Gent Hawks vs Hubo Limburg United

Gent Hawks vs Hubo Limburg United

20:15

Recap

Voor de laatste competitiewedstrijd van 2018 kwam Limburg United op bezoek naar de Arteveldestad. Die ploeg won reeds 6 keer maar verloor ook 6 keer. Gent deed het één wedstrijd beter en wilde de laatste thuiswedstrijd van dit jaar thuis zeker winnen, om zo hun vierde stek in de competitie te behouden. De Limburgers zijn de derde best scorende ploeg in de “Top Division Men 1”. Vorige week wonnen ze nog met 101-88 tegen Melco Ieper.

Beide ploegen misten hun eerste doelpogingen. Gregory Depooter intelligent aangespeeld door Laurent L’Hote zorgde voor de eerste punten. De bezoekers hadden bij de volgende aanval het juiste antwoord en zorgden voor 2-2. Laurent L’Hote bleef kwistig assists uitdelen en vond Joren Vermoesen achter de driepuntslijn die voor 5-2 zorgde. Beide ploegen hielden elkaar nu in evenwicht met missers. Joren Vermoesen plukte een defensieve rebound, gaf de bal snel door aan Laurent L’Hote die een vrijstaande Gregory Depooter zag staan die zonder blikken of blozen voor 9-2 zorgde. We waren toen amper 3 minuten aan het spelen. De Gentse supporters dachten even dat het makkelijk ging gaan. Gent speelde slordig en vergat open kansen af te maken maar ook de Limburgers bakten er aanvallend niets van, het duurde bijna 4 minuten voor de bezoekers konden scoren met een lay-up. De bezoekers hadden nu de smaak te pakken en scoorden ook bij hun volgende aanval, zo kwamen ze terug tot het kleinste verschil. De Gentse coach bracht wat nieuw bloed tussen de lijnen en dat rendeerde direct. Stijn Stevens speelde Laurent L’Hote de bal toe achter de driepuntslijn en die plaatste de bal loepzuiver in de korf, 10-6 nog 3 en een halve minuut te spelen in de eerste periode. De bezoekers lieten niet begaan en dichtten de kloof met twee lay-ups van twee verschillende spelers. Maxime Verspeeten knalde er een driepunter in. De supporters hadden weer iets om zich aan op te trekken. Maar de Limburgers bleven goed meespelen en namen zelf de leiding over met nog anderhalve minuut te gaan in het eerste quarter. Stijn Stevens bediende nogmaals Laurent L’Hote achter de driepuntslijn en die zette de scheve situatie recht. (16-13) Even later nam Stijn Stevens een steal en rondde goed af. De bezoekers probeerden nog een driepunter maar die raakte kant nog wal en Maxime Verspeeten was er als de kippen bij om de rebound te plukken, maar Gent kreeg geen aanval meer opgezet. De eerste periode werd zo gewonnen met 18-14.

Gent begon in de tweede periode met een driepunter van Rik Van den Berghe op assist van Laurent L’Hote. De bezoekers konden hun aanval niet scorend afronden. Een slechte Gentse pas zorgde voor een tegenaanval van de bezoekers maar Dieter Souveryns kon de geboden kans niet afronden. Stijn Stevens liep al snel tegen zijn tweede fout aan en werd vervangen door zijn streekgenoot Robin Mestdagh. Die bedankte direct met een mooi jumpshot. Gent bleef snel basket spelen en zoeken naar de vrije man. De bezoekers hadden hun handen vol aan de snelle aanvallen van de Gentenaren en moesten zoveel energie steken in verdedigen dat ze kracht tekort kwamen onder het bord en mede door de verstandige verdediging van de thuisspelers kwamen ze niet tot scoren. Laurent L’Hote vond tweemaal op rij Joren Vermoesen die niet aarzelde om te scoren en bracht Gent op 27-14. De bezoekende coach, Raymond Westphalen, moest een time-out nemen om de Gentse machine te stoppen en zijn mannen even op adem te laten komen. Maar ook na de korte rust bleven de mannen van Erik Rogiers de lakens uitdelen. Joren Vermoesen gaf een uitstekende assist aan Laurent L’Hote en die bracht Gent vlot op 30-14. De bezoekende bank liep nog op een technische fout en Laurent L’hote stak de vrijworp loepzuiver binnen. We waren toen nog maar halfweg de tweede periode. De Limburgers konden niet scoren wat ze ook probeerden. De Gentenaren bleven champagnebasketbal op het parket neerleggen en speelden de tegenstanders van het kastje naar de muur. Joren Vermoesen scoorde op aangeven van Laurent L’Hote. Joren nam ook nog een steal, bediende Maxime Verspeeten die voor 35-14 zorgde. Maxime zorgde bij de volgende aanval zelfs voor een voorsprong van 23 punten. Nog hadden de bezoekers de kelk niet volledig geledigd, Rik Van den Berghe die uitstekend verdedigde vond in de aanval Joren Vermoesen die vlot scoorde met een lay-up. Robin Mestdagh zorgde zelfs voor een maximale voorsprong van 27 punten, er waren toen nog 2 min 45 te spelen in de tweede periode. Nathan Kuta Niayingwanda zorgde op zijn eentje nog voor 5 punten in de laatste paar minuten maar dat was enkel en alleen een doekje tegen het bloeden. Gent stond aan de rust 22 punten voor. Alleen overmoed kon Gent nog van de overwinning houden.

De bezoekers kwamen gedreven uit de kleedkamer, ze scoorden direct 5 punten en kozen resoluut voor de aanval. De Gentenaren beseften dat ze deze goed scorende ploeg niet in de wedstrijd mochten laten komen. Joren Vermoesen gaf met twee driepunters het sein dat ze de wedstrijd niet zouden afgeven. De Gentse supporters genoten van het spel en de intensiteit op het parket. Als de bezoekers scoorden hadden de Gentenaren steeds een gevat antwoord. Gregory Depooter ging op wandel door de verdediging van de bezoekers. Maxime Verspeeten trakteerde ze nog op een driepunter en even later deed Robin Mestdagh hetzelfde. Halfweg de derde periode stond het 55-28. De Limburgers toonden toen in drie heel sterke minuten van hen wat ze konden en scoorden 11 punten op rij. De Gentse coach, Erik Rogiers, vond het toen genoeg en nam een time out om zijn mannen nieuwe richtlijnen te geven. Dat rendeerde direct met een assist van Laurent L’Hote op een Joren Vermoesen die achter de driepuntslijn een secuur shot in huis had. Toch kon Gent niet vermijden dat de bezoekers nog wat afknaagden van hun achterstand. Na driekwart wedstrijd stond het 60-44.

De Limburgers probeerden nog wel wat weerwerk te bieden aan het Gentse geweld maar de  Gentse spelers wilden de trouwe thuissupporters een vroeg kerstgeschenk geven en bleven goed combineren. Gregory Depooter en Joeri Vermoesen zorgden ervoor dat de kloof 16 punten bleef. De Gentenaren schroefden dan terug even de verdediging toe en lieten de bal in aanval snel van hand tot hand gaan. Gregory Depooter, Joeri Vermoesen en Rik Van den Berghe zorgden kort na halfweg de derde periode voor 71-48. Brandon Freeman liet dan zien dat hij het scoren nog niet verleerd was en gooide een verre driepunter binnen tot groot jolijt van de supporters. Vinnie Haerbos bediende goed Joost Brancart die zijn verdediger heel stijlvol in de wind zette. Als de tegenstanders dan toch nog eens scoorden deden Vinnie Haerbos en Joost Brancart nogmaals hetzelfde. De laatste korf voor Gent was voor Brandon Freeman. Gent sloot zo de wedstrijd met 80-52 af. De Gentse aanhang dankte de spelers met een oorverdovend applaus.

De Gentse spelers kunnen nu genieten van een Kerst- en Nieuwjaarsrust en genieten van de feesten die eraan komen. Op 5 januari 2019 om 20 u 15 staat in het Tolhuis de topper tegen Borgerhout geprogrammeerd. De Gentse spelers zijn uit op een revanche na de nederlaag die ze daar opliepen. Maar de basketbalgeschiedenis laat zien dat dit niet makkelijk zal worden.  Gentse basketballiefhebbers kom Gent Hawks steunen, met een heel sterke en grote aanhang kunnen de spelers zoveel meer. Vandaag hebben ze alvast laten zien dat ze hun thuisreputatie terug aan het herwinnen zijn. Met een kolkende sportarena zal het basketbalspektakel er zeker zijn.

Video

Gisteren, 15/12/2018 kwam Limburg United op bezoek naar de Arteveldestad voor de laatste competitiewedstrijd van 2018. Onze jongens wonnen welverdiend deze match met 80-52! De Gentse spelers kunnen nu genieten van een Kerst- en Nieuwjaarsrust en van de eindejaarsfeesten.Op 5 januari 2019 om 20u15 staat in het Tolhuis de topper tegen Gembo Borgerhout geprogrammeerd. De Gentse spelers zijn uit op een revanche na de nederlaag die ze daar opliepen. Maar de basketbalgeschiedenis laat zien dat dit niet makkelijk zal worden. Gentse basketballiefhebbers kom Gent Hawks steunen, met een heel sterke en grote aanhang kunnen de spelers zoveel meer. Gisteren hebben ze alvast laten zien dat ze hun thuisreputatie terug aan het herwinnen zijn. Met een kolkende sportarena zal het basketbalspektakel er zeker zijn.Een dikke proficiat aan de spelers en coaches.

Slået op af Gent Hawks i Søndag den 16. december 2018

Details

Date Time Full Time
15 December 2018 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks182319204180Win
Hubo Limburg United B1452581952Loss

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Hubo Limburg United B

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 5200000000000000000