Erik Rogiers: “We zijn rond met onze ploeg voor volgend seizoen” !

Na Olivier Maes en Gilles Dierickx is Sami Demirtas de laatste versterking die Wanty Gent Hawks inhaalt voor volgend seizoen. Betrokkene komt van Limburg United. Erik Rogiers is meteen klaar met zijn huiswerk.

Over de impact van de coronacrisis op Top Division Men 1 zegt coach Rogiers dat er heel wat ploegen steen en been klagen maar dat dit zich niet weerspiegelt in het aanbod dat de spelers krijgen.

“Helemaal juist kan ik dat nog niet inschatten”, aldus de coach. “Op het eerste gezicht zal dat zeker een effect hebben op de budgetten. Verder blijft natuurlijk de vraag of er straks publiek binnen kan. Voor een club als Ieper die draait aan 5 à 600 toeschouwers per match scheelt dat een aardige slok op de borrel.”

“Ik wil twee dingen kwijt. Iedereen zegt dat er na de coronacrisis zou worden ingeleverd. Ik heb toch de indruk dat die gedachte niet echt is doorgedrongen bij de spelers gelet op wat ze vragen.”

“Verder stel ik vast dat heel wat ploegen steen en been klagen maar dat een en ander zich toch niet weerspiegelt in het aanbod dat de spelers krijgen. Als ik hoor wat sommige ploegen willen betalen…”“Ergens begrijp ik het wel.”

“Een blik op de reeks leert dat enorm veel spelers bij hun club bleven. Dat heeft tot gevolg dat de potentiële markt zeer klein was. Ik schat dat maximum 10 spelers in aanmerking kwamen voor een transfer.”

“Als je daar tegenover stelt dat een aantal West-Vlaamse toppers zoals Ieper, Kortrijk en Waregem allemaal een echte center zochten, dan weet je onmiddellijk dat zoiets een impact heeft. Men moet wel opbieden tegenover elkaar.”

“Wat Gent Hawks betreft, zijn er hoe dan ook geen zorgen. Het zit goed bij ons. Onze voorzitter heeft er duidelijk weer zin in.

Arno De Decker, Stijn Stevens, Laurent Lhote en Gregory De Pooter verlaten ons. Die laatste twee speelden zeven jaar bij ons. Ik haalde die zelf samen met Siegfried Van Puyvelde. We werden kampioen met hen, vicekampioen en geraakten driemaal tot de finale van de Vlaamse beker. Die mannen betekenden hier echt iets. Het doet me echt veel dat ze er niet meer zullen bij zijn.”