Gent Hawks vs Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit

Gent Hawks vs Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit

20:15

Recap

Gent Hawks was aan een goede reeks bezig, het won zijn laatste wedstrijden uit en thuis. De ploeg schuift langzaam op naar de bovenste regionen van de rangschikking. Het wilde zijn opmars verder zetten zowel in de rangschikking als naar gewonnen wedstrijden thuis. Gistel Oostende is de satellietploeg van Filou Oostende en speelde in Gent altijd spectaculaire wedstrijden onder Sam Rotsaert, een oud speler van Gent. De ploeg beschikt over veel jeugdig talent dat klaar gestoomd wordt om een plaats in te nemen bij de grote kustjongens.

Gent won de springbal en Joren Vermoesen maakte met een driepunter de eerste Gentse punten. De bezoekers waren niet onder de indruk en scoorden tegen met eveneens een driepunter en jumpshot. Maxime Verspeeten bediende Joren Vermoesen die een makkelijke lay-up kon maken. De kustjongens bleven vlot meespelen en knalden er een driepunter in. Robin Mestdagh kon milderen. De bezoekers bleven zoeken naar vrije aanvallende spelers en vonden die in Luka Kortrulja en Keye Van der Vuurst de Vries. Gregory Depooter en Robin Mestdagh zorgden samen dat Gent op 11-12 kwam. Laurent L’hote nam een steal maar helaas de thuisspelers konden er geen punten uit puren. Gent kwam dan toch voor, Maxime Verspeeten lukte een steal, bediende uitstekend Gregory Depooter die Robin Mestdagh vond die heel mooi scoorde. De supporters van Gent begrepen dat de ploeg steun nodig had en ging volmondig met ruime steun van de Meetjeslanders (die mee opliepen) achter de ploeg staan. De wedstrijd bleef gelijk opgaan, via twee vrijworpen kwamen de bezoekers terug voor. Ook Laurent L’Hote lepelde er nog twee vrijworpen in. Maar ook nu was de voorsprong van Gent van korte duur. Luka Kotrulja zorgde met 6 punten op rij voor een 15-20 stand. Joren Vermoesen stuurde nog even Stijn Stevens in het straatje die met een jumpshot milderde. Maar ook nu weer werd er tegen gescoord. Via vrijworpen werd het zelfs 17-23 voor de Gistel-Oostendemannen. Robin Mestdagh bediende een sterk spelende Joren Vermoesen die de kloof wat kleiner maakte, maar de bezoekers konden nu ook te snel tegen scoren met nog een extra bonus vrijworp die ze niet misten.(19-27). Gent had nog 2 minuten in de eerste periode om de achtpuntenkloof wat kleiner te maken. De jonge spelers die mee opliepen schreeuwden hun kelen schor om de ploeg te ondersteunen en dat loonde. Gregory Depooter en Joren Vermoesen brachten Gent nog terug tot 24-27 maar de laatste punten in deze periode waren toch voor Gistel-Oostende.

 

De Gentenaren beseften dat ze de bezoekende ploeg niet verder mochten laten uitlopen. Gistel-Oostende mocht potig verdedigen en de Gentenaren hadden het echt moeilijk om door de verdediging te geraken. Robin Mestdagh mocht nog twee vrijworpen omzetten 26-29. Beide ploegen misten toen een aantal doelpogingen. Het waren toch de bezoekers die het eerste velddoelpunt konden scoren na 2 minuten met bonus vrijworp. Joost Brancart deed even later net hetzelfde voor Gent: scoren en een bonus vrijworp meekrijgen, zo werd het 29-32. Joren Vermoesen met twee korven bracht Gent even voor. Maar ook nu scoorden de bezoekers vlotjes tegen en konden de Gentenaren niet lang genieten van de voorsprong. Joren Vermoesen rolde dan nogmaals de verdediging op en Gent leek gelanceerd. Stijn Stevens liep op een domme technische fout en uit die vrijworp puurden de kustjongens een gelijke stand. Stijn Stevens was niet akkoord met de refs en bleef mokken. De Gentse coach, Erik Rogiers, verving hem door Vinnie Haerbos omdat de ploeg verder geen averij zou oplopen. Joeri Vermoesen probeerde hetzelfde wat zijn broer hem voor deed maar werd foutief gestopt, hij lukte één vrijworp. Even later vond Joost Brancaert een vrije Joren Vermoesen achter de driepuntslijn die niet aarzelde om Gent 39-35 voor te brengen. Met nog dik 2 minuten te gaan leek Gent toch nog met voorsprong de kleedkamer in te gaan. Maar daar beslisten de bezoekers toch nog anders over. Servaas Buysscaert bracht de stand in een mum van tijd in evenwicht. Gent was even van de kook door zoveel jong geweld en kreeg nog drie doelen in het net, wat er uiteindelijk voor zorgde dat het 39-45 stond aan de rust.

