Fellows Ekeren vs Gent Hawks

Fellows Ekeren vs Gent Hawks

20:45

Recap

Gent moest op zoek naar zijn tweede overwinning. De mooie, vorige overwinning op Ieper gaf de supporters hoop. Ekeren was een nieuwkomer in de “Top Division Men 1”. Het had al drie wedstrijden gespeeld en had nog geen enkele overwinning. Gent had wel een hemelsgroot probleem, hun spelmaker en kapitein moest geblesseerd thuisblijven.

Gent begon goed aan de wedstrijd, het liep via Stijn Stevens en een vrijworp van Maxime Verspeeten tot 0-3 uit. Ekeren kon twee vrijworpen verzilveren maar maakte er daar maar één van. Gent bleef de lakens uitdelen en stoomde door tot 4-13. De doelpuntenmakers voor Gent waren Gregory Depooter, Robin Mestdagh en Maxime Verspeeten. Ekeren had vier minuten nodig om een velddoelpunt te maken. Joren Vermoesen zat al heel snel met twee fouten en moest gewisseld worden. De thuiscoach nam met nog dik drie minuten te spelen een time out in de eerste periode. Na de ingreep van de thuiscoach zakte Gent in elkaar als een slappe pudding en kreeg een 8-0 om de oren. Na 10 minuten basket stond het 12-13.

Ekeren begon het best aan de tweede periode en scoorde eerst. Joeri Vermoesen ramde er een driepunter in na een assist van Gregory Depooter. De thuisspelers brachten de stand terug in evenwicht vanop de vrijworplijn. Ook Ekeren toonde dat het driepunters kon maken, maar Joeri Vermoesen knalde even later ook zijn tweede driepunter van de avond binnen 19-19. Robin Mestdagh bracht op aangeven van Gregory Depooter de stand op 19-21. De Noord Antwerpenaren maakten gelijk. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen bij de Gentse coach Erik Rogier, hij nam een time-out om de ploeg de nodige impulsen te geven om terug de wedstrijd in handen te nemen. Hij bracht Brandon Freeman en Rik Van den Berghe in. Dit had onmiddellijk gevolgen Joeri Vermoesen knalde er een driepunter in op assist van Vinnie Haerbos en Rik Van den Berghe scoorde op aangeven van Brandon Freeman. Halfweg de tweede periode had Gent terug een vijf puntenkloof beet. De thuisspelers konden nog tegenscoren maar Rik Van den Berghe miste eerst en nam zijn eigen rebound om dan de 23-28 op het scorebord te laten prijken. Gent zat op rozen, of dat dachten ze ten minste. Ekeren zorgde terug voor een 8-0. Erik Rogiers was in alle staten en riep zijn mannen terug bij zich. Na de time-out bracht Brandon Freeman Gent weer even dichter tot 31-30. Ekeren maakte in het slot nog 3 vrijworpen en zo konden de thuisspelers gaan rusten met een bonus van 4 punten.

Gent begon gedreven na de rust, Gregory Depooter milderde direct. Joren Vermoesen pakte zijn punten mee. De thuisspelers hadden intussen al begrepen dat Gent te pakken was. Gregory Depooter zag het gevaar en milderde tot 38-37. Halfweg de derde periode stond het 40-37. Joeri en Joren Vermoesen brachten samen nog 7 punten aan en zorgden zelf even voor 42-44. De thuisspelers brachten de stand terug in evenwicht en namen zelf nog een steal die ze ook feilloos afrondden. Met nog dik twee minuten te spelen in de derde periode nam Erik Rogiers terug een time-out. Hij probeerde bij te sturen waar nodig maar de spelers moesten het dan ook nog uitvoeren. Ekeren was zeker niet onder de indruk en kon nog een driepunter scoren, terwijl Gent aanvallend niets meer bracht in de derde periode. Ekeren nam op 46 seconden voor het einde van die periode nog een time out om Gent nog wat verder op afstand te krijgen maar gelukkig bleven de Gentenaren in verdediging de taken goed verdelen. Voor het ingaan van de laatste periode stond het 49-44.

De laatste periode zou moeten beslissen over winst of verlies. Ekeren kon na iets meer dan 1 minuut de eerste punten maken en kreeg nog een bonus vrijworp die het ook maakte. Gregory Depooter zag het gevaar, scoorde tegen en kreeg ook nog een bonus vrijworp 52-47. Ekeren mocht op gepaste tijdstippen aan de vrijworplijn gaan staan en scoorde gelukkig voor Gent maar aan 50 %. Joeri Vermoesen scoorde een velddoelpunt en zo stond het 54-49 Terug vrijworpen van de thuisspelers zorgden voor 56-49. Vinnie Haerbos zorgde met een driepunter voor Gentse hoop 56-52. Maar nog voor halfweg de vierde periode stond het toch 60-52 met terug twee vrijworpen en een velddoelpunt. Ekeren kreeg nogmaals 2 maal 2 vrijworpen die het nu voor 100 % benutte 64-52. Stijn Stevens stroopte zijn mouwen op, mocht ook 2 maal 2 vrijworpen nemen en deed van wat van hem verwacht werd: ze alle 4 omzetten. Met nog 2 minuten 10 op de klok stond het 64-56. Rik Van den Berghe met twee vrijworpen en een driepunter van Brandon Freeman zorgden voor 64-61. De Ekerense coach nam op 1 min 41 een time-out. Na de time-out moest Gent een thuisspeler foutief stoppen, maar de twee vrijworpen werden benut 66-61. Ook de Gentse coach nam nog een time-out. Rik Van den Berghe miste zijn doelpoging maar Maxime Verspeeten nam de rebound, scoorde en kreeg een bonus vrijworp die hij verzilverde 66-64. Ekeren kreeg nog 2 vrijworpen die ze afmaakten 68-64. Gent probeerde nog een driepunter maar die werd gemist. Ook Ekeren miste nog een doelpoging. Een wanhoopspoging van de Gentenaren mislukte en om in balbezit te komen werd er nog een fout gemaakt door de Gentenaren. Ekeren mocht zo de stand nog op 69-64 brengen.

Volgende week zaterdag 13 oktober 2018 om 20 u 15 mogen de Gentenaren het parket van het Tolhuis op om de degens met Antwerp Giants te kruisen. In de sportarena “Het Tolhuis” wordt veel schoon Gents volk verwacht. De Gentse basketters zullen uit hun beste basketbalarsenaal moeten putten om de driepunten thuis te houden.

Details

Date Time Full Time
6 October 2018 20:45 90'

Court

Sporthal 't Venneke

Results

Team1234OTTOutcome
Fellows Ekeren122215203469Win
Merelbeke Hawks131714203064Loss

Fellows Ekeren

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6900000000000000000

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000