2° ronde Playoffs Gent Hawks vs Gembo Borgerhout (Terug)

2° ronde Playoffs Gent Hawks vs Gembo Borgerhout (Terug)

16:30

Recap

Vrijdagavond wonnen de Borgerhoutenaren van de Gentenaren. Wilden de Gent Hawks doorgaan naar de finale van de play-offs dan moest vandaag zeker gewonnen worden. Voor de wedstrijd hadden beide ploegen vele vragen en heel weinig antwoorden. Gent wilde er alles aandoen om zijn publiek te verwennen. Gembo wilde niets liever dan Gent afmaken en de derde wedstrijd vermijden.

Gembo begon het best aan de wedstrijd. Gent toonde veel goede wil maar de kansen die ze kregen werden niet benut. De verdedigende sleutel hadden ze nog even in de kleedkamer laten liggen. Na een kleine vier minuten kon Brandon Freeman dan toch de ban breken en werd het 2-8. Borgerhout was niet onder de indruk en scoorde vlot tegen. Laurent L’Hote kan via een lay-up de pil wat verzachten. Maar de Antwerpenaren scoorden ook tegen. Joren Vermoesen op aangeven van Laurent L’Hote zorgde voor 6-12. Gent had intussen de verdedigende sleutel gevonden en ging resoluut in achtervolging. Brandon Freeman had al een paar missers achter zijn naam staan, hij bediende nu Joren Vermoesen en die bracht de kloof met nog dik drie minuten te gaan in de eerste periode op 8-12. Laurent L’Hote bediende Gregory Depooter en het werd zo zelfs 10-12. Met twee vrijworpen van Laurent L’Hote stond de stand zelfs even gelijk. Helaas voor het einde van de eerste periode konden de bezoekers ook nog scoren. (Leuk detail op Gembo werden vorige vrijdag evenveel punten 26, gemaakt in het eerste quarter 13-13). Nu waren het de bezoekers die een kleine voorsprong hadden.

De tweede periode begon met een lay-up van Brandon Freeman op aangeven van Joren Vermoesen. Gent nam zelf even de leiding na een gemaakte vrijworp van Gregory Depooter, maar dat van korte duur. Joeri Vermoesen met een driepunter op assist van Gegory Depooter bracht de stand op 18-16, na twee minuten in de tweede periode. Het spel werd vele keren stil gelegd door fouten. De beide teams acteerden nerveus en vonden maar niet het juiste ritme. Na 4 minuten konden de bezoekers de bordjes in evenwicht brengen door twee gemaakte vrijworpen. Gregory Depooter bracht Gent terug voor met een jump-shot. De bezoekers werden bedacht met een technische fout en Brandon Freeman zette de vrijworpen feilloos om. Op de extra aanval maakte Vinne Haerbos een driepunter op aangeven van Gregory Depooter. Gent stond nog voor halfweg de tweede periode 6 punten voor. Borgerhout voelde dat de wedstrijd in handen genomen werd door de thuisspelers en staken een tandje bij en met een jumpshot werd het 24-20. Rik Van Den Berghe werd onder het bord getorpedeerd en lukte zijn twee vrijworpen. Gent had het moeilijk openingen te maken in de verdediging van de bezoekers en probeerden het dan maar van ver waar ze ook niet raak troffen. Gembo sloop dichter, Brandon Freeman op aangeven van Vinnie Haerbos zorgde dat de 6 punten kloof op het bord bleef met nog drie minuten tot de rust. De bezoekers naderden tot op 1 punt met nog twee minuten op het bord voor de rust. Rik Van Den Berghe met een jumpshot op assist van Brandon Freeman zorgde voor 30-27. Via een driepunter van de Antwerpenaren werd het gelijk. Brandon Freeman met een jumpshot liet hopen dat Gent toch de rust kon ingaan met voorsprong Maar de Senioren voorkwamen dat nog. Na een halve wedstrijd stond het 32-32.

