Bent Schoenen Waregem vs Wanty Gent Hawks # Playoffs #Halve Finale

Bent Schoenen Waregem vs Wanty Gent Hawks # Playoffs #Halve Finale

20:00

Recap

Waregem speelde Lommel naar huis in de 1/4 finale. Dat ging niet zonder slag of stoot. Het won tweemaal thuis tegen de Limburgers en het verloor in Lommel. Gent begon thuis met een scheve schaats maar zette het recht in Ieper en won ook de “Belle” in eigen huis. Maar makkelijk was anders.

Waregem begon het best aan de wedstrijd en zorgde al na anderhalve minuut dat het 4-0 voor stond. Gent begon zenuwachtig en het leek de wedstrijd van net niet te worden. Maxime Verspeeten opende voor Gent maar Arne Steinbach zorgde even later voor 6-2. Joren Vermoesen ging het duel aan onder het bord met Leigh Enobakhare en werd afgeblokt. Gent kon de rebound nemen, Joren Vermoesen bediende Laurent L’Hote en die bracht met een eenvoudig jumpshot de stand op 6-4. Maxime Verspeeten ontbond zijn duivels in een spetterende aanval en zorgde voor een gelijke stand. Gent toonde dat het zijn huid duur zou verkopen. Laurent L’Hote had een fout nodig om Lars De Lepeleire het scoren te beletten. Lars kwam slecht neer en moest vervangen worden. Zijn vervanger Brecht Guillemyn lukte een vrijworp. Bij de volgende aanval van Gent jaste Maxime Verspeeten er een driepunter in voor de bezoekers na een mooi uitgesponnen aanval. Joren Vermoesen zorgde zelf voor 7-11. Waregem had begrepen dat Gent zich niet zomaar liet klissen. Leigh Enobakhare bracht met een jumpshot en twee vrijworpen de stand na 6 minuten spelen gelijk. Gent liet nu de bal het werk doen. Er werd razendsnel rondgespeeld met verschillende aanvalspatronen. Gregory Depooter en Joeri Vermoesen waren de afwerkers, Joren Vermoesen werd foutief gestopt en verzilverde een vrijworp. Gent stond zowaar 5 punten voor. Waregem kon nog milderen maar Gent was duidelijk de betere ploeg op het veld en zette nu zijn open shots nauwkeurig om. De afwerker van dienst was tweemaal Joren Vermoesen. Gent stond zo na één periode 13-20 voor.

Gent begon slordig aan de tweede periode, een voorzet werd onderschept en Stef Feyers van de thuisploeg profiteerde om te scoren. Joren Vermoesen bediende een goed bewegende Gregory Depooter die afwerkte. Stijn Stevens zorgde voor een negenpunten kloof. Gent verdedigde sterk en moest ook fouten maken. Bart Samaey kon zo vanop de vrijworplijn twee maal scoren. Stijn Stevens deed er maar één korf in na een fout op hem, maar niet getreurd Joren Vermoesen zette na 4 minuten in de tweede periode al een 10 puntenkloof op het bord. Met twee vrijworpen milderden de thuisspelers maar Joeri Vermoesen lukte een driepuntshot. Stijn Stevens liep op een ongelukkige technische fout. Door het maken van de vrijworp kon Waregem teug komen tot op 10 punten. Erik Rogiers vroeg time-out en fluisterde zijn mannen nog wat goede raad in de oren. Gent was ontketend en met krachtig aanvalspel ontregelden ze het Waregemse verdedigingsfort. Joeri Vermoesen maakte in dik 1 minuut twee driepunters en een jumpshot. Alleen Leigh Enobakharekon kon tegenscoren Gent stond al 16 punten voor en het was nog bijna 3 minuten tot de rust. Waregem besefte dat het iets moest doen en via Brecht Guillemyn klaarde de Waregemse hemel even op. Stijn Stevens dumpte er nog een shot in. De wedstrijd ging nu snel op en neer. Aaron Van Vooren bracht met een driepunter weer wat hoop in de thuisgelederen. Joren Vermoesen gaf direct antwoord en gebruikte hetzelfde wapen om de 16 puntenkloof intact te houden. De laatste minuut voor de rust konden beide ploegen niet meer scoren, ze hadden al veel gegeven en de supporters hadden genoten van een zeer goede eerste helft die eindigde met 27-43.

