Gent Hawks vs Antwerp Giants

Gent Hawks vs Antwerp Giants

20:15

Recap

Gent Hawks moest op de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen op zoek naar zijn eerste thuisoverwinning. Antwerp Giants had een 3 op 4 gerealiseerd en was dus een te duchten tegenstander. Voor dit duel kwam heel wat volk opdagen en dat was vooral voor de thuisspelers een extra motivatie om het basketbalpubliek te verwennen. Laurent Lhote moest helaas nog verstek geven met een blessure en dat scheelt een slok op een borrel.

Gent verloor de springbal, maar de bezoekers konden geen voordeel halen uit die situatie. Gent zette verzorgd het spel op en Gregory Depooter bediende uitstekend Stijn Stevens die een bom binnen knalde. Antwerp reageerde met een tegengoal. Stijn Stevens werd foutief gestopt en legde één van zijn twee vrijworpen netjes in het net. Godwin Tshimanga bleef een gesel voor de Gentse verdedigers en scoorde zijn tweede goal van de avond. De Ieperlingen van Gent, Robin Mestdagh op assist van Stijn Stevens, bezorgden de thuisspelers een 6-4 voorsprong. Het jonge Antwerpse geweld bleef aanklampen, bracht de bordjes terug in evenwicht en even later zelfs op voorsprong. Joeri Vermoesen met een driepunter en Joren met een jumpshot zorgden voor 11-8 nog voor halfweg de eerste periode. De jonge Antwerpse ploeg was niet uit zijn lood geslagen en bleef goed mee basketten Nadat Joren Vermoesen een vrijworp gescoord had brachten ze de stand terug in evenwicht. (12-12)De wedstrijd bleef gelijk opgaan, Robin Mestdagh en Joren Vermoesen scoorden voor Gent maar telkens kwamen de Antwerpenaren terug. Het was uiteindelijk Rik Van Den Berghe die op 13 seconden van het einde, Gent met 2 punten voorsprong de eerste periode liet afsluiten.

Bij de eerste aanval werd Maxime Verspeeten foutief gestopt en scoorde een vrijworp. Joren Vermoesen en Vinnie Haerbos ramden er elk een driepunter in. Gent had zijn eerste 9 punten kloof beet. De Antwerpse coach nam een time-out. Na de hervatting openden de bezoekers met een driepunter. Joeri Vermoesen op aangeven van Vinnie Haerbos antwoordde met het zelfde wapen. Maxime Verspeeten nam een verdedigende rebound, stak het veld over en scoorde 30-19. Antwerpen onderging het spel van een sterk Gent. De bezoekers staken aanvallend een tand bij en voor halfweg de tweede periode stond het 30-26. Rik Van den Berghe miste een jumpshot, nam zijn offensieve rebound, dunkte maar werd afgestopt. Even later scoorde hij twee vrijworpen nadat hij foutief gestopt werd en zo stond het met nog 4 minuten te spelen 32-26. Antwerp milderde nog met twee vrijworpen maar Rik Van den Berghe scoorde op assist van Robin Mestdagh met een lay-up. Stijn Stevens frommelde zich even later door de Antwerpse afweergordel, scoorde en kreeg nog een fout mee. De vrijworp dropte hij netjes binnen en zo had Gent terug een negenpuntenkloof, met nog 3 minuten te gaan in de tweede periode. Beide ploegen verdedigden keihard en geen enkele speler kon nog scoren voor de rust. Gent dook zo de kleedkamer in met een geruststellende 9 punten kloof.

Antwerpen opende in de derde periode. Gregory Depooter schudde een jumpshot uit zijn mouwen. Antwerp antwoordde gevat. Maar Joren Vermoesen bediende uitstekend Gregory Depooter die niet miste. Joeri Vermoesen verzilverde nog twee vrijworpen en Gregory Depooter zorgde met een jumpshot dat Gent na drie minuten spelen in de derde periode een geruststellende 13 puntenkloof had. De Antwerpse coach besefte dat het beter moest en nam een time-out. Antwerp was nu blijkbaar gestoken door een wesp en op 4 minuten tijd zorgden ze voor 7 punten zonder dat ze lieten tegenscoren. Joerie Vermoesen verbrak de ban met het omzetten van twee vrijworpen. Maar nog was de honger van de bezoekers niet gestild. Antwerp kwam tot op één punt en kreeg nog een bonus vrijworp. Erik Rogiers nam een time-out, om bij te sturen. De bonus vrijworp werd omgezet en met nog minder dan 2 minuten voor het einde van de derde periode stond het gelijk 49-49. Via vrijworpen van de bezoekers werd het zelfs 49-51. Joeri en Joren Vermoesen namen de laatste twee korven voor hun rekening en zo kon Gent toch nog met 2 punten voorsprong de derde periode afsluiten.