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer en scoorden tweemaal op rij. Laurent L’Hote verkleinde de kloof na twee omgezette vrijworpen. Twee driepunters van de Scheldemannen zorgden ervoor dat Gent 8 punten achter stond. Laurent L’Hote verkleinde de achterstand na een gelukt jumpshot. Even later werd dezelfde speler getrakteerd op een onsportieve fout. Gembo lukte zijn drie vrijworpen. Gent keek tegen een achterstand van 10 punten aan, na 3 minuten dertig spelen in de derde periode. Rik Van Den Berghe toverde nog een broodnodige driepunter uit zijn lange armen. Maar ook de bezoekers scoorden met een bonus vrijworp. De Borgerhoutenaren werden ook met een onsportieve fout opgezadeld. Laurent L’Hote zette de vrijworpen vlot om 41-49. De bezoekers roken bloed en sponnen hun voorsprong uit tot 41-53. Rik Van Den Berghe tipte er nog bal in op een misser van Gregory Depooter. Laurent L’Hote pompte er een driepunter in, zo kwam Gent met nog 2 minuten dertig te spelen in de derde periode terug tot op 7 punten. De bezoekers maakten nog een vrijworp. Gent had nog dik twee minuten om de kloof te dichten in het derde quarter. Gent toonde gedragen door een uitzinnig Gents publiek dat het veerkracht had en speelde met veel overgave. Brandon Freeman stak het lont aan en scoorde op aangeven van Rik Van Den Berghe. De resterende 6 punten werden gemaakt door sterke Rik. Verdedigend gaf Gent geen krimp meer en zo stond na dertig minuten basket de stand op 54-54.

Rik Van Den Berghe bleef de kwelduivel voor de bezoekers, ze stopten hem foutief af, maar hij scoorde zijn twee vrijworpen. De bezoekers werden ook twee vrijworpen toegekend en konden er maar één maken. Laurent L’Hote kreeg zijn tweede onsportieve fout van de avond en de bezoekers profiteerden zo om terug op voorsprong te komen. Brandon Freeman bracht Gent terug voor met een listig jumpshot. Erik Rogiers vroeg time-out om zijn mannen een hart onder de riem te steken. Laurent L’Hote met twee vrijworpen bracht Gent 3 punten voor, met nog een kleine vijf minuten te spelen. De bezoekers scoorden helaas te makkelijk tegen. Brandon Freeman lukte twee vrijworpen 62-59. De Gentse coach liep op een onhandige technische fout en de bezoekers namen het geschenk in dank aan. Op Brandon Freeman bleven de bezoekers fouten maken, maar hij wist alle vrijworpen te verzilveren. Met nog een kleine 3 minuten op de klok stonden de bezoekers terug op 1 punt. Via vrijworpen kwamen ze zelf voor 64-65. Brandon Freeman met twee gemaakte vrijworpen zorgde dat Gent terug voor kwam. Maar de bezoekers scoorden tegen. Laurent L’Hote met een driepunter op assist van Joren Vermoesen zorgde dat Gent op 69-67 kwam. De Gentse supporters waren door het dolle heen. Maar de bezoekers bleven koele killers en maakten op 54 seconden voor het einde van de wedstrijd gelijk. Brandon Freeman op assist van Laurent L’Hote bracht Gent terug voor met 71-69. De bezoekers toverden nog een driepunter uit de lucht op 20 seconden voor het einde. Gent had nog een kans, Brandon Freeman probeerde nog een driepunter en die spatte op de ring. De bezoekers namen de rebound. Rik Van Den Berghe maakte nog een fout om eventueel in balbezit te komen. De bezoekers verzuimden het de vrijworpen erin te gooien, maar Gent had geen tijd meer om nog iets nuttigs te doen met de bal. Na een spannende bedoening met veel emoties en vooral heel veel nagelbijten trok Gent zo aan het kortste eind.

Gent speelde een verdienstelijke partij, maar dat was niet genoeg om een derde wedstrijd uit de brand te slepen. De Gentse coachen en spelers kunnen nu herbronnen en zich gaan voorbereiden op volgend seizoen. We wensen onze tegenstrevers veel succes in de finale.

Details

Date Time League Full Time
22 April 2018 16:30 Top Division 1 - Men 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks122022173271
Gembo Borgerhout141822183272

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Gembo Borgerhout

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7200000000000000000