Erik Rogiers (Gent Hawks): “Hij komt, hij komt”

Gent Hawks maakt zondag de verplaatsing naar Houthalen-Helchteren. Op één papiertje na mogen we nu al zeggen dat ‘Hij’ komt. Neen niet de Sint, wel één der grootste idolen uit de Gentse basketbalgeschiedenis: Brandon Freeman.

“Alle formaliteiten zijn inderdaad in orde, alleen zijn officiële licentie moeten we nog ontvangen, maar dat is slechts een formaliteit”, glundert coach Erik Rogiers. “Maar ik spreek liever in voorwaardelijke wijs, want herinner me nog levendig dat hij bij wat zijn debuut moest worden in Gent ook nog een match diende toe te kijken tegen Sint-Truiden omdat zijn licentie toen niet tijdig in orde was. Over wat hij nadien aan moois liet zien aan de Gentse supporters kunnen we meer dan één lyrisch boek vullen. Hopelijk dient er bij zijn eerste thuismatch op 18 november tegen Antwerp B een tribunetje meer uitgetrokken te worden.

Het is wel zo dat hij reeds meer dan een maand met de ploeg meetraint en iedereen dus kent. Hopelijk kan hij op Houthalen mee zorgen voor winst, want tot op heden lukte het ons nog maar één keer om daar te zegevieren. Niemand moet worden opzijgeschoven, want we hadden reeds ons deel aan pech. Iedereen zal dezelfde kansen krijgen, maar moet ze wel verdienen.”

(VBRA)