Erik Rogiers :“Er gaan daar nog veel ploegen verliezen”

Artikel het Nieuwsblad dd° 7/09/2017 – jgn

 

Gent Hawks gaat door op het elan van vorig seizoen. De 64-87 overwinning bij Neufchateau laat een walk-over veronderstellen, maar trainer-coach Erik Rogiers is het daar duidelijk niet mee eens.

“We winnen de match door klaar te staan van bij het begin. De opdracht was onmiddellijk alle vertrouwen bij hen wegnemen en daar zijn we via een 12-32 in gelukt. Vanaf dan wijzigt het scenario. De jongens die bij ons van de bank komen zijn duidelijk niet paraat, we missen drie easy baskets en zij lukken een aantal wanhoopspogingen. Hoe dan ook laten we hen via 20-8 weer de neus aan het venster steken. Op dat moment breng je ook hun fanatiek en erg talrijk opgekomen thuispubliek terug in de match en als die er gaan achter staan, krijg je daar een heuse heksenketel.”

 

“Ik kon de jongens er tijdens de rust van overtuigen om al die energie in ons voordeel te gebruiken en met 23-28 in het derde quarter waren we opnieuw bij de les om uiteindelijk vlot te winnen. Met Joeri Vermoesen (11), Maxime Verspeeten (16), Gregory De Pooter (16), Joren Vermoesen (21) en Laurent Lhote (14) hadden we eens te meer vijf man in de dubbele cijfers. Punten zeggen natuurlijk niet alles, want ik wil zeker ook melding maken van pakweg de goede prestatie in defense van nieuwkomer Simon Gesquière.”

 

“De zege op dit Neufchateau minimaliseren is absoluut uit den boze. Ze zullen nog vele ploegen in het zand doen bijten in hun prachtige nieuwe zaal. Onze volgende opdracht is Charleroi. Weer moeilijk, want tegen ons starten alle ploegen met de idee dat ze niets te verliezen te hebben tegen de kampioen.”