Antwerp Giants vs Wanty Gent Hawks

Antwerp Giants vs Wanty Gent Hawks

21:00

Recap

De Gentenaren hadden woensdag l.l. alles uit de kast gehaald om een goede uitgangspositie te verkrijgen voor een eventuele finaleplaats in de Beker van Vlaanderen. Minder dan 48 u later moesten de beste Gentse basketters terug het parket op tegen Antwerp Giants, in een gloednieuwe zaal de “ Gasthuishoeve “ in Merksem. Waren ze voldoende gerecupereerd na die zware midweekwedstrijd? Precies 1 maand geleden speelden de Giants in het Tolhuis voor diezelfde beker in “Het Tolhuis”. Gent trok toen aan het langste eind maar de echte Gentse supporters zullen nog wel het spannende einde van de wedstrijd herinneren (laatste quart 9-21). Kan Wanty Gent Hawks gaan voor 3 op een rij?

Beide ploegen begonnen met een misser. Gregory Depooter opende voor Gent op aangeven van Laurent L’Hote. Even later bediende Joeri Vermoesen Robin Mestdagh en het stond na dik 1 min 15 al 0-4. Antwerp probeerde wel maar miste, op tegenaanval liep het bij Gent mis door overhaasting. De thuisspelers konden dan toch de stand gelijk brengen. Gent nam wat overhaaste shots. De thuisspelers kwamen zonder indrukwekkend te zijn 8-4 voor. Robin Mestdagh goed bediend door Joeri Vermoesen kon dan toch milderen met een driepuntsshot. Gent liet de bal goed rondgaan en de Antwerpenaren hadden moeite om te volgen. Kort na halfweg de eerste periode bediende Joren Vermoesen uitstekend zijn broer Joren onder de korf die niet miste. Gent kon de kleine voorsprong niet vasthouden en de thuisspelers liepen uit tot 12-9. Door potig verdedigen van de thuisploeg kon Gregory Depooter twee vrijworpen verzilveren. De thuisspelers lieten zien dat ze ook konden basketten en verschalkten de Gentse afweer. Laurent L’Hote bediende listig Gregory Depooter en die liet de kans niet liggen. De thuisspelers bleven goed meespelen en gingen op hun elan verder. (17-13) Maar de gedrevenheid van de Gentse basketters was heel groot, Gregory Depooter en Joeri Vermoesen werden beiden uitstekend bediend achter de driepuntslijn en scoorden vlot elk hun open driepunter. Zo kon Gent de eerste periode toch nog winnend afsluiten met 17-19.

De thuisspelers begonnen het tweede quarter met rommelig spel, eerst een slechte pass. Joeri Vermoesen was er als de kippen bij om de steal te nemen en Gregory Depooter maakte het af. Gent kreeg nog twee vrijworpen die het niet afmaakte. Joeri lukte een tweede steal in evenveel minuten en bediende terug Gregory Depooter die het met een lay-up afmaakte. De thuisspelers slopen wat dichter door twee vrijworpen om te zetten. Gent bleef goed de bal rondspelen en zocht de openingen waar die te vinden waren in de Antwerpse verdediging. Robin Mestdagh bediende Joren Vermoesen die voor 19-25 zorgde. Gent bleef fel verdedigen en de thuisploeg kon enkel scoren met een vrijworp. Gent bleef de lakens uitdelen en Joren Vermoesen bleef de afwerker van dienst. Hij scoorde tweemaal op evenveel aanvallen en nog voor halfweg de tweede periode stond Gent 20-29 voor. De gedreven Antwerpenaren bleven zoeken naar oplossingen en verkleinden de kloof tot 5 punten. Robin Mestdagh dikte de kloof weer aan tot 7 punten. Godwin Tshimanga scoorde dan nog voor de thuisploeg. Maar Gent bleef duidelijk de best baskettende ploeg. De thuisspelers hadden fouten nodig om Gent het scoren te beletten. Joren Vermoesen en Rik Van den Berghe verzilverden elk nog een vrijworp voor de Gentenaren. Maar ook de thuisspelers konden nog tweemaal scoren op vrijworpen. Bij de rust had Gent Hawks een voorsprong van 5 punten. (28-33)

Gent kwam gefocust uit de kleedkamer en opende direct met een driepunter van Robin Mestdagh op aangeven van Joren Vermoesen. De Antwerpenaren konden milderen met twee vrijworpen. Joren Vermoesen lukte een fantastisch “hook-shot” met bonus vrijworp, die hij ook omzette. Gent had bijna zijn 10 puntenbonus beet. Robin Mestdagh zorgde even later met twee gelukte vrijworpen voor 30-41. Caspar Augustijnen van Antwerp lukte een dunk en je zag de Antwerpenaren terug opveren. Gent antwoordde met een bom van Joren Vermoesen. Antwerpen kon de kloof terug brengen tot 10 punten maar ze lukten helaas maar één vrijworp. Laurent L’Hote strooide kwistig met goede passes en Robin Mestdagh zorgde voor 33-46. Via vrijworpen staken de Scheldemannen terug even hun neus aan het venster. Stijn Stevens bracht de bal uitstekend tot bij Gregory Depooter die er zonder pardon een driepunter in knalde. Nog voor halfweg de derde periode zaten de bezoekers al op rozen.(35-49) Gent vierde wat de teugels en de thuisspelers profiteerden onmiddellijk om een 8-0 te plaatsen. Gregory Depooter besefte het gevaar en op aangeven van Rik Van den Berghe zorgde hij terug met een driepunter voor zuurstof bij de bezoekers. De thuisploeg gaf niet op en bleef met overgave achtervolgen. Het slaagde in zijn opzet en kwam terug tot op 5 punten. De Gentse coach nam nog een time-out voor Laurent L’Hote twee vrijworpen mocht nemen. De twee vrijworpen werden zuiver omgezet en zo kon Gent de derde periode afsluiten met 7 punten voor. (47-54)

Mochten de thuisspelers nog hoop gehad hebben in de aanvangsfase van de vierde periode dan maakte Gregory Depooter daar korte metten mee en knalde twee keren raak. Christophe Beghen, de Antwerpse coach, nam een time-out om bij te sturen. Antwerpen kwam met wat nieuwe ideeën op het parket en kon milderen tot 52-58. Rik Van den Berghe werd onder doel aangespeeld, miste zijn shot, nam zijn eigen rebound en scoorde dan toch. Antwerpen reageerde direct met een tegendoelpunt. Beide ploegen bleven ervoor gaan maar Gent had toch meer maturiteit in huis. Stijn Stevens zorgde halfweg de vierde periode voor 54-61. Via twee vrijworpen kwamen de thuisspelers nog even opzetten. Maar dichter dan 5 punten kwamen ze niet meer. Joren Vermoesen lukte een jumpshot en Robin Mestdagh mocht nog twee vrijworpen nemen en zorgde met nog vier minuten te gaan voor 56-65. Bij beide ploegen was de tank leeg en er werd twee minuten niet gescoord. Antwerp lukte nog een vrijworp. De tweelingbroers Vermoesen brachten met nog anderhalve minuten een tien puntenkloof op het scorebord. De thuisspelers probeerden nog wel met een time-out de wedstrijd in een andere richting te krijgen maar ook dat lukte niet meer. Joeri Vermoesen met een lay-up en Rik Van den Berghe met een vrijworp zorgden voor 57-70. De thuisploeg milderde nog met twee vrijworpen maar dat was enkel voor de statistieken.

Gent won oververdiend na een zware midweekwedstrijd en op verplaatsing. Zo haalden ze 3 op 3 en kijken ze uit naar zaterdag 16 februari 2019 om in “Het Tolhuis” Royal IV partij te geven. Basketliefhebbers kom Wanty Gent Hawks naar een 4 op 4 schreeuwen. Bc Opwijk komt de Gentse supporters alvast vervoegen.

Details

Date Time Full Time
8 February 2019 21:00 90'

Court

Sporthal Roosendael

Results

Team1234OTTOutcome
Antwerp Giants171119122859Loss
Merelbeke Hawks191421163370Win

Antwerp Giants

Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 5900000000000000000

Merelbeke Hawks

# Player Position PTS REB AST STL BLK FGM FGA FG% 3PM 3PA 3P% FTM FTA FT% OFF DEF TO PF
 Total 000000000000000000