Gent kwam gedreven uit de kleedkamer. Het begon als een wervelwind aan de achtervolging. In een kleine twee minuten stond de stand gelijk. De doelpuntenmakers waren Joren Vermoesen, Maxime Verspeten en Gregory Depooter. Laurent L’Hote bleef kwistig assists uitdelen, Gregory Depooter werd uitstekend bediend, maar hij werd helaas foutief gestopt maar maakte zijn twee toegekende vrijworpen. Gent stond even voor. De West-Vlamingen antwoordden met een driepunter en een jumpshot van Luka Kolrulja en stonden halfweg de derde periode op 47-50. Robin Mestdagh bediende een vrijlopende Maxime Verspeeten onder het bord die maar voor het inleggen had. Gistel antwoordde met een driepunter. Maxime Verspeeten op aangeven van Laurent L’Hote zorgde voor 51-53. Een steal van Laurent L’Hote en een snelle pas naar Gregory Deporteer die Joren Vermoesen bediende zorgden ervoor dat de stand terug in evenwicht kwam. Met nog dik drie minuten te spelen in de derde periode. De kustjongens waren niet van slag en scoorden 2 maal op rij getekend Luka Kotrulja (eerst een lay-up met bonus vrijworp en daarna een steal met eenvoudige inlegger). Laurent L’Hote kon vanop de vrijworplijn milderen tot 55-58. In de laatste minuut van het derde quarter werd niet meer gescoord.

 

Dat het een spannend laatste quart zou worden stond nu al vast. De ervaring en het psychologisch doorzicht van spelers en coachen zou zwaar op de proef worden gesteld. Gistel-Oostende begon met een driepuntsmisser. Gent knalde via Joren Vermoesen een lay-up binnen op aangeven van Gregory Depooter. Een tweede driepunter van de bezoekers raakte kant nog wal, de speler was ontevreden en kreeg van de refs een technische fout. De bezoekers bleven morren (de psychologische oorlog was begonnen) Laurent L’hote trok het zich allemaal niet aan en deponeerde de vrijworp in het netje. Stand na 1 minuut gelijk.(58-58). Uit de aanval die volgde na de technische fout bediende Laurent L’Hote een vrijstaande Joren Vermoesen achter de driepuntslijn. De thuissuporters stonden recht op de banken en bleven de thuisploeg volmondig steunen. Joeri Vermoesen miste een driepuntshot maar zijn broer was er als de kippen bij om de rebound te pakken en te scoren. De bezoekende coach nam een time-out. Gent verdedigde heel sterk en kwam in balbezit, kon niet scoren maar veroverde toch de bal en Laurent L’Hote bracht simpel Gent 8 punten voor. Gent bleef geconcentreerd verdedigen en stoorde heel vroeg bij de aanvallen van de kustmannen. Dat loonde en gaf vooral veel frustraties bij de spelers van Gistel-Oostende. Gregory Depooter bediende een alomtegenwoordige Joren Vermoesen die voor 68-58 zorgde, nog voor halfweg de vierde periode. Gregory Depooter op aangeven van Laurent L’hote dunkte het Gentse 70ste punt binnen. De talrijke supporters van het Meetjesland zagen dat het goed was en applaudisseerden samen met de Gentse supporters en waanden de buit binnen. Gregory Depooter nam nog een steal, legde nogmaals de bal binnen en zo werden de supporters nog enthousiaster. Gistel scoorde nog tegen. Erik Rogiers nam voor alle zekerheid nog een time-out om de kustploeg toch niet meer in de wedstrijd te laten komen. Maar de Gentenaren waren zegezeker en Gregory Depooter ramde er nog een driepunter in. Joeri Vermoesen zette nog twee vrijworpen om 77-60. Sam Verstraete en Joost Brancart mochten nog Laurent L’hote en Gregory Depooter komen vervangen die een welverdiende applausvervanging kregen. Oostende scoorde nog een vrijworp. Joren Vermoesen zette met een dunk zijn 34ste punt op het scorebord. De bezoekers konden met een hoekshot van een goede Luka Kotrulja de eindstand op 79-63 brengen.

Gent won na een spannende partij basket deze wedstrijd in het vierde quart. Volgende week moeten de Gent Hawksspelers naar Melsele, die staan voorlopig eerste in de rangschikking en in het Antwerpse havengebied zal het zeker niet makkelijk zijn. Op 1december 2018 om 20 u 15 staat Waregem op het programma samen met de Sint. Supporters en jeugdbasketters zak dan maar af naar het Tolhuis. Er zal wat te beleven zijn.

Details

Date Time Full Time
17 November 2018 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks241516243979Loss
Gistel Oostende Duva Fruit29161354563Win

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Gistel Oostende Duva Fruit

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6300000000000000000