Hubo Limburg United vs Wanty Gent Hawks

Hubo Limburg United vs Wanty Gent Hawks

20:00

Recap

Gent won de laatste wedstrijd van 2018 tegen Limburg United thuis. De kalenderkronkels zorgden ervoor dat we de laatste wedstrijd van januari 2019 terug tegen de Limburgers moesten spelen. Gent won in de competitie één wedstrijd meer dan de “Kolenkappers”. Een verplaatsing naar Limburg heeft altijd een grote moeilijkheidsgraad, alleen al het anderhalf uur in de wagen zitten heeft al stramme spieren voor de wedstrijd. De Limburgers wonnen hun laatste twee duels en zijn dus in de winningmood. Gent speelde een schitterende wedstrijd tegen Ieper. Kon Gent dit niveau doortrekken?

Gent verloor de sprongbal en de thuisspelers scoorden de eerste punten. Joren Vermoesen op assist van Laurent L’Hote maakte gelijk. De thuisspelers zochten de grote man onder het bord en bij de tweede aanval van de Limburgers was het terug raak. Gent probeerde met een afstandsshot voor te komen maar dit mislukte. De thuisspelers scoorden tegen en Gent stond zo na anderhalve minuut 6-2 achter. Gregory Depooter kon milderen. Maar de thuisspelers bleven geduldig aanvallen en scoorden te vlot. Joren Vermoesen op aangeven van Laurent L’Hote bracht de stand op 8-6. Nathan Kuta Kuta Niayingwanda bleef een gesel voor de Gentse verdedigers en scoorde al zijn derde korf op twee minuten dertig. Gent bleef op achtervolgen aangewezen. De thuisspelers lukten ook nog een driepunter en het stond toen al 7 punten achter. Gent probeerde het spel van de Limburgers te breken en ging op achtervolgen. Robin Mestdagh scoorde een jumpshot. Een aantal andere pogingen van de Gentenaren gingen de mist in. Gelukkig werden de defensieve taken zeer goed vervuld en kon de thuisploeg ook niet scoren. Nog voor halfweg de eerste periode zorgden Gregory Depooter, met een lay-up, en twee vrijworpen van Joren Vermoesen dat het 13-12 werd. De Limburgers misten een shot maar Nathan Kuta Kuta Niayingwanda plukte de rebound en scoorde. De thuisspelers bleven baas en Gent had het moeilijk om door hun stugge defensie te geraken. Aanvallend werkten de thuisspelers aan een hoog percentage af zodat ze konden uitlopen tot 19-12. Gent wist dat ze de klok niet groter mochten laten worden en gingen over naar powerbasket. Gregory Depooter ramde er een driepunter in. Stijn Stevens slalomde voorbij iedereen en bracht de stand op 19-17 met nog een kleine twee minuten te spelen in de eerste periode. Joren Vermoesen slaagde op 16 seconden voor het einde van het eerste quarter de stand gelijk te brengen. Maar de thuisspelers slaagden er toch nog in voor het einde een doel te maken.

Gent begon uitstekend aan de tweede periode, Stijn Stevens bediende uitstekend Joren Vermoesen die de stand in evenwicht bracht. Beide ploegen gooiden toen even met bloemkolen en dat kwam het spektakel niet ten goede. Rik Van den Berghe werd foutief gestopt maar knalde zijn twee vrijworpen binnen. Gent stond voor het eerst voor. De Limburgers antwoordden met een driepunter. Gent bleef in zijn aanvallen zoeken naar oplossingen, Stijn Stevens bediende Gregory Depooter achter de driepuntslijn en bracht Gent 24-26 voor. Dieter Souveryns zorgde met hetzelfde wapen dat de thuisspelers terug voor kwamen. Rik Van den Berghe werd onder het doel prachtig bediend door Gregory Depooter die Gent terug de leiding verschafte. Robin Mestdagh legde er nog twee vrijworpen in en het leek erop dat Gent de wedstrijd in handen zou nemen. Als Gregory Depooter op aangeven Laurent L’hote met een driepunter voor 27-33 zorgde zag het er voor de bezoekers rooskleurig uit. Gent speelde degelijk basket en Rik Van den Berghe op assist van Joren Vermoesen zorgde er zelf voor dat Gent 8 punten voor kwam. Nog voor halfweg de tweede periode moest Gregory Depooter een fout maken op de aalvlugge Dieter Souveryns, die scoorde toch en maakte ook zijn extra vrijworp. Stijn Stevens verzilverde dan ook nog een vrijworp, Gent bleef zo comfortabel aan de leiding. De thuiscoach nam een time-out en stuurde zijn troepen bij. Een paar zwakke momenten in verdeling en geen scores meer voor de bezoekers zorgden ervoor dat ze een 10 -0 om de oren kregen en de stand 39-36 werd. Gregory Depooter kon nog milderen. Maar de bezoekers waren toch wat van de kook. Gent kon in de resterende tijd nog nog één vrijworp maken en de thuisspelers scoorden nog 11 punten waaronder een driepunter op het tijdssignaal. Gent kon zijn wonden gaan likken in de kleedkamer met een 50-39 stand.

