Brandon Freeman en Hawks pakken alsnog vijfde plaats

De kogel is door de kerk. De hard bevochten overwinning met 85-80 thuis tegen Ninane bezorgt Gent Hawks na een nederlaag van Melco Ieper en een zege van Spirou Charleroi B alsnog de vijfde stek in de rangschikking.

Gent Hawks tegen Ninane was een razend spannende wedstrijd. Hawks sloeg in het eerste quarter wel vlug een achtpuntenkloof, maar zag zich aan de rust bij een 36-38 tussenstand gepasseerd door de nooit aflatende bezoekers. Zelfde scenario in het derde quarter, waarbij Hawks eerst wegliep, om vervolgens bij 74-72 weer de hete adem van Ninane in de nek te voelen. In het vierde quarter wist Hawks de vinnige bezoekers uiteindelijk toch definitief los te gooien. Het had hiertoe met Joeri Vermoesen (16 punten), Gregory De Pooter (20 punten), Laurent Lhote (13 punten) en Brandon Freeman vier man in de dubbele cijfers.

“Waarom het zo moeilijk ging? We speelden tegen een team dat vocht tegen de degradatie en dus alles te winnen en vooral niets te verliezen had”, zo legt de Amerikaanse uitblinker Brandon Freeman uit. “Ik vind niet dat we te veel last hadden van stress, maar uiteraard wilden we de best mogelijke positie voor de play-offs pakken. Bijgevolg was verliezen geen optie. Ik zat wel goed in de match en kon mijn ding doen, al heeft mijn hoge score zeker ook veel te maken met mijn 11 op 12 aan de vrijworplijn.”


Spirou

“Straks gaan we via de vijfde stek naar de play-offs”, weet Freeman. “Daarin is de eerste tegenstander Spirou Charleroi B. In die eindronde wordt weer alles mogelijk. Ik ben er echt van overtuigd dat we die competitie kunnen winnen. We kennen alle tegenstanders, nu zijn er geen verrassingen meer mogelijk. We moeten het gewoon match per match bekijken. Dan zien we wel hoever we geraken.”

“Wat mezelf betreft tekende ik nog niet bij. Dat kan nog altijd na de play-offs. Uiteraard volg ik de NBA nog, zij het dat dit gezien het late aanvangsuur meestal beperkt blijft tot het bekijken van de high lights”, zo legt de Amerikaan uit.

Het Nieuwsblad