Gent Hawks vs Basket Sijsele

Gent Hawks vs Basket Sijsele

20:15

Recap

Voor deze 3de voorronde wedstrijd van de Beker van België kwam Sijsele op bezoek. Bij de bezoekers zijn een aantal mannen die een Gents verleden hebben en dat zorgt steeds voor een geladen duel. Gent stond met een 2 op 2 en wilde kost wat kost dit duel winnen. Komt daarbij dat de West-Vlamingen in dezelfde reeks spelen als de Oost-Vlamingen. Sijsele is de promovendus in onze reeks.

Het zal dan ook voor beide ploegen een waardemeter zijn om de competitie aan te vatten.

 

Gent won de springbal en maakte de eerste punten. Ook Sijsele sloot zij eerste aanval winnend af. Daarna was het aanvallend voor beide ploegen veel minder. Open kansen werden langs weers-zijden gemist. Het waren de bezoekers die de ban braken en op voorsprong kwamen maar Gent stelde snel terug gelijk. Beide ploegen bleven snedig basketbal spelen. Sijsele deponeerde zijn eerste driepunter in het Gents netje en kon met een paar mooi uitgesponnen aanvallen de wedstrijd naar zich toetrekken. Het bouwde een 5 puntenkloof uit en Gent moest alle zeilen bijzetten om de stand voor het einde van de eerste periode gelijk te krijgen.

De afwerkers van dienst voor Gent in de eerste periode waren Gregory Depooter (7), Stijn Stevens (2), Maxime Verspeeten (3), Rik Van Den Berghe (2), Laurent L’Hote (3) en Robin Mestdagh (3).

Waar in de eerste periode de verdediging van Gent nog te gemakkelijk opgerold werd was dit in de aanvangsfase van de tweede periode volledig anders. Als de bezoekers probeerden ruimte te creëren liepen de Gentenaren dit vlot dicht en ook open shots kregen de bezoekers amper, ieder hield uitstekend zijn man en de helpdefense werkte goed. Gent liet aanvallend een paar mooie patronen zien en Maxime Verspeeten was aanvallend een hel voor de bezoekende verdedigers. Rik Van Den Berghe vond de weg naar het doel na mooi samenspel, Joren Vermoesen knalde er een driepunter in en ook Gregory Depooter met zijn gekende move zorgde dat Gent een ruime voorsprong begon uit te bouwen. Robin Mestdagh knalde er een driepunter in en dat sneed de adem van de West-Vlamingen af.

De bezoekende coach greep naar een time-out. Aanvallend liep het na de time-out wat beter voor de bezoekers maar het was toch Gent die de wedstrijd dicteerde. Joren Vermoesen werd nog eens vlot aangespeeld en scoorde. Zijn broer deponeerde in de volgende aanval een driepunter in de korf van de bezoekers. De 10 punten kloof was een feit. De bezoekers knaagden nog wat aan de achterstand door punten te maken op vrijworpen, Stijn Stevens en Robin Mestdaghe scoorden de laatste twee korven van de thuisploeg in de tweede periode. Gent ging rusten met 8 punten voor-sprong.

Belangrijk: Gent scoorde 23 punten in deze periode met 7 verschillende spelers.

 

Sijsele kwam na de rust gedreven uit de kleedkamer, scoorde de eerste punten maar Gent was niet bereid zijn voorsprong uit handen te geven en reageerde gevat met punten voor Joren Vermoesen (4) en Gregory Depooter. Gent bleek collectief aanvallen en verdedigende in een sterk blok, het maakte niets uit welke spelers op het terrein stonden. Sijsele moest zijn meerdere erkennen. Joeri Vermoesen had zijn vizier op scherp gezet en maakte 7 punten in deze periode. Ook Rik Van Den Berghe liet mooie dingen zien en scoorde eveneens 7 punten in de derde periode. De overige punten werden aangetekend door Joren Vermoesen (5), Gregory Depooter (2) en Robin Mestdagh (2) die zich al duidelijk thuisvoelt in het Gentse geheel. Gent had zelf al even 20 punten voor-sprong. Sijsele kon op het einde nog wat milderen maar na 30 minuten basket stond het 66-49.

 

In de vierde periode probeerden de bezoekers nog wat aan de achterstand te doen maar Gent liet niet begaan. Er slopen wat slordigheden in de verdediging van de thuisspelers maar aanvallend bleven ze goed samenspelen. Rik Van Den Berghe met twee mooie korven en een driepunter van Gregory Depooter zorgden voor de nodige punten dat de kloof net niet gedicht werd. Sijsele probeerde met hun jong geweld nog wel (pittig detail in hun ploeg zitten 7 spelers die hun jeugdopleiding kregen in eigen rangen) maar echt dichter kwamen de West-Vlamingen niet meer. De rest van de 14 punten van Gent werden gemaakt door Stijn Stevens, Joren Vermoesen en Joost Brancart. Sam Verstaete mocht de laatste drie minuten nog helpen volmaken maar slaagde er niet in een korf te maken. Hij liet duidelijk zien dat hij het basketten nog niet verleerd is. Gent won oververdiend dit duel en kan zo uitkijken naar de vierde wedstrijd in deze poule op 1 september 2018 in  Anderlecht. Tussen door spelen ze volgende week zondag nog de Falcocup.

Details

Date Time Full Time
18 August 2018 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Merelbeke Hawks202323214387Win
Basket Sijsele201514193568Loss

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Basket Sijsele

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6800000000000000000