Gent Hawks vs Oxaco BBC Boechout

Gent Hawks vs Oxaco BBC Boechout

20:15

Recap

Beide ploegen hadden hun poule gewonnen in de reeksen van de Beker van België. Ze verloren ook beiden hun eerste competitiewedstrijd tegen Antwerpse ploegen. Ze hadden dus iets te bewijzen tegenover hun supporters. De winnaar van dit duel kon verder bekeren.

De bezoekers wonnen de sprongbal maar konden niet scoren. Ook Gent zag zijn eerste aanval de mist in gaan. Het waren uiteindelijk de bezoekers die de score openden maar Gent reageerde met een korf van Gregory Depooter. Na dik 2 minuten maakten de bezoekers hun tweede korf. Robin Mestdagh scoorde een driepunter en zo kwam Gent het eerst voor. De bezoekers konden opnieuw scoren en kregen ook een vrijworp mee. Maxime Verspeeten knalde er een driepunter in en bracht Gent terug voor. Met verzorgd basket en op het scherp van de snee probeerde Gent de lakens uit te delen. Aanvankelijk leek dat te lukken Joren Vermoesen zorgde voor een eerste kleine kloof (10-7). De tegenstanders reageerden gevat en gingen haasje over via een gemaakt doelpunt en een extra vrijworp. Gent bleef koel en maakte toen drie korven op rij zonder dat ze tegen lieten scoren. Eerst verschalkte Maxime Verspeeten zijn tegenstander, in de volgende aanval deed Gregory Depooter net hetzelfde en Laurent L’Hote bediende uitstekend Joren Vermoesen.(16-11). De bezoekers moesten in achtervolging. Nick Celis slaagde met zijn eerste beweging onder de korf in zijn opzet en zorgde zo voor 16-13. Laurent L’Hote bediende nogmaals Joren Vermoesen en Gent had terug zijn 5 puntenkloof beet. De bezoekers bleven aandringen en kwamen tot op 1 punt. Vanop de vrijworplijn zette Joren Vermoesen één van zijn twee toegekende vrijworpen om. Ook de bezoekers kregen nog twee vrijworpen toegewezen  en maakten er gelukkig voor Gent maar één. Zo sloot Gent de eerste periode af met het kleinste verschil.

De tweede periode begon met 3 missers van beide ploegen. Het waren de Boechoutenaren die de ban braken, scoorden en terug een extra vrijworp meekregen en zo voor 19-21 zorgden. Gent probeerde dan met driepuntsshots de verdediging van de bezoekers te verschalken. Joeri Vermoesen en Laurent L’Hote slaagden in hun opzet en tussendoor scoorde een fout gestopte Joost Brancart twee vrijworpen Gent had zo een kloof van 6 punten (27-21). Toen de broers Vermoesen met elk een veldkorf  op assist voor 31-23 zorgden greep de bezoekende coach in met een time-out, halfweg de tweede periode. Na de time out kwamen de Gentenaren moeilijk tot scoren en bleven toen twee minuten zonder doelpunten. Oxaco klaagde aan de achterstand. Joren Vermoesen kon dan toch scoren met een fout en verzilverde de bonus vrijworp. Maar Nick Celis zorgde nog voor  34-30. Erik Rogiers, de Gentse coach, probeerde met een time-out terug vaart in het Gentse spel te krijgen, maar dat lukte maar gedeeltelijk. Joren Vermoesen werd foutief gestopt  en maakte één van zijn vrijworpen maar nog voor halfweg werd het toch 35-35. Met deze gelijke stand werd dan ook gerust.

 

 

Na de rust kwamen twee gedreven ploegen op het veld. Boechout maakte de eerste punten. Gregory Depooter werd mooi vrijgespeeld en scoorde tegen. De wedstrijd was heel intens en we kregen wisselde kansen te zien van beide ploegen. Open kansen werden door beide ploegen onbenut gelaten. De bezoekers ramden er een driepunter in. Joren Vermoesen werd foutief gestopt maar maakte zijn twee vrijworpen. Gent speelde goed samen zocht naar de vrije man onder doel vond die vaak maar onder het doel ging het te vaak mis. Oxaco probeerde en plaatste een 0-8. Gent leek even van de kook. De bezoekers mochten potig verdedigen. Robin Mestdagh werd foutief gestopt, gelukkig maakte hij zijn twee vrijworpen. Even later verschanste hij de ganse verdediging en het stond 43-48. Intussen liep Laurent L’Hote ongelukkig op zijn vierde fout, hij moest vervangen worden en de hoop die de Gentse supporters hadden werd even getemperd. Oxaco profiteerde optimaal en maakte terug 7 punten op rij. Erik Rogiers met een time-out, op dik twee minuten van het einde van de derde periode, probeerde nog wat richtlijnen mee te geven en de aanvalsgolven van de bezoekers te breken. Joren Vermoesen knalde er nog een driepunter in maar dat was ook alles wat Gent nog te bieden had in dit derde quarter. Oxaco had intussen al 11 punten voor, De bezoekende coach probeerde met nog 16 seconden op de klok via een time out een spel uit te tekenen en Gent nog een nekschot te geven maar de Gentse verdediging gaf geen krimp. Na 30 minuten basket stond het 46-57.

 

 

De Gentse aanhang wist dat het moeilijk zou worden, maar het kon nog. De leuze was: “ waar leven is, is er hoop” (nie pleujen). De laatste periode begon met twee driepunters van elke ploeg één. Die van Gent werd aangetekend voor Robin Mestdagh. Oxaco bleef domineren en was vooral veel beter onder de borden Gent bleef open doelen verkwanselen. De bezoekers stoomden door 50-64. Voor halfweg had Gent nog een opflakkering via Robin Mestdagh en een driepunter van Joeri Vermoesen, 55-64.Nog 5 minuten het kon nog maar het moest beter in het aanvallende compartiment. Oxaco bleef scoren en plaatste terug een 0-9. De Gentse coach greep nog naar een time out met nog 2 min 30 te gaan maar de kloof van 17 punten dichten zou heel moeilijk worden. Joren Vermoesen scoorde nog maar de laatste punten waren voor de bezoekers een lay-up met een fout mee die ze vlot verzilverden.  Zo verloor Gent dit prestige duel met een te groot verschil. De volgende keer minder open kansen missen en het was misschien een ander verhaal.

Zaterdag 15 september om 20 u 15 staat terug een prestige duel op het programma in het Tolhuis. Spirou Charleroi komt dan op bezoek. Gentse basketsupporters kom Gent aanmoedigen, spektakel zal er zeker zijn.

Details

Date Time Full Time
11 September 2018 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Wanty Gent Hawks191611113557
Oxaco BBC Boechout181722153572

Wanty Gent Hawks

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 5700000000000000000

Oxaco BBC Boechout

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7200000000000000000
PTS
57
72
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0