Wanty Gent Hawks vs Fellows Ekeren

Wanty Gent Hawks vs Fellows Ekeren

20:15

Recap

Gent was gaan verliezen op Ekeren met 5 punten. De spelers en coachingsstaf van Gent wilden thuis deze situatie recht zetten. Beide ploegen hadden vorig weekend hun wedstrijd verloren respectievelijk tegen Limburg en in Melsele. Ekeren verloor veel wedstrijden met amper een paar punten en is een gedegen tegenstander die vaak zeer gevaarlijk uit de hoek komt (enkele voorbeelden: verlenging afgedwongen tegen Oxaco en verloren met 2 punten, verloren tegen Waregem met 2 punten, met 3 punten verloren van Limburg en Gistel-Oostende).

In de rangschikking staat Gent zesde. Maar de wedstrijd verliezen kon ervoor zorgen dat ze hun plaats voor de play-offs verloren. Kon Gent terug het basket opvoeren dat ze speelden tegen Ieper? De wil om de wedstrijd te winnen was er bij de Gentenaren alvast.

Gregory Depooter opende de score nadat Stijn Stevens een steal nam. Ekeren reageerde met een tegendoelpunt. Bij de volgende aanval van de Gentenaren plantte Stijn Stevens een driepunter bij de bezoekers binnen. De bezoekers misten een open shot en Gent profiteerde via een driepunter van Gregory Depooter (8-2). Gent leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de bezoekers lieten niet begaan. Eerst milderden de bezoekers met een jumpshot en zorgde Philip Peeters voor 5 punten op rij (8-10). We waren toen nog maar drie en een halve minuut bezig. Robin Mestdagh op assist van Gregory Depooter zorgde voor een gelijke stand. Maar lang stond de gelijke stand niet op het bord. De bezoekers bleven geduldig combineren en scoorden. Joren Vermoesen bracht de stand terug in evenwicht met een jumpshot op aangeven van Gregory Depooter. Nog voor halfweg, scoorde Ekeren zijn tweede driepunter. De bezoekers waren even de betere ploeg en gingen vlot naar 12-17. Tijd om via een time-out van Gent even te herbronnen. Gent kon via omgezette vrijworpen van Joren Vermoesen tot op 5 punten terugkeren. De bezoekers bleven met succes driepunters gooien en scoorden ook nog 2 vrijworpen. Joren Vermoesen zorgde met nog dik twee minuten te spelen in de eerste periode voor 16-27. Via een vrijworp en weerom een driepunter stond het na de eerste periode 16-31.

De Antwerpenaren konden gelukkig voor Gent hun eerste doel niet versieren. Vinnie Haerbos bediende Brandon Freeman en die scoorde een driepunter zoals in zijn glorieperiode. De bezoekers waren niet onder de indruk en ramden er ook een driepunter in. Via 2 vrijworpen van Joost Bracart en een jumpshot van Rik Van den Berghe kon Gent milderen tot 23-34. Ekeren scoorde goed in verdediging en stak vernuftige aanvallen in elkaar. De bezoekers liepen terug even verder weg. Rik Van den Berghe werd foutief gestopt maar lukte zijn twee vrijworpen. Kort voor halfweg de tweede periode speelden de gebroeders Peeters de Gentse verdediging aan flarden en rondden af met een driepunter. Gent besefte dat ze de tegenstanders geen ruimte mochten geven, wilden ze de scheve situatie rechttrekken. Onder de enorme steun van de Opwijk supporters gingen de Gentenaren in achtervolging. Eerst ramde Joeri Vermoesen er een driepunter in. Zijn broer werd foutief gestopt maar wist raad met de vrijworpen. Met nog 4 minuten te spelen in de tweede periode was de kloof minder dan 10 punten. Rik Van den Berghe lukte een steal en Joeri Vermoesen zorgde met een dunk voor 32-39. De bezoekers gebruikten hun gevaarlijkste wapen en knalden er terug een driepunter in. Onder impuls van de supporters staken de Gentenaren nog een tandje bij in de verdediging en probeerden aanvallend de kloof nog voor de rust kleiner te maken. Laurent LHote bediende Joren Vermoesen achter de driepuntslijn en die verkleinde de achterstand tot 7 punten met nog 2 minuten te spelen. Het Tolhuis werd even herschapen in een heksenketel en wat niemand meer verwachtte gebeurde toch: Gent ging over de tegenstander. De afwerkers van dienst waren Robin Mestdagh en Joren en Joeri Vermoesen. Gent kon zo toch nog gaan rusten met 1 punt in hun voordeel. De basketballiefhebbers hadden niet alleen een spannende tweede periode gezien maar een Gent met twee gezichten.

Gent probeerde zijn niveau van de dolle laatste minuten voor de rust door te trekken. Joren Vermoesen op assist van Laurent L’Hote zorgde voor 45-42. Ekeren toonde dat het onterecht in de onderste regionen staat in de rangschikking. Ze ramden terug een driepunter binnen. Robin Mestdagh zorgde met 5 punten op rij dat er weer zuurstof kwam in het Gentse spel. Maar Ekeren was heel taai en milderde terug. Laurent LHote zorgde ook met een driepunter voor 53-47. Nog voor halfweg de derde periode zorgde Joren Vermoesen voor een achtpuntenkloof. De bezoekers waren niet bereid zich naar de slachtbank te laten leiden en gaven nogmaals antwoord met een driepunter van Phillip Peeters (hij scoorde 6 van zijn 8 driepuntspogingen). Ze lukten ook een vrijworp. De spanning in de wedstrijd was terug. De jonge blauwhemden van Opwijk beseften het gevaar en gingen nogmaals volmondig achter hun helden staan en schreeuwden de Gentse aanvallers vooruit. Robin Mestdagh bediende uitstekend Gregory Depooter en die zorgde met nog 4 minuten te spelen in de derde periode voor 57-51. De bezoekers konden milderen in een dolle minuut met een jumpshot en bonus vrijworp. Rik Van den Berghe gaf ze lik op stuk en mikte een heel verre driepunter op aangeven van Laurent Lhote + een bonus vrijworp die hij eveneens verzilverde. Gent was in een schitterende periode bezig en Laurent LHote lukte ook nog een driepunter. Gent had een 10 puntenkloof beet. Een paar misverstanden in de aanvallen van Gent lagen aan de basis dat Gent niet verder uitliep. Ekeren profiteerde optimaal en scoorde nog 8 punten. Na dertig minuten basket stond het 64-62.

Rik Van den Berghe miste een kans onder het doel maar bleef knokken en zorgde dat hij tot tweemaal toe zijn rebound nam en bij de derde poging was het dan toch raak. Ekeren antwoordde direct met een jumpshot en via een vrijworp kwamen de bezoekers terug tot op één puntje. Er werd nu basket gespeeld op een hoog niveau; alleen de punten ontbraken. Gregory Depooter die in foutenlast zat gaf de thuisspelers wat meer adem. Ekeren antwoordde met een driepunter 68-68 met nog 6 minuten te spelen. Ekeren trok alle registers open, Gent moest buigen. Een dikke minuut later stonden de bezoekers zelfs 4 punten voor. Het water stond tot aan de lippen van de Gentse basketters. Onder impuls van de supporters rechtten ze terug hun rug. Gregory Depooter met een driepunter zorgde terug voor het nodige vuur op en naast het veld. Maar ook nu konden de Noord-Antwerpenaren scoren. Laurent LHote bracht de stand met twee gemaakte vrijworpen op 73-74. De spanning was te snijden. Robin Mestdagh bracht vanop de vrijworplijn de stand terug in evenwicht. De bank van Ekeren werd nog getrakteerd op een technische fout en zo kon Robin zorgen voor 75-74. Joren Vermoesen zorgde met nog twee minuten te spelen met een driepunter dat Gent 4 punten bonus had. Maar Ekeren shotte terug een driepunter binnen. Een klaar kijkende Robin Mestdagh rolde de verdediging op en zorgde dat Gent op 80-77 kwam. Ekeren miste één van zijn weinige driepunters en op een tegenaanval lukte Gregory Depooter 82-77. Laurent L’Hote zette nog twee vrijworpen om. De bezoekende coach probeerde nog met een time-out zijn ploeg in de wedstrijd te krijgen. Zij kwamen nog tot scoren en het was nog even schrikken voor de Gentse supporters. (84-79). De bezoekers gingen nog over naar een agressieve press en maakten daarbij een fout op Brandon Freeman die zoals gewoonlijk zijn vrijworpen feilloos binnen knalde. 86-79. Wedstrijd gespeeld maar het had bloed (gekloven lip van Stijn Stevens) en veel zweet gekost. De supporters hadden alvast een spannende avond basket beleefd met dank aan de Brabantse supporters die hielpen de sfeer maken in het Tolhuis en misschien zorgden voor dat tikkeltje meer.

Video

De mooie eindfase van de thuismatch tegen Fellows Ekeren van 2 februari 2019

De mooie eindfase van de thuismatch van 2 februari 2019 tegen Fellows Ekeren!

Slået op af Gent Hawks i Søndag den 3. februar 2019

Details

Date Time Full Time
2 February 2019 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks162721224386Win
Fellows Ekeren311120174279Loss

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Fellows Ekeren

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 000000000000000000