2° ronde Playoffs Gembo Borgerhout vs Gent Hawks (Heen)

2° ronde Playoffs Gembo Borgerhout vs Gent Hawks (Heen)

20:30

Recap

Gembo Borgerhout won in twee wedstrijden van Soba in de kwart finale van de play-offs van de “Top Division Man 1”. Gent speelde Spirou Charleroi naar huis, door in beide wedstrijden een ijzersterke verdediging neer te zetten. Deze halve finale is een herhaling van de halve finale van vorig jaar. Toen had Gent thuisvoordeel, dit jaar is het thuisvoordeel voor de Antwerpenaren.

Tijdens de reguliere competitie verloren de Gentenaren in “Sporthal Luysbekelaar” en wonnen in de sportarena  “Het Tolhuis”. Pittig detail. Gent kon nog nooit winnen in Borgerhout. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het beloofde een spannende vertoning te worden.

Beide ploegen pakten uit met een sterke verdediging. Gembo kon eerst scoren nadat ze tweemaal de aanvallende rebound hadden mogen nemen. Maar Gent kon via een assist van Laurent L’Hote op Joren Vermoesen de stand gelijk brengen. Bij de volgende aanval was het voor de thuisspelers terug raak. Het spel werd ontsierd door de vele fouten van beide ploegen. Gembo kon bijna 4 minuten profiteren van zijn kleine voorsprong maar uitdiepen zat er zeker niet in. Joren Vermoesen kon een defensieve rebound neerhalen, op snelheid werd de verdediging van de thuisspelers ontgrendeld en Joren Vermoesen zette met nog 4 minuten te spelen  de 4-4 op het bord. Anderhalve minuut later namen de Gentenaren even de leiding, na een gemist driepuntshot van Gregory Depooter tipte Joren Vermoesen de bal in de korf. Maar de thuisspelers stelden snel orde op zaken. Brandon Freeman lukte met nog dik twee minuten te spelen in de eerste periode de 6-9 binnen. Bij de volgende Gentse aanval scoorde Brandon Freeman zijn tweede driepunter van de avond. Gent leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar de thuisspelers hard aangemoedigd door hun supporters maakten te vlot 12-12. Joren Vermoesen zorgde nog even voor 12-14 op 26 seconden voor het einde van de eerste periode maar ook nu konden de thuisspelers nog gelijk maken via twee vrijworpen.

Gent begon met sterk basket de tweede periode.Rik Van Den Berghe bediende Joren Vermoesen achter de driepuntslijn en die lukte de 14-17. De wedstrijd leek open te breken en er vielen gaten in beide verdedigende stellingen. Gembo sloop dichter met een makkelijke inlegger. Brandon Freeman zorgde met een fraaie lay-up voor 16-19. Beide ploegen misten nu een aantal open shots. Eerst werd het met een driepuntshot van de thuisspelers 19-19. Even later zorgden de Borgerhoutenaren voor 21-19. Joren Vermoesen na een assist van Laurent L’Hote bracht Gent terug langszij. De wedstrijd kreeg geen schoonheidsprijs maar spannend was het des te meer. Gembo kwam even voor maar Brandon Freeman bracht de score terug in evenwicht, op aangeven van Laurent L’Hote. De bezoekende coach, Glen De Boeck, nam een time out om zijn troepen bij te sturen. Er kwamen van de bezoekers meer aanvallende impulsen, ze lukten een driepunter. Maxim Verspeeten zorgde eveneens met een driepunter dat het na iets meer dan halfweg de tweede periode 26-26 werd. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. De Gembo spelers gedragen door een enthousiast thuispubliek leken de wedstrijd in hun voordeel te beslissen maar Gent klamte aan.  Rik Van Den Berghe na een assist van Laurent L’Hote bracht de stand op 28-28. Gembo lukte dan twee mooie aanvallen en scoorde met een driepunter en een vrijworp. (32-28) Joren Vermoesen en Joeri Vermoesen elk met een driepunter zorgden dat Gent terug het voortouw kon nemen 32-34. Rik Van Den Berghe zorgde zelf met een vrijworp dat de bezoekers 3 punten voorkwamen, er was toen nog dik 1 minuut te spelen. Gent kon die krappe voorsprong niet handhaven en incasseerde nog een driepunter. De rust werd bereikt met een 35-35 gelijke stand.

