om. Melsele antwoordde met een driepunter 62-60 en nog twaalf minuten wedstrijd. Erik Rogiers, nam een time-out, om zijn mannen bij te sturen. We kregen een dolle minuut van de Gentnaren die de stand opvoerden tot 68-60. De doelpuntenmakers waren Joren Vermoesen met een driepunter en drie vrijworpen van Stijn Stevens. Ward Leten van de bezoekers werd onder het bord foutief gestopt maar lukte zijn vrijworpen. Gregory Depooter zorgde kort voor het einde van de derde periode met een jumpshot voor 70-62.

De bezoekers beseften dat Gent de wedstrijd stevig in handen nam en deden vergeefse pogingen om de kloof te dichten. Maar Gent toonde dat het kon verdedigen, lukte een tegenspeler een man te passeren dan kwam er altijd hulp van een medeploeggenoot. Toch kon Gent niet beletten dat het 70-64 werd. Laurent L’Hote nam een steal en bediende Joeri Vermoesen die er een driepunter in knalde. Deze driepunter sneed de adem af van de bezoekers. Via vrijworpen van Ivan Perez-Tejada, van Basics, werd het 73-66, de hoop flakkerde even op. Gregory Depooter nam direct het gras van onder hun voeten weg en scoorde een jumpshot op aangeven van Joeri Vermoesen. Even later knalde hij er nog een driepunter in en zo stond het 78-66 op een kleine zeven minuten van het einde. Beide ploegen gingen tot het uiterste, er werd bijna drie minuten niet gescoord. Melsele lukte nog een vrijworp. Laurent L’Hote trakteerde de bezoekers nog op een driepunter met nog bonus vrijworp erbovenop, nog dik drie minuten van het einde (82-67) Via vrijworpen staken de bezoekers nog even de neus aan het venster. Joren Vermoesen werd op een driepuntspoging foutief gestopt maar ramde zijn drie vrijworpen erin. Melsele kon nog twee vrijworpen maken maar Joren Vermoesen met zijn zevende driepunter maakte dat Gent zegezeker was er waren dan nog 3 minuten te spelen. “Kon Gent de 21 punten verlies van de heenwedstrijd goed maken?” was de vraag die op veel supporters hun lippen lag. Melsele milderde eerst met een jumpshot en een vrijworp. Joren Vermoesen scoorde twee keer uit evenveel aanvallen op assist van Gregory Depooter en Maxime Verspeeten. Laurent L’Hote werd foutief tegengehouden maar knalde zijn vrijworpen erin.( 94-74) Er was nog 1 minuut te spelen en Gent had nog één punt nodig om de achterstand op verplaatsing goed te maken. Melsele spartelde tegen en scoorde nog 4 punten waaronder twee op vrijworpen. Erik Rogiers nam nog een time out en tekende een paar aanvallen uit. De Gentse spelers deden wat gevraagd werd en Maxime Verspeeten zorgde voor 96-78. Melsele kreeg nog twee vrijworpen die ze helaas voor Gent omzetten. Nogmaals een time out van Erik Rogiers. Ook nu konden de Gentenaren scoren op een uitstekende aanval de scoorder was Joeri Vermoesen. (98-80) Nog 11 seconden. Het lukte Gent niet om de 21 punten uit de heenwedstrijd goed te maken maar ze speelden toch een heel hoogstaande wedstrijd. Door deze overwinning komen ze op gelijke hoogte, alleen door het te grote verlies op Melsele staan de mannen van het Waasland nog voor Gent.

De Gentenaren zijn klaar om volgende week zaterdag 23 maart om 20 u 30 de finale van de Beker van Vlaanderen in Boom tegen Borgerhout te spelen. Borgerhout verloor zijn wedstrijd dit weekend tegen Oxaco, maar is er zeker klaar voor. Het belooft een spannend en vooral geladen duel te worden. Gent gaat alvast met een ganse bus supporters naar de wedstrijd van het jaar, voor Wanty Gent Hawks.

Details

Date Time Full Time
16 March 2019 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks201832283898Loss
Remant Basics Melsele-Beveren231920184280Win

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Remant Basics Melsele-Beveren

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 8000000000000000000