Wanty Gent Hawks vs Oxaco BBC Boechout

Wanty Gent Hawks vs Oxaco BBC Boechout

20:15

Recap

Dit was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Oxaco staat tweede gerangschikt. Gent prijkt voorlopig op de vijfde plaats. Wil Gent thuisvoordeel halen voor de 1/4 finale van de play-offs dan moet het winnen en dan nog is het afhankelijk van de tegenstrevers of ze kunnen opschuiven in de stand. Het nipte verlies van vorige week op Waregem en het goede spel daar laat vermoeden dat Gent alvast zijn huid duur zal verkopen. Gent verloor roemloos op Boechout en wil dit rechtzetten.

De eerste punten waren voor de bezoekers via vrijworpen. Beide ploegen legden veel energie in verdediging. Na 2 minuten stond het 2-4, de Gentse korf werd gemaakt door Joren Vermoesen. Kort nadien trof Nic Celis al voor de tweede keer raak voor de bezoekers. Gent probeerde met afwisselende aanvallen tegen te scoren en als Laurent L’Hote, Joren Vermoesen vond maakte hij er met een lay-up 4-6 van. Oxaco bleef in het spel baas en liep makkelijk uit tot 4-11. Voor halfweg de eerste periode was het Joren Vermoesen als aangever voor Laurent L’Hote die met een driepunter voor 7-11 zorgde. Stijn Stevens werd een kleine minuut later door Laurent L’Hote door de bezoekende defentie gejaagd en die zorgde met een jumpshot voor 9-11. Boechout was niet onder de indruk en terug de dekselse Nick Nelis bracht met twee aanvallen na elkaar de stand op 9-14. Gent moest herbronnen, vooral de verdediging moest een tandje bijsteken. Aanvallend was het goed alleen de nauwkeurigheid ontbrak. Robin Mestdagh toonde hoe het moest en deponeerde de bal voor Gent over Jan en alleman in het net. Joeri Vermoesen speelde zijn broer aan en met een lay-up werd de kloof verkleind. Oxaco bleef mee basketten en vergrootte terug de kloof via Jonas Foerts. Gregory Depooter die uitstekend uit de wedstrijd werd gehouden gaf een slimme assist aan Joren Vermoesen en bracht met een driepunter Gent langs zij. Een zeer ijverige Joeri Vermoesen kreeg een schitterende assist van Robin Mestdagh die de bal door het netje dunkte. (20-16) Tijd voor een time out van de bezoekers. De Extreem Dansers vulden de minuut perfect op en de toeschouwers genoten van het dansspektakel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en scoren was moeilijk 2 minuten werd niet gescoord. Oxaco doorbrak de ban en naderde tot op 1 punt. Gent probeerde nog iets terug te doen maar stootte op de ring. Zeer degelijke eerste quarter van beide ploegen die eindigde op 20-19.

Oxaco opende de tweede periode in de eerste 10 seconden met een lay-up. Aanvallend ontbrak het Gent aan geluk en de Antwerpenaren konden tweemaal scoren. Joren Vermoesen nam een steal en bediende een razend snelle opkomende Joeri Vermoesen die met een driepunter de stand op 23-25 bracht. Gent kende in de twee volgende aanvallen wat meer geluk en nogmaals Joeri Vermoesen en Robin Mestdagh zorgden voor halfweg voor 27-25. Gent bleef nu even de baas en Joren Vermoesen werd met een assist van Robin Mestdagh uitstekend bediend en scoorde vlotjes vanuit de pols. Oxaco moest achtervolgen. Het scoorde via Mark De Meyer. Gent bleef verstandig basket op het parket brengen en via Joren Vermoesen en Rik Van den Berghe werd het met dik twee minuten te spelen voor de rust 33-27. Gent op rozen om de rust in te gaan. Maar dat was zonder de tegenstander gerekend. Eerst milderde Sam Van Hoey. Gent kraakte even en de Gentse coach wilde als morele winnaar naar de kleedkamer en nam daarvoor een time-out. Boechhout kon nog scoren maar Joeri Vermoesen had nog een driepunter in huis en zorgde zo voor een 36-31. Heel op het einde van de tweede periode lukten de bezoekers nog een vrijworp.

