Wanty Gent Hawks vs BBC Croonen Lommel

Wanty Gent Hawks vs BBC Croonen Lommel

20:15

Recap

De Gentenaren hadden dinsdag alle registers moeten opentrekken tegen Oostkamp om een gelijkspel uit de brand te slepen. Dat betekende dat Gent zijn 6 laatste wedstrijden niet verloren had. De Lommelnaars konden misschien nog betere rapporten voorleggen. Zij haalden 6 op 8 in hun laatste wedstrijden. Op verplaatsing wonnen ze op Gembo en op Waregem. Ze wonnen o.a thuis van Limburg, Melsele en Brussels. De ploegen die in het zand beten waren dus niet van de minste. Gent deed er best aan de tegenstander niet te onderschatten. Met het zware programma dat Gent nog moet afwerken deden ze er best aan de wedstrijd te winnen. De supporters zagen dat Laurent L’Hote niet zou deelnemen aan de wedstrijd daar hij zijn spelersplunje niet aan had.

De eerste punten waren voor de bezoekers. Gent stelde bij zijn eerste aanval onmiddellijk gelijk, Stijn Stevens vond Gregory Depooter die niet aarzelde en vlot scoorde. De bezoekers waren niet onder de indruk en ploften er direct een driepunter in. De Limburgers bleven aardig combineren en zorgden zelfs voor 2-7. Maxime Verspeeten bediend door Stijn Stevens zorgde met een lay-up voor 4-7 en kreeg een bonusvrijworp die hij verzilverde. De bezoekers plaatsten hun tweede driepunter van de avond en Gent kon terug gaan achtervolgen. Gent verkwanselde een open shot en aan de andere kant scoorden de Limburgers wel. Gregory Depooter met een eenvoudige lay-up op assist van Maxime Verspeeten en zette voor Gent de achtervolging in. De Oost-Vlamingen versnelden hun aanvallen en de tegenstrevers verkeken zich tweemaal op rij, Joren Vermoesen en Maxime Verspeeten zorgden voor 11-12. De bezoekers bleven zoeken naar oplossingen in de aanval en zorgden zo voor een driepuntenkloof. Stijn Stevens vond zijn moment om uit te halen en op een assist van Gregory Depooter knalde hij zijn eerste driepunter van de avond binnen. De bezoekers scoorden met een bonus vrijworp. Joren Vermoesen knalde even later een driepunter binnen en alles was weer te herdoen. Via twee vrijworpen waren de Limburgers terug aan het feest. Stijn Stevens uitstekend bediend door Gregory Depooter zorgde met nog twee minuten in de eerste periode voor een gelijke stand. Joren Vermoesen listig bediend door Robin Mestdagh zorgde dat Gent voor het eerst voor kwam. Maxime Verspeeten wandelde nog even door de bezoekende afweer en zorgde zo voor 23-19 juist voor het einde van de eerste periode.

Gent begon met een aanval uit het boekje bij het begin van de tweede periode, getekend Gregory Depooter. Lommel reageerde direct met een “fade away”. Maxime Verspeeten verstuurde zijn tweede assist in de tweede periode naar een vrijstaande Robin Mestdagh achter de driepuntslijn die binnenknalde. Ook nu reageerden de Limburgers gevat. Joren Vermoesen werd foutief gestopt maar zette zijn vrijworpen om. Gent had zo een kloof van 7 punten en leek de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. De bezoekers scoorden tegen maar Joren Vermoesen hield met een jumpshot de kloof op 7 punten. Gent verdedigde zijn voorsprong goed maar had toch fouten nodig om de bezoekers het scoren te beletten. Gelukkig voor Gent scoorden ze maar één vrijworp. Rik Van den Berghe uitstekend aangespeeld door Gregory Depooter knalde er een driepunter in. Even later bediende Rik Robin Mestdagh achter de driepuntslijn en die scoorde 38-26. Gent leek op rozen te zitten. De bezoekende coach haalde zijn mannen naar de kant en probeerde zijn ploeg te motiveren om ander basket te spelen. Gent bleef verdedigend goed werk verrichten en moest soms wel een fout maken om de bezoekers het scoren te beletten. Ook nu scoorden ze maar één van hun twee vrijworpen. Toon Ceyssens van de bezoekers bleef een kwelduivel voor de Gentenaren en hij scoorde halfweg de tweede periode al zijn veertiende punt. Stijn Stevens brak de verdediging open van de bezoekers en zorgde dat Gent de elf puntenkloof behield. Maar ook de bezoekers hadden sluipschutters mee en met 2 bommen kwamen ze terug tot 5 punten. De Gentse coach was genoodzaakt een time-out te nemen. Gregory Depooter op aangeven van Joren Vermoesen knalde er een driepunter in. Maar ook nu antwoordden de bezoekers met hetzelfde wapen. Mohtanari Enrico legde de ruststand vast op 43-40 op meer dan 1 minuut voor het einde van de eerste helft.