Gent begon gedreven aan de laatste periode. Vinnie Haerbos vond een vrijstaande Joren Vermoesen die een driepunter binnen knalde. Antwerpen kon tweemaal op rij scoren en kwam zo terug in het zog van de thuisspelers. Gent bleef zoeken naar openingen in de Antwerpse afweer. Maxime Verpeeten werd foutief gestopt onder de korf en maakte zijn twee vrijworpen 58-55. Godwin Tshimanga bracht de stand terug in evenwicht na dik twee minuten in de vierde periode. Gent zat al snel met 4 fouten en moest dus beducht zijn op de vrijworpen die zouden volgen bij fouten. Joren Vermoesen deed met een driepunter de harten van de Gentse supporters toch weer wat sneller slaan. Antwerp antwoordde gevat, de Gentenaren maakten een fout op de aanvallende speler. Voor het eerst deze avond misten de Antwerpenaren een vrijworp. Gregory Depooter nam de rebound, bediende uitstekend Stijn Stevens die in sneltreinvaart het terrein overstak en een vrijstaande Joren Vermoesen vond die niet aarzelde de driepunter binnen te knallen. (64-59) Antwerpen gaf de moed niet op en bleef achtervolgen ze naderden tot op 2 punten. Gregory Depooter lukte een jumpshot maar via twee vrijworpen van de bezoekers bleef de kloof maar twee punten.

Maxime Verspeeten bleef een hard werkende en een slim kijkende Gregory Depooter bedienen die voor een 4 punten kloof zorgde. Maar ook nu kwamen de Antwerpenaren via vrijworpen terug tot op twee punten. Gregory Depooter bleef voor paniek zorgen bij de bezoekers en diepte de voorsprong terug uit. Godwin Tshimanga zorgde ook vanop de vrijworplijn voor 2 Antwerpse punten. Gregory Depooter stopten de bezoekers nu foutief af en ook hij maakte zijn twee vrijworpen voor halfweg de vierde periode. Stijn Stevens zette in verdediging een block-shot. Gregory Depooter nam de rebound, bediende Maxime Verspeeten die aan de andere kant van het terrein Gregory Depooter vond en hij knalde er zijn driepunter met gemak in. Gent had terug een wat geruststellender voorsprong, maar de weg was nog lang. De sfeer in het Tolhuis werd steeds beter en de supporters roerden zich. Antwerpen lukte nog wat punten via vrijworpen, maar gelukkig voor Gent scoorden ze die nu ook maar niet meer aan 50 %. (73-69) De Gentse Ieperlingen, Robin Mestdagh met een driepunter op assist van Stijn Stevens zorgden voor 76-69. met nog 3 en een halve minuut te spelen. Gent bleef zeer goed verdedigen zonder fouten te maken. Robin Mestdagh zorgde met nog 2 minuten te spelen voor de verlossende korf 78-69. De

Gentse supporters zagen dat Gent de winst binnen had. Stijn Stevens zorgde met een vrijworp voor een 10 puntenkloof. Via terug twee vrijworpen konden de bezoekers nog naderen maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar. Gent won verdiend dit spannend duel en zorgde voor een klein volksfeestje bij de supporters.

Volgende week moeten de Gentenaren naar Paleis Du Midi om de Royal IV te bekampen. Op zaterdag 3 november 2018 om 20 u 15 spelen ze dan terug thuis tegen Sijsele.

Details

Date Time Full Time
13 October 2018 20:15 90'

Court

Sportarena Tolhuis

Results

Team1234OTTOutcome
Wanty Gent Hawks181916263779Win
Antwerp Giants161223202871Loss

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000

Antwerp Giants

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 7100000000000000000
PTS
79
71
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT