1/4 Beker van Vlaanderen

Hawks heeft in terugronde een en ander recht te zetten!

Het nieuwsblad – 06/01/2018 door Johan Gaudittiabois

Zondag trekt Gent Hawks naar Spirou Charleroi B in de vaste overtuiging met een sterke terugronde de criticasters lik op stuk te geven en via de play-offs de competitie een waardig slotstuk te bezorgen. Opworp om 15 uur.

Dat Gent Hawks er in de heenronde maar niet in slaagde een waardig vervolg te breien aan de campagne van vorig jaar, wordt geïllustreerd door de al te magere 6 op 14 waarmee de ploeg van Erik Rogiers de tiende plaats inneemt in het klassement. Een en ander heeft volgens nieuwkomer Vinnie Haerbos de strijdlust in het Gentse kamp nog niet aangetast.

“Ik begrijp het probleem niet waarmee mijn team zou kampen. De sfeer is goed, de trainingen zijn goed en de omkadering durf ik vrij professioneel te noemen. Bovendien is er fundamenteel niet zoveel gewijzigd in vergelijking met vorig jaar. Akkoord dat een paar sterkhouders andere oorden opzochten maar als ik het goed begrijp zaten die toen niet bij de basisvijf. Coach Rogiers werkt doorgaans met een kern van zeven, aangevuld met sterke bankzitters en die spelers zijn nog altijd dezelfde als vorig seizoen.

“Hoe dan ook is het altijd moeilijk om, eens je begint te verliezen, het schip weer in goede koers te krijgen. Het enige wat dit Hawks nodig heeft is een reeks overwinningen en dan zijn we gegarandeerd weer vertrokken. De machine kan onmogelijk blijven haperen.”

“Het belangrijkste blijft gewoon het binnenhalen van de play-offs en dan wordt weer alles mogelijk. Uiteraard begint dat mooie verhaal hopelijk straks in Charleroi. Ik denk dat we hen in de heenronde wat onderschat hebben. Ondertussen weten we beter want de B-ploegen van pakweg Giants en Spirou hebben beiden heel wat te bieden. Charleroi blinkt vooral uit op de guard, als ook nog Michael Fusek met zijn 2,22m van de partij is, bots je onder de korf op talrijke problemen. We moeten en zullen er zondag echter klaar voor zijn.”