Na de rust opende Gent met een driepunter getekend Joren Vermoesen, op aangeven van Gregory Depooter. Maar Lommel deed enige ogenblikken later hetzelfde. Beide ploegen verdedigden 2 minuten uitstekend en het waren de bezoekers die de ban konden breken 46-45. Robin Mestdagh ranselde er nog een driepunter in op assist van Joren Vermoesen en Gent had weer wat meer zuurstof. Eerst milderende Lommel, Gregory Depooter bracht de klok terug op 4 punten. Vanop de vrijworplijn zorgde terug Tom Ceyssens voor 51-49. Gent kende even een kwaad moment. “De Teuten” (middeleeuwse naam voor inwoners van Lommel) scoorden tweemaal op rij en kwamen zo op 51-53. Gent had het even moeilijk en de supporters van Lommel gingen erin geloven. Joren Vermoesen bracht Gent terug bij. Erik Rogiers nam voor Gent zijn eerste time-out in de tweede helft. Gent schroefde na de time-out de verdediging toe. De bezoekers geraakten gefrustreerd en liepen op een technische fout. Joren Vermoesen zette de vrijworp om. Vinnie Haerbos zette nog een lay-up in het netje van de Lommelnaars. Maar ook nu bleef het antwoord niet uit, Bart Maesen voor Croonen Lommel zorgde voor 56-55. Vinnie Haarbos bleef zeer bedrijvig en bood Joren Vermoesen nog een score aan, Gent had terug een kloof van 3 punten. Lommel bleek taai en scoorde nog voor het einde van de derde periode.

De laatste 10 minuten zouden beslissen over winst of verlies. Joren Vermoesen nam een steal, bediende Maxime Verspeeten die zijn broer Joren vond, die met een magistrale lay-up Gent terug drie punten voor bracht. Joren Vermoesen plukte in verdediging zijn derde rebound en heerste nu in de lucht. Gregory Depooter knalde er een driepunter in, de Gentse supporters genoten van het Gents basketbalspektakel. Via twee vrijworpen van Toon Ceyssens staken de bezoekers nog even de neus aan het venster. Maar Joren Vermoesen zorgde met nog 7 en een halve minuut te spelen voor 65-59. Even later lepelde Joeri Vermoesen op aangeven van zijn broer er een driepunter in. Dit doelpunt gaf een morele tik aan de bezoekers en Gent bleef nu zijn duivels ontbinden. De bezoekers konden nog scoren op een vrijworp. Joeri Vermoesen met een lay-up op assist van Vinnie Haerbos en een driepunter van dezelfde speler zorgde voor halfweg de vierde periode voor een 13 puntenkloof. De bezoekende coach probeerde zijn ploeg nog op de rails te krijgen met een time-out. Maar Gent bleef uitstekend verdedigen en moest soms een foutje maken. Maar ook twee op twee gooien voor de bezoekers bleek moeilijk. Gregory Depooter maakte nog een lay-up. De bezoekers scoorden nog tegen. Gent begon aan zijn applausvervangingen, Sam Verstraete kwam de rangen versterken. Joren Vermoesen scoorde nog met fout mee en die verzilverde hij ook 78-63. Gregory Depooter zette zijn vizier nog even op scherp voor een driepunter. Joren Vermoesen zette de twintiger op het bord en de bezoekers keken er naar. Lommel wilde de twintiger vermijden en slaagde daar nog in. Eerst werd een driepunter gemist door Jason Vanderheyden die zijn eigen rebound nam en in tweede instantie voor 83-65 zorgde, met nog een kleine 2 minuten op het bord. Voor Gent moest het niet meer en het vat van Lommel was leeg. De laatste minuten werd niet meer gescoord.

Gent won verdiend, de wedstrijd was aangenaam om te volgen zeker spannend de eerste drie quarters, met een vierde periode waar Gent liet zien dat het toch zal meedoen voor de prijzen. De basketliefhebbers hadden genoten van het geleverde spektakel en velen praatten nog lang na. Een aantal sloop toch de zaal uit en ging met een blij gemoed nog carnaval vieren.

Volgende week zondag moeten de Gentenaren naar onze Belgische kust, Gistel-Oostende gaan partij geven. Gaan de mannen van Erik Rogiers daar voor 8 wedstrijden zonder verlies?

Details

Date Time Full Time
2 March 2019 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Wanty Gent Hawks232015254383Win
BBC Croonen Lommel19211784065Loss

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

BBC Croonen Lommel

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6500000000000000000
PTS
83
65
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT