Anthony Chada wil naar Spelen, maar heeft ook met Hawks ambities “Ik denk zelfs aan de titel”

Wanty Gent Hawks staat aan de vooravond van een campagne waarbij de verwachtingen meer dan ooit hooggespannen zijn. De van Melco Ieper overgekomen Anthony Chada moet noodgedwongen de openingsmatch tegen LDP Donza missen.

We vroegen Anthony Chada naar de beweegreden om in het tussenseizoen Melco Ieper, waar hij voor volle tribunes speelde, in te ruilen voor Gent Hawks dat al te vaak de zitplaatsen van het immense Tolhuis onderbezet ziet. “Dat ik Gent verkoos, heeft hoofdzakelijk te maken met afstand. Ik woon in Antwerpen. In die zin begon de verre verplaatsing naar het West-Vlaamse Ieper iets te zwaar door te wegen.”

“Hoe ik het verschil tussen beide teams ervaar? Ieper lijkt me meer een familieclub, daar waar Gent Hawks toch kan terugvallen op een ietwat meer professionele omkadering. In die zin is er bij Melco geen kinesist, daar waar dit bij Hawks wel het geval is. Sommigen opperen dat mijn huidige ploeg over het grootste budget van de reeks beschikt en zelfs over meer middelen beschikt dan pakweg Leuven in eerste klasse. Maar dat weet ik niet. Feit is dat Gent zeer ambitieus is. Dat ben ik ook.”

Meerdere opties

“Als we buiten de top vier eindigen, zou ik zeer ontgoocheld zijn. Ik durf eigenlijk zelfs denken aan de titel. We hebben op alle posities meerdere opties. Dat wordt in het begin wel wat zoeken, maar het maakt ook dat we heel sterk zullen zijn. Ik verwacht dat onder anderen Waregem en Oxaco ook gaan meedoen voor de absolute top. We zien wel.”ANTHONY CHADAGENT HAWKS“Als we buiten de top vier eindigen, zal ik ontgoocheld zijn”

“Onze voorbereiding mocht er in ieder geval wel zijn. Zelf zal ik pas ergens in september volop kunnen gaan voor mijn nieuwe club, want ik participeer in het 3-on-3-toernooi dat me straks naar Toronto, Manillla en Edmonton brengt. Dit is trouwens een nieuwe discipline, georganiseerd door de Fiba, waarbij we streven naar een plaats binnen de top twintig. Die geeft recht op een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Pas nadien gooi ik me volledig op Gent Hawks.”

Artikel uit het Nieuwsblad, by Erik Noens