Oxaco begon het best aan de tweede helft en dichtte de vierpuntenkloof in minder dan een minuut. Robin Mestdagh op aangeven van Laurent L’Hote zorgde dat de Oost-Vlamingen terug aan de leiding kwamen met een driepuntsplay. De bezoekers antwoordden met een bom. Vier opeenvolgende vrijworpen en een lay-up van Maarten Van Gelder (ex Gent) zorgden ervoor dat halfweg de derde periode er een kloof van 6 punten op het bord stond. Joeri Vermoesen halveerde de kloof met een bom. Via vrijworpen liepen de bezoekers terug wat verder uit. Stijn Stevens bediende Gregory Depooter die voor 44-47 zorgde. De bezoekers mochten blijven naar de vrijworplijn stappen en gelukkig voor Gent versierden ze de geboden kansen niet allemaal. Joeri Vermoesen werd op een driepunter neergehaald en mocht drie vrijworpen nemen waarvan hij er twee benutte en zo voor 46-50 zorgde. Gent wilde de kloof helemaal dichten en slaagde daarin met mooie doelen van Jpren Vermoesen en Stijn Stevens. Met nog een kleine twee minuten te gaan in de derde periode stond de stand gelijk. Oxaco dumpte nog een driepunter en een jumpshot in het Gentse doel en de Gentenaren konden weer achtervolgen. Robin Mestdagh werd foutief gestuit en verzilverde zijn twee vrijworpen. Maar ook Oxaco kon een vrijworp maken. Joeri Vermoesen zorgde dat de achterstand maar twee punten was met een verzorgde lay-up. Na dertig minuten basket stond het 54-56.

In de eerste minuten van de vierde periode was het allemaal Gent dat de klok sloeg. De Gentse coach bracht Maxime Verspeeten in, die de opdracht kreeg Nick Celis niet te lossen. Er kwam meer ruimte voor Gregory Depooter die Oxaco op een hoopje speelde met een jumpshot, een vliegend jumpshot en een lay-up. In drie kolkende minuten werd de twee punten achterstand omgezet in een vierpunten voorsprong. Dit gebeurde allemaal onder de aanmoedigde kreten van de schare Evergemsupporters en Gentenaren die elkaar goed vonden om de Gentse club te ondersteunen. Het Tolhuis dat redelijk goed gevuld was werd even een kolkende arena. Maxime Verspeeten die Nick Celis niet meer in de wedstrijd liet komen deed ook aanvallend nog zijn duit in het mandje en zorgde met twee vrijworpen voor een grote kloof. Gregory Depooter bevrijd legde op zijn gekende stijl nog een driepunter binnen en Gent had 9 punten voorsprong. Oxaco was de controle kwijt en deed er alles aan om terug te keren. Het slaagde erin de kloof tot op 2 punten te brengen. De Gentse en Evergemse supporters schreeuwden hun kelen schor en dat had op de spelers een gunstig effect. Maxime Verspeeten ontbond zijn duivels en de bezoekers hadden er de handen vol mee. Als ze hem afstopten trok hij doodleuk achter de driepuntslijn, waar hij vlotjes een driepunter in hun korf deponeerde. De supporters gingen uit de bol. Robin Mestdagh scoorde op een steal van Laurent L’Hote en zorgde zo voor 70-63 met nog 2 minuten dertig te gaan. Oxaco probeerde met driepunters de kloof te dichten maar slaagde daar niet in. Gent plukte de rebound vlotjes uit de lucht zodat geen tweede kansen zich konden aanbieden voor de bezoekers. Maxime Verspeeten werd foutief gestopt, verzilverde zijn twee vrijworpen en zorgde voor een 9 punten kloof. De bezoekende coach Faus Eddy, probeerde nog met een time-out, de cheerleaders probeerden met opzwepende muziek en dans de Tolhuisarena nog meer in brand te zetten, wat ook lukte. Oxaco lukte een driepunter en geloofde er nog in. Gent bleef onder de steeds luider klinkende aanmoedigingen van de supporters koel. Maxime Verspeeten op aangeven van Robin Mestdagh zorgde voor 74-66. Oxaco kon de kloof nog halveren maar verder kwamen de Antwerpenaren niet meer. Joeri Vermoesen zette er nog een vrijworp in en zo wonnen de Oost-Vlamingen met 75-70 tegen de tweede in de klassering.

Het is nu afwachten op de uitslagen van de tegenstrevers waar Gent strandt in de klassering, maar het heeft er alle schijn van dat het thuisvoordeel voor de kwartfinales gehaald werd. De volgende wedstrijd zal vermoedelijk op donderdag 11 april 2019 gespeeld worden. Zodra de tegenstander gekend is zullen we alle info over die wedstrijd op de site zetten. Supporters kom Gent alvast steunen, tijdens deze play-offs zal er zeker basketbalspektakel zijn in de sporthal “Het Tolhuis” waar Wanty Gent Hawks thuis is.

Details

Date Time Full Time
6 April 2019 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks201618233677Win
Oxaco BBC Boechout191324163272Loss

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Oxaco BBC Boechout

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7200000000000000000