De thuisspelers begonnen met het mes tussen de tanden aan de tweede helft. Ze openden met een driepunter. Joren Vermoesen werd foutief gestopt en mikte er één vrijworp in. Gent toonde veel goede wil maar slaagde er niet in een shot binnen te mikken. (het was altijd net niet) De thuisspelers ramden er terug een driepunter in en een jumpshot. Gent stond zo na amper 2 minuten 7 punten in het krijt. Joren Vermoesen lukte een kleine minuut later een jumpshot 43-38. Het was terug speelbaar. Beide ploegen bleven dan even op hun honger zitten en legden veel energie aan de dag om te verdedigen. Laurent L’Hote met twee gemaakte vrijworpen deed het hart van de Gentse supporters terug wat sneller slaan. Maar Gembo antwoordde met een lay-up en een jumpshot. Halfweg de derde periode stond Gent 7 punten achter. De Gentse coach probeerde met een aantal vervangingen terug meer scorend vermogen in de ploeg te krijgen. Maar de Gembo mannen bleven sterk in verdediging. Ze grepen ook vaak naar fouten. Laurent L’Hote zette twee vrijworpen om. Maar Gembo liet niet begaan, via een jumpshot en een vrijworp stonden ze zelf op een vier minuten van het einde van het derde quarter 10 punten achter. Maxime Verspeeten op aangeven van Laurent L’Hote milderde nog. De Gentse kapitein liep op een ongelukkige technische fout en Gembo zette de vrijworp feilloos om. Gregory Depooter op een doorsteekpas van Joeri Vermoesen bracht de stand op 53-44. Maar Gembo bleef sterk onder de korf en diepte terug de voorsprong uit. Gregorie Depooter milderde nog. Joren Vermoesen liep nog op een onsportieve fout. De Gentse spelers waren vanaf dan met allerlei zaken bezig, vergaten te basketten, een uitgekookte ploeg als Gembo profiteerde en bouwde de voorsprong uit tot 15 punten. Erik Rogiers probeerde met een time-out op een kleine dertig seconden voor het einde van de derde periode nog een play uit te tekenen om de pil wat te verzachten maar het werd helaas weeral niets.

De laatste periode probeerde Gent nog een vuist te maken, Gregory Depooter tipte de bal in de korf na een gemist shot van Laurent L’Hote. Gembo reageerde met een jumpshot. Rik Van Den Berghe bracht de achterstand terug tot op 13 punten. Maar in een kolkende “Luysbekelaar” gingen de thuisspelers volop voor winst, met nog 7 minuten op het scorebord werd het 69-52. Joren Vermoesen milderde en Brandon Freeman zette na een technische fout van de thuisspelers nog een vrijworp om. De Antwerpenaren voelden dat ze Gent niets meer mochten geven en gebruikten alle middelen om Gent het scoren te beletten. Laurent L’Hote werd nog bedacht met een onsportieve fout en mocht het veld verlaten. (pittig detail de thuissupporters versperden hem de uitgang, wat daar de bedoeling van was weet niemand maar van echt sportief gedrag kan men hier niet spreken)  Zelf maakten de thuisspelers 4 punten. Gregory Depooter knalde er een driepunter in  en met nog dik vijf minuten werd de kloof maar 11 punten meer. Erik Rogiers nam zijn laatste time-out en probeerde de bakens nog te verzetten. Rik Van Den Berghe maakte twee vrijworpen. Maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Vinnie Haerbos lukte nog een vrijworp maar met nog een kleine drie minuten en 15 punten achter was het kalf voor de Gentenaren al lang verdronken.Het werd uiteindelijk nog 80-62.

Op zondag 22 april 2018 om 16 u 30 staan beide ploegen terug tegen elkaar in de thuishaven van de Gent Hawks. Gentse basketsupporters kom zien naar dit spektakel en steek de mannen van Erik Rogiers een hart onder de riem om ze net als vorig jaar de finale te zien spelen. Daarvoor moet absoluut gewonnen worden thuis. Met een zesde sterke man kan er zoveel in basket.

Details

Date Time League Full Time
20 April 2018 20:30 Top Division 1 - Men 90'

Court

Sporthal Luysbekelaar

Results

Team1234OTTOutcome
Gembo Borgerhout142128173580Win
Wanty Gent Hawks142113143562Loss

Gembo Borgerhout

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 8000000000000000000

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000
PTS
80
62
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT