Bent Schoenen Waregem vs Wanty Gent Hawks

Bent Schoenen Waregem vs Wanty Gent Hawks

20:00

Recap

Waregem had in het kalenderjaar 2019 nog maar één wedstrijd verloren voor de competitie en kon dus een 8 op 9 voorleggen. Daarbij veegden ze in “Den Treffer” de vloer aan met Limburg (89-66), Royal IV Brussel (98-58), Sijsele (93-66). Ook Gent was in goede doen en pakte vorig weekend de Beker van Vlaanderen en het heeft in zijn laatste 11 wedstrijden niet meer verloren (Bekerwedstrijden inbegrepen) De vraag was: had Wanty Gent Hawks het feestgedruis overleefd en waren ze in staat Waregem partij te geven?

Joren Vermoesen won de springbal tegen de boomlange 2 m 6 cm Leigh Enobakhare. Dat gaf de Gentenaren een goed gevoel. Joren Vermoesen bediende Laurent L’Hote en die zorgde voor 0-2. Waregem antwoordde gevat. Maxime Verspeeten bediende een vrij gelopen Robin Mestdagh die er een driepunter in ranselde. Waregem stak terug zijn neus aan het venster door drie vrijworpen te maken. Het tempo lag hoog en het was vooral Gent die daarvoor zorgde. Gregory Depooter rondde een Gentse aanval sierlijk af. Na een gemist shot haalde Robin Mestdagh een aanvallende rebound naar beneden en scoorde vlot. De Gentenaren lieten zo al meteen hun intenties zien. Gent bleef in aanval goed combineren en zoeken naar openingen. Gregory Depooter zorgde met een jumpshot voor 5-11 nog voor halfweg de eerste periode. Waregem zag alle kleuren van de regenboog (of waren het de kleuren van het Regenboogstadion) Toch slaagde Brecht Guillemyn te infiltreren en te scoren. Robin Mestdagh werd foutief gestopt maar met zijn 2 toegekende vrijworpen wist hij raad. Gent had een 6 punten voorsprong beet. Waregem bleef zoeken naar de grote jongens onder het bord, zowel Leigh Enobakhare en Arne Van Vooren scoorden (11-13). Waregem had fouten nodig om een beresterke Gregory Depooter het scoren te beletten. Maar ook op de vrijworplijn zorgde hij voor een 4 op 4. Gent sloot zo de eerste periode in zijn voordeel af met 12-17.

Beide ploegen begonnen de tweede periode met een misser. Leigh Enobakhare (ex Gent) en Brecht Guillemyn konden dan toch milderen. Rik Van den Berghe op aangeven van Stijn Stevens zorgde voor 16-19, dit alles in een kleine minuut. Het tempo was verschroeiend. Waregem kon in de volgende minuut de kloof dichten via vrijworpen en een lay-up. Gent speelde wel mee maar was te overhaast in zijn shotselectie. De Gentse coach nam een time-out om bij te sturen en bracht wat nieuw bloed in de ploeg. Waregem verzilverde nog twee vrijworpen en Gent kon achtervolgen. Joost Brancart, na een mooie schijnbeweging en een jump-shot, zorgde voor 22-21. Waregem bleef attent en verschroeiend hard aanvallen. Nog voor halfweg stond het 26-21. Joeri Vermoesen op aangeven van Laurent L’Hote zorgde met een jumpshot dat de kloof kleiner werd. Maar Waregem had bloed geroken en drukte door in alle geledingen van het spel. Gent kon niet voorkomen dat het terug verder uitliep. Maxime Versppeeten lukte een steal en bediende Laurent L’Hote die het geschenk in dank aanvaardde. Gent kreeg een snelle tegenaanval niet gestopt en met nog twee minuten en een half te spelen in de tweede periode stond het 30-25. Gent toonde weerwerk, Waregem had toch wat op zijn adem getrapt en de Gentenaren zetten de scheve situatie nog voor de rust recht, Eerst scoorde Joost Brancart en Gregory Depooter zorgde voor het ingaan van de rust voor 30-29.

De West-Vlamingen hadden in de rust de tank terug bijgevuld, domineerden de eerste twee en een halve minuut en lieten zes punten optekenen. Maxime Verspeeten kon nog milderen. Waregem gesteund door een uitzinnige supportersschare bleef de lakens uitdelen en voor halfweg de derde periode hadden ze een 10 puntenkloof. (41-31) De supporters van Waregem leken zegezeker. Maar de spelers van Gent toonden weerbaarheid en gingen met veel goede basketbalmoves in achtervolging. Eerst milderde Gregory Depooter. Maar Waregem bleef baas. In twee aanvallen scoorden ze evenveel keer en met nog 4 minuten te spelen in de derde periode keek Gent tegen een 12 puntenkloof aan. Gent bleef in de heksenketel van “De Treffer” koel en verstandig basketten. De tweeling Vermoesen en Stijn Stevens halveerden de achterstand. Toch konden de Oost-Vlamingen niet voorkomen dat de Waregemnaren terug uitliepen tot 10 punten, met nog twee minuten te spelen in het derde quarter. Joren Vermoesen bediende op een uitstekende wijze Gregory Depooter en die scoorde met een listig jumpshot. Even later bediende een wroetende Stijn Steven Brandon Freeman die stijlrijk zoals in zijn glorieperiode een driepunter binnen knalde. Waregem verzilverde nog twee vrijworpen zodat de derde periode afgesloten werd met een 51-44.