De rust had beide teams goed gedaan. Beide ploegen openden met een score, voor Gent was het Joeri Vermoesen op assist van Gregory Depooter die scoorde. Aaron Van Vooren werd foutief afgestopt onder het bord maar lukte zijn twee vrijworpen. Gregory Depooter zorgde dat de 16 puntenkloof bleef. De duels verdedigend als aanvallend tussen Leigh Enobakhare en Gregory Depooter waren een lust voor het oog. De aallange en veel zwaardere Leigh Enobakhare leek in het voordeel maar een sterke Gregory Depooter was hem vaak te snel af. Gregory mocht vrijworpen nemen en scoorde er één van. Rik Van den Berghe was niet te berooid om ook het duel aan te gaan met Leigh en versierde ook twee vrijworpen die hij vlotjes door het netje joeg. Gent had na drie minuten spelen in de tweede helft een 19 punten kloof beet. De Waregemse aanhang stak een tandje bij om hun ploeg aan te moedigen. Twee minuten hielden beide verdedigingen stand. Brecht Guillemyn en Aaron Van Vooren, voor Waregem, milderden met elk twee vrijworpen. De kloof werd kleiner en de talrijk opgekomen Waregemse aanhang ging zo mogelijk nog luider te keer. Een feit was: het inspireerde alvast de Waregemse spelers en terug Aaron van Vooren na het nemen van een rebound scoorde 37-50 en nog 4 minuten te spelen in het derde quarter. Bart Samaey zette nog een vrijworp om voor de thuisploeg en Gent kreeg geen bal meer door de korf. Brecht Guillemyn bracht de kloof op 10 punten voor de West-Vlamingen. Die korf inspireerde ook de Gentenaren en Rik Van den Berghe zorgde terug voor wat meer ademruimte bij de bezoekers. Thierry Marien, van Waregem, zorgde terug voor de 10 puntenkloof. Waregem wilde kost wat kost de derde periode ingaan onder de 10 punten en dan was alles nog mogelijk. Maxime Verspeeten gooide roet in hun eten door op 43 seconden voor het einde van de derde periode te scoren voor de Oost-Vlamingen. Toch slaagden de thuisspelers in hun opzet, Arne Steinbach toverde nog een driepunter uit zijn mouwen.

De vierde periode was er één van verdedigen. Beide ploegen slaagden er drie minuten niet in een velddoelpunt te maken. Deze intense wedstrijd zat daar voor een stuk tussen maar het snel op elkaar volgen van de wedstrijden speelde zeker ook mee. Beide ploegen kregen vrijworpen waarvan ze er elk één gebruikten. Leigh Enobakhare zorgde met jumpshot op aangeven van Aaron Van Vooren (die een steal nam) voor 48-55. De sporthal “ De Treffer” werd herschapen in een heksenketel. De Gentspelers bleven koel in deze voor hen spannende sfeer en Stijn Stevens bediende Rik Van den Berghe achter de driepuntslijn die de geboden kans koelbloedig afmaakte. Gent had terug 10 punten voor. De West- Vlamingen gaven niet af, gesteund door een uitzinnige schare supporters bleven ze gaan voor elke bal. Gent bleef hard verdedigen ten koste van wat fouten en via vrijworpen kwamen de thuisspelers terug tot 53-58. met nog dik 3 minuten te spelen. Waregem geloofde nog in de ommekeer. Joren Vermoesen verbrijzelde de dromen door er een driepunter in te shotten voor Gent met nog dik 1 minuut te spelen. Olivier Foucart, probeerde nog met een time-out. Waregem kon nog scoren via Aaron Van Vooren. Even later mocht hij nog vrijworpen nemen doch er lukte maar één. Joren Vermoesen werd foutief gestopt en scoorde wel zijn twee vrijworpen. (56-63) en nog 36 seconden op de klok. Gent was zegezeker en de supporters van de Arteveldestad bouwden een feestje op de tribunes. Via een vrijworp van Bart Samaey werd het 57-63. Waregem probeerde nog via fouten in balbezit te geraken maar Laurent L’Hote zette ze feilloos om. Brecht Guillemyn scoorde nog een driepunter kort voor tijd maar dit was enkel een doekje tegen het bloeden voor de thuisploeg. Gent won de wedstrijd dank zij een uitstekend tweede quarter. Waregem probeerde nog die scheve situatie recht te zetten maar lukte daar helaas voor hen niet in.

Op Paaszondag 21 april 2019 om 17 u worden de degens terug gekruist maar nu in het Tolhuis. Basketbalsupporters kom de mannen van Erik Rogiers aanmoedigen het kan volstaan om de “Belle” te vermijden. Dat het een spannende bedoening zal worden staat als een paal boven water. Waregem die de reguliere competitie won zal een sportieve revanche willen en zal proberen een derde wedstrijd uit de brand te slepen om eventueel toch de finale te mogen spelen. Maar ook de Gentse spelers willen naar de finale en zullen zich van hun beste zijde laten zien. Met die ingrediënten belooft het alvast een prachtige Paaswedstrijd te worden en zullen de klokken misschien luiden in de sportarena “Het Tolhuis”.

Video

Details

Date Time Full Time
19 April 2019 20:00 90'

Court

De Treffer (Stedelijke Sporthal)

Results

Team1234OTTOutcome
Ion Waregem131418152760Loss
Merelbeke Hawks202311114365Win

Ion Waregem

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 6000000000000000000

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000