BBC Croonen Lommel vs Gent Hawks

BBC Croonen Lommel vs Gent Hawks

vs

Samenvatting

Terwijl iedereen naar de vieringen ging ter nagedachtenis van het beëindigen van de eerste wereldoorlog moest Gent Hawks de verplaatsing maken naar het Limburgse Lommel. Lommel is gelegen in de Noorderkempen tegen de Nederlandse grens. Hun naam hebben ze te danken aan het vroegere Loemelo (Loem is vochtig en lo betekend woud, veel mensen brengen dan ook hun vakantie door in dit gebied). Maar de beste Gentse basketters moesten niet op vakantie, maar hun huid duur gaan verkopen aan de Teuten (bijnaam van de Lommelaars dat rondreizende handelaars betekent).

Gent won de sprongbal maar had toch drie pogingen nodig om de eerste punten aan te tekenen, bij hun eerste aanval het was uiteindelijk Maxime Verspeeten die de eerste punten voor Gent op het scorebord zette. Ook de tweede aanval van Gent was terug raak na een offensieve rebound van Robin Mestdagh die met een jumpshot voor 0-4 zorgde. Gent voorkwam dat de thuisspelers scoorden en terug Robin Mestdagh liet de Gentse supporters juichen. Na een dikke drie minuten milderden de thuisspelers. Laurent l’Hote bediende Joren Vermoesen die mooi afrondde. Lommel jaste er een driepunter in en zo wisten de Gentenaren dat het toch geen herfstwandeling ging worden. Gent miste een aanval en de thuisspelers kwamen na mooi samenspel terug tot 7-8. Joeri Vermoesen bediende uitstekend Robin Mestdagh die moeiteloos scoorde. De thuisspelers bleven degelijk meespelen en zorgden zo dat ze in de slipstream van de Gentenaren kwamen. Stijn Stevens werd foutief gestopt en scoorde 1 van zijn twee vrijworpen. Maar ook nu kwamen de Lommelaars terug tot 11-11. Gent bleef naar oplossingen zoeken en Joren Vermoesen knalde er een driepunter in. Stijn Stevens nam een steal en bediende Robin Mestdagh die voor 11-16 zorgde. Laurent L’Hote lukte een lay-up en kreeg nog een fout mee, ook daar wist hij raad mee en zorgde zo voor 11-19. Joren Vermoesen werd foutief gestopt maar ook hij maakte zijn twee vrijworpen. Gent had zo al 10 punten voorsprong en er moest nog 2 minuten gespeeld worden in het eerste quarter. De thuisspelers lukten nog hun tweede driepunter van de middag. Zo werd het uiteindelijk nog 14-21.

De eerste twee scores in de tweede periode waren voor Robin Mestdagh en Joeri Vermoesen. Gent bleef in blok verdedigen en de thuisspelers geraakten niet aan doelpunten. De bezoekers bleven geduldig naar oplossingen zoeken en werden te vaak foutief gestopt. Joren Vermoesen werd tweemaal onder het bord foutief afgestopt. Maar hij scoorde de vrijworpen aan 75 % en zo kwam Gent al na 2 en een halve minuut in de tweede periode 14-28 voor. Rik Van den Berghe werd op een driepuntsshot foutief gestopt en maakte 2 van zijn 3 vrijworpen. De thuisspelers konden nog even milderen. Maar even later liepen de Teuten op een technische fout, Laurent L’Hote twijfelde niet en scoorde die vrijworp feilloos. Gent morste even met wat kansen en het waren de thuisspelers die wat dichter kwamen. Maxime Verspeeten op aangeven van Joren Vermoesen zorgde dat de 15 puntenvoorsprong terug op het scorebord kwam halfweg de tweede periode. De wedstrijd kabbelde voort, de thuisspelers vonden nog een opening in de Gentse afweer, maar moesten Rik Van den Berghe foutief stoppen: die scoorde 1 op 2 van zijn vrijworpen. De wedstrijd werd wat ruwer. De thuisspelers verzilveren twee vrijworpen, maar ook Gent via Maxime Verspeten zorgde voor 4 punten via vrijworpen. De coach van de tegenpartij kreeg nog een technische fout aangesmeerd en Maxime Verspeten zorgde zo voor 21-39. De thuisspelers maakten nog een lay-up en kregen een fout mee, ook die vrijworp werd goed omgezet. Laurent L’Hote bediende via een assist Joost Brancart die feilloos scoorde en zo voor 24-41 zorgde. Gregory Depooter maakte in twee aanvallen na elkaar 4 punten. Robin Mestdagh knalde nog een driepunter binnen. De Kempenaars konden daar niet al teveel tegenover zetten, maar milderden toch een beetje. Gent behaalde zo de rust met 15 punten voorsprong.

Na de rust opende Gent met een jumpshot van Robin Mestdagh. De thuisspelers waren niet van plan zomaar de overwinning weg te geven en gingen resoluut in de aanval. Was Gent minder gefocust of waren de Limburgers in een uitstekende bui, niemand zal het kunnen zeggen maar ze deden de voorsprong smelten tot op 10 punten in een minimum van tijd. Robin Mestdagh zag het gevaar en knalde er voor Gent een driepunter in. Laurent L’Hote knalde er ook een jumpshot in en de thuisspelers konden ook nog tweemaal scoren maar dichter dan 11 punten kwamen ze niet. Gregory Depooter kon nog scoren, de tegenstrevers scoorden wel nog tegen maar halfweg de derde periode bleef er toch nog een riante 11 puntenkloof voor Gent over. De Gentenaren bleven hard werken om dit op het scorebord te houden. Via Gregory Depooter werd het 13 punten in het voordeel van de bezoekers maar ook nu kwamen de thuisspelers toch terug wat dichter. Laurent L’Hote lukte zijn tweede driepunter en zo werd het met nog 3 minuten te spelen in de derde periode 48-62. De thuisspelers maakten nog twee vrijworpen en een lay-up maar Gent scoorde nog via Gregory Depooter: Laurent L’Hote, Stijn Stevens en Joeri Vermoesen scoorden elk nog een driepunter. Na dertig minuten basketbal stond een 52-68 stand op het scorebord.

De thuisspelers begonnen nog indrukwekkend aan de vierde periode met 5 punten op rij. Stijn Stevens werd foutief afgestopt onder het bord en maakte 1 op 2 vrijworpen. Joost Brancart bracht de stand op 57-71. Maxime Verspeeten met een driepunter ontnam de thuisspelers alle moed als die er nog hadden. Gent had de wedstrijd onder controle. De Lommelaars hadden nog een driepunter in huis met een extra fout, zo werd de voorsprong nog even gereduceerd tot 11 punten. Maar Joeri Vermoesen zorgde met een verzorgde driepunter dat het 63-77 werd. Joeri Vermoesen met 4 punten en Joost Brancart brachten de stand voor Gent op 83 punten. De Kempenaren spartelden nog wat tegen, goed voor hun statistieken maar meer zat er voor hen niet meer in. Gent stoomde nog door tot 69-94. De laatste 11 punten voor Gent werden aangetekend door Joren Vermoesen met een jumpshot en drie driepunters van Maxime Verspeeten, Joeri Vermoesen en Rik Van den Berghe.

De basketbalspelers mogen zo de punten meenemen naar Gent en konden saharataart (taart met abrikozengelei) gaan eten. Volgende zaterdag 17 november 2018 om 20 u 15 spelen de mannen van Erik Rogiers in de sportarena “Het Tolhuis” tegen Gistel-Oostende. De jonge spelers/sters van Meetjesland kijken nu al reikhalzend uit naar deze ontmoeting om Gent vocaal te steunen. Gentenaren laat jullie niet kennen en doe het op zijn minst even goed. Gentse basketballiefhebbers de Gent Hawks zijn een goede reeks aan het neerzetten, kom ze steunen door jullie aanwezigheid kunnen ze zoveel meer.

Details

Datum Tijd League Seizoen
11 november 2018 15:30 Top Division 1 - Men 2019 2019

Plaats

De Souverein Lommel
Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel, België

Resultaten

Team1234OTT
BBC Croonen Lommel141919173369
Gent Hawks212720264894

BBC Croonen Lommel

Positie PTS
 69

Gent Hawks

# Speler Positie PTS
4Haerbos VinnieGuard0
5Verstraete SamGuard0
6Stevens StijnGuard5
7Vermoesen JoeriForward16
8Verspeeten MaximeGuard-Forward15
9Depooter GregoryForward8
10Van Den Berghe RikForward-Point6
11Vermoesen JorenForward11
12Lhote LaurentGuard9
13Freeman BrandonForward0
14Mestdagh RobinForward18
15Brancart JoostPoint6
 Totaal 94
PTS
69
94

KO FT