Brandon Freeman deed zijn job naar behoren

Gent moest het nog doen zonder De Pooter, maar pakte uit met zijn nieuwe aanwinst, Brandon Freeman. Het werd wel een beperkt debuut van 8’31” speeltijd en zonder scoren. Een opwarmertje, zeg maar.

Gestalte : 191 cm
Positie: Guard

Geboortedatum: 27/01/1983

Team 2016-2017: ASS Sale (Marokko)

Nationaliteit: USA

“Hij verrichtte goed werk in verdediging en deed zijn job naar behoren, maar moet uiteraard de andere jongens nog leren kennen in wedstrijdsituaties en zij hem”, relativeert coach Erik Rogiers.

“Kijk maar eens naar de vooruitgang die Brancart en Van Den Berghe week na week boeken. Belangrijk is dat we nu over elf volwaardige spelers beschikken. Op de eerste plaats mikken we niet echt meer, maar vertrekken van op een positie die in de eerste ronde van de play-offs thuisvoordeel oplevert, zit er nog altijd in.

Waar ik bijzonder gelukkig mee was is de sterke verdedigende prestatie, want dat was dit jaar tot op heden minder dan vorig seizoen. Intussen heeft De Pooter de trainingen hervat en zat hij vandaag al op de bank. Met deze week nog drie trainingen erbij zal hij volgende week inzetbaar zijn.” (VBRA)