Bent Schoenen Waregem vs Wanty Gent Hawks #Playoffs #Belle #Halve Finale

Bent Schoenen Waregem vs Wanty Gent Hawks #Playoffs #Belle #Halve Finale

20:00

Recap

De winnaar gaat door naar de finale. Tussen Waregem en Gent staat het na twee wedstrijden in de 1/2 finale van de play-offs 1-1. Beide ploegen wonnen hun wedstrijd op verplaatsing. Nu moet gewonnen worden. Voor de verliezer zat het erop.

Gent begon met een jumpshot van Maxime Verspeeten. Waregem antwoordde onmiddellijk met een driepunter. Ook de Gentse kapitein, Laurent L’Hote, lukte een driepunter. Na een mislukt shot van een Waregemnaar lukte Leigh Enobakhare een offensieve rebound neer te halen en tussen twee Gentenaren te scoorden. We waren nog maar anderhalve minuut aan het spelen en het stond al 5-5. Gregory Depooter werd door Laurent L’Hote door de Waregemse verdediging geloodst, scoorde en kreeg nog een vrijworp mee die hij ook verzilverde. Brecht Guillemyn voor de thuisploeg milderde. Joren Vermoesen lukte een offensieve rebound voor Gent en scoorde vlotjes. Maxime Verspeeten lukte op aangeven van Joeri Vermoesen een jumpshot. Gent had een 5 punten bonus na 4 minuten spelen. Het spel ging verschroeiend hard op en neer en we kregen basket te zien van een zeer hoog niveau. Waregem besefte dat het iets moest doen en wisselde een paar spelers. Brecht Guillemyn en Aaron Van Vooren dichtten de kloof nog voor halfweg de eerste periode. Het bleef vlot op en af gaan. Eerst scoorde Joren Vermoesen maar Arne Steinbach bracht de stand in evenwicht. Waregem nam de leiding met een lay-up van Aaron Van Vooren op aangeven van Brecht Guillemyn. Laurent L’Hote bracht Gent terug aan de leiding met een driepunter. Een sterk spelende Arne Steinbach bracht de thuisploeg terug voor. Gregory Depooter knalde er een driepunter in en zo stond Gent 18-20 met nog een kleine drie minuten te spelen. Maxime Verspeeten zorgde met een jumpshot voor een nog ruimere voorsprong. Aaron Van Vooren knalde voor de Oost-Vlamingen er een driepunter in. Laurent L’Hote vond nog een vrijstaande Joren Vermoesen die niet twijfelde. Het tempo zakte de laatste anderhalve minuut even en er werd niet meet gescoord in de eerste periode.

De twee minuten rust tussen de beide periodes deed de helden goed. Ze begonnen de tweede periode met even snel basket als in de aanvangsfase. Eerst milderen de bezoekers. Joren Vermoesen zorgde dat de voorsprong intact bleef. Lars De Lepeleire bracht de thuisploeg in de slipstream van de bezoekers. Robin Mestdagh zorgde met een jumpshot na anderhalve minuut in de tweede periode voor 25-28. Dezelfde speler werd foutief gestopt bij de volgende aanval van Gent en scoorde zijn vrijworpen. Gent had terug een bonus van 5 punten. Via vrijworpen kwamen de Gaverbeke mannen terug tot op 1 punt. In een kolkende sporthal “De Treffer” was het er helse sfeer. Gedragen door het publiek bracht Arne Steinbach de thuisploeg voor. Joeri Vermoesen knalde er een driepunter in maar de thuisploeg reageerde met hetzelfde wapen nog voor halfweg de tweede periode. (34-33) Het tempo zakte wat en scoren bleek nu moeilijker Waregem maakte twee vrijworpen Rik Van den Berghe bracht de stand op 36-35. Brecht Guillemyn lukte een jumpshot maar Joeri Vermoesen deed even later het zelfde. Gent bleef aanklampen. De thuiscoach nam een time-out. Leigh Enobakhare bracht Waregem 41-37 voor met score en bonus vrijworp. Beide ploegen misten even een aantal shots. Joren Vermoesen werd foutief gestopt onder het bord en legde zijn twee vrijworpen in het netje. In de laatste drie minuten van de tweede periode waren de beste kansen voor Waregem. Joren Vermoesen kon nog even de hoop hoog houden voor Gent en zorgde voor 42-40. Waregem liet een 7 punten voorsprong optekenen. Stijn Stevens lukte nog twee vrijworpen. Arne Steinbach deed hetzelfde voor de thuisploeg. Joren Vermoesen bracht de stand op 49-45. Arne Steinbach lukte een driepunter maar luttele seconden later deed Gregory Depooter het hem na. Halfweg was het 52-47.

Na de rust opende Bart Samaey de score voor de thuisploeg. Scoren lukte nu veel moeilijker en het duurde twee en een halve minuut voor Laurent L’Hote kon milderen voor Gent. Thierry Marien zorgde bij de bezoekers terug voor de 7 punten kloof. Gregoy Depooter ontbond aanvallend zijn duivels en gaf de Gentse supporters terug hoop, hij scoorde een driepunter en een lay-up. Aaron Van Vooren scoorde met fout en bracht de stand op 59-54. Laurent L’Hote zorgde met een driepunter kort na halfweg de derde periode voor 59-57. Bart Samaey deed hetzelfde voor de thuisploeg. Gregory Depooter lukte nog een jumpshot voor de bezoekers op assist van Joeri Vermoesen. Rik Van den Berghe zorgde zelf voor 62-61 met een heel mooie lay-up. Maar Gent kwam er niet over. Het waren de thuisspelers die met een driepunter en twee vrijworpen de stand op 67-61 brachten op het einde van de derde periode.

Gent moest in achtervolging in de laatste periode en deed dat ook Stijn Stevens opende met een driepunter. Waregem mocht twee vrijworpen nemen en scoorde ze beide. Robin Mestdagh werd op een driepuntsplay foutief gestopt en lukte zijn drie vrijworpen. De kloof werd zo gereduceerd tot 2 punten. Maar helaas was Leigh Enobakhare moeilijk af te stoppen door de Gentenaren. Ook Brecht Guillemyn kon nog scoren. Robin Mestdagh scoorde voor Gent nog twee vrijworpen. Maar dat was te weinig om de thuisspelers te verontrusten. Brecht Guillmyn bracht listig Waregem terug 6 punten voor. Via drie gelukte vrijworpen van Leigh Enobakhare werd het zelfs 78-69. Donkere wolken troepten zich boven de Gentenaren samen. Er waren nog wel 5 minuten te spelen maar 9 punten inhalen tegen dit Waregem zou geen sinecure worden. Robin Mestdagh milderde met een jumpshot. Vrijworpen van Thiery Marien zorgden terug voor 9 punten voorsprong voor Waregem en de tijd begon te dringen voor de Oost-Vlamingen. Gregory Depooter en Robin Mestdagh zorgden met elk 2 vrijworpen voor 80-75. Leigh Enobakhare zorgde met nog minder dan 2 minuten te spelen voor 7 punten voorsprong voor de thuisploeg. Gent nam nog time-out. Gregory Depooter lukte een vrijworp. Arne Steinbach deed hetzelfde voor de thuisploeg. Gregory Depooter gaf Gent een sprankeltje hoop door voor 83-78 te zorgen. Gent probeerde nog met fouten te maken om in balbezit te komen maar de Waregemnaren legden hun vrijworpen allemaal in het Gentse netje. Joren Vermoesen scoorde nog 87-82 met 35 seconden te spelen. Maar het waren helaas alleen maar scores voor de statistieken. Waregem kon nog 4 vrijworpen scoren en Gent twee. Zo werd deze intensieve basketbalwedstrijd afgesloten met 91-84. Waregem is zo de verdiende winnaar en we wensen ze veel succes in de finale.

Details

Date Time Full Time
23 April 2019 20:00 90'

Court

De Treffer (Stedelijke Sporthal)

Results

Team1234OTTOutcome
Ion Waregem213115245291Win
Merelbeke Hawks242314234784Loss

Ion Waregem

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 9100000000000000000

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000