Gent besefte dat en moest reageren met punten maken, maar ging te overhaast te werk. Limburg maakte wel zijn eerste korf na de herneming. Gregory Depooter liet niet begaan en zorgde dat de kloof terug maar 11 punten werd op assist van Stijn Stevens. De thuisspelers bleven beheerst basketten en diepten de kloof uit tot 15 punten. Gregory Depooter gaf ze nog een antwoord en milderde voor Gent. Gent bleef wel met veel overgave proberen maar hun vizier stond niet op scherp. De Limburgers bouwden verder en scoorden 9 punten op rij. Joren Vermoesen zorgde nog voor een pleister op de open wonde en scoorde nog een parel van een driepunter.(65-46) Er waren nog dik 4 minuten te gaan in de derde periode. De voor de verdedigende Gentenaren was Nathan Kuta Kuta Niayingwanda ongrijpbaar en hijs scoorde terug twee doelen waar hij zelf nog een bonus vrijworp kreeg en zo zorgde voor 70-46. Joren Vermoesen mikte nog een vrijworp binnen maar dat was te weinig om de thuisploeg te verontrusten. Laurent L’Hote lukte nog twee vrijworpen en Gregory Depooter maakte nog een driepunter in de derde periode maar het waren de Limburgers die de grote winnaars waren in die derde periode (26-13)

Gent begon met een fout en nog een technische fout in de aanvangsfase van de vierde periode. Dieter Souveryns wist daar wel raad mee en zette Gent op 27 punten. Brandon Freeman lukte twee vrijworpen voor Gent. Ook de thuisspelers lukten twee vrijworpen. Terug Brandon Freeman twee vrijworpen. Het spel ging nu wel goed op en af maar de thuisspelers hadden een te ruime kloof. Rik Van den Berghe lukte een driepunter op aangeven van Joren Vermoesen maar de thuisspelers hadden ook al gescoord. Met nog zeven minuten te spelen stond er een 27 kloof op het scorebord. Beide ploegen konden 3 minuten niet scoren. Joren Vermoesen verzilverde twee vrijworpen en milderde tot 86-61. Gent moest nog een fout maken om een Limburger geen driepunter te laten scoren, maar hij zette 2 van zijn drie vrijworpen om. Rik Van den Berghe knalde nog een driepunter binnen maar ook de thuisspelers bleven nu scoren. De laatste minuten waren voor Brandon Freeman met nog 7 punten. Uiteindelijk werd de stand 96-71.

Volgende week zaterdag 2 februari 2019 om 20 u 15, in het Tolhuis, kan Gent zijn rug terug rechten tegen Ekeren? Vergeet niet op Ekeren werd verloren. De mannen van Erik Rogiers hebben iets recht te zetten tegen deze ploeg en kunnen met een schare supporters zoveel beter. BBC Opwijk komt alvast de Gentse basketters aanmoedigen.

Details

Date Time Full Time
26 January 2019 20:00 90'

Court

Gemeentelijke Sporthal Lakerveld

Results

Team1234OTTOutcome
Hubo Limburg United B212926205096Win
Merelbeke Hawks202013193971Loss

Hubo Limburg United B

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 9600000000000000000

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000