Gent had op het einde van de derde periode ondervonden dat Waregem niet meer zo trefzeker was en geloofde nog voluit in hun kansen. Joren Vermoesen en Gregory Depooter brachten in een dikke minuut de stand op 51-48. De Waregemse supporters waren niet meer zo zeker. Toch bleven ze achter hun ploeg staan. Maar de kleine Gentse supportersschare liet zich zeker niet onbetuigd. Aren Van Vooren plukte een aanvallende rebound en bediende Lars De Lepeleire die er voor zorgde dat Waregem terug een 5 puntenkloof had, met nog 7 minuten te spelen. De Waregemse defensie had problemen om Joren Vermoesen te stoppen, deed dat foutief en hij scoorde 1 op twee van zijn vrijworpen, nam zijn eigen rebound en zorgde met een jumpshot voor 53-51. Via een vrijworp van Waregem werd de kloof wat groter maar het bleef speelbaar. Robin Mestdagh bracht Gent tot op 1 punt. De Waregemsupporters bleven luidruchtig te keer gaan. Waregem stak een hand uit naar de overwinning met 4 punten op rij. Maar Gent bleef geloven in zijn kansen Joren Vermoesen bracht de kloof tot op 3 punten met een stijlrijk jumpshot. Waregem antwoordde met een jumpshot nog 3 minuten. Gregory Depooter bracht vanop de vrijworplijn de stand op 60-56. Leigh Enobakhare, weer hij zorgde met nog 1 minuut 40 voor 62-56. De supporters van Waregem begonnen hun vreugdedansen. Joren Vermoesen dunkte er 20 seconden later een bal in met wat discussie en voorbehoud. Waregem miste een doelpoging Robin Mestdagh zorgde voor 62-60 en er bleven nog 53 seconden over. De dansende taferelen vallen stil in de tribune en de Waregemse coach vraagt time-out.

De doelpoging van Waregem werd afgeblokt door de Gentse afweer. Ook Gent miste zijn shot maar Joren Vermoesen nam de rebound en scoorde met fout mee. Hij bracht Gent op 24 seconden voor tijd 1 punt voor. Op elf seconden voor het einde nam Erik Rogiers nog een time-out. Gent mocht nog 1 fout maken voor er vrijworpen kwamen. Het is Robin Mestdagh die zich van die taak kweet op 7 seconden voor tijd. Brecht Guillemyn bracht de bal op voor Waregem, hij kreeg geen ruimte, Lars De Lepelaire stelde zich in het hoekje achter de driepuntslijn en kreeg ongedekt de bal toegespeeld en die open kans liet hij niet liggen. De bal verdween door de ring en het netje. De ontgoocheling bij Gent was groot de vreugde bij de Waregemnaren des te groter.

We kregen een hoogstaande wedstrijd van beide ploegen die toonden dat ze klaar zijn voor de play-offs. Het zijn kleine belangrijke details die beslisten over winst of verlies. Gent trok deze keer aan het kortste eind maar toonde dat het klaar is om volgende week zondag 6 april 2019 om 20 u 15 Oxaco te ontvangen in de sportarena “Het Tolhuis”. Wanty Gent Hawks zal er een feest van maken met allerlei evenementen. De spelers zullen nog eens laten zien aan eigen publiek dat ze klaar zijn voor de play-offs en met een grote delegatie van Evergem en eigen supporters kan er gezorgd worden voor een heel sterke zesde man die ze nodig zullen hebben om Oxaco van de overwinning te houden.

Details

Date Time Full Time
30 March 2019 20:00 90'

Court

De Treffer (Stedelijke Sporthal)

Results

Team1234OTTOutcome
Ion Waregem121821143065Win
Wanty Gent Hawks171215192963Loss

Ion Waregem

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6500000000000000000

Wanty Gent Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000
PTS
65
63
REB
0
0
AST
0
0
STL
0
0
BLK
0
0
FGM
0
0
FGA
0
0
FG%
0
0
3PM
0
0
3PA
0
0
3P%
0
0
FTM
0
0
FTA
0
0
FT%
0
0
OFF
0
0
DEF
0
0
TO
0
0
PF
0
0

KO FT