Gent Hawks schittert in finale tornooi Falco

Met 74-46 nam Gent Hawks afgelopen zondag de maat van BS Waregem in de finale van het tornooi van Falco Gent. Erik Rogiers blikt tevreden terug.

“De cijfers tonen overduidelijk aan dat de ploeg er defensief helemaal klaar voor is. Of die ruime overwinning nu echt iets betekent, wil ik in het midden laten. Het is echter wel afdoende bewijs van het feit dat we nu al hard aan het werken zijn. Laat ons bovendien ook niet vergeten dat Vinnie Haerbos en Joost Branquart niet eens meededen.”

“Brandon Freeman werd topscorer met 17 punten die hij voor het grootste deel maakte in amper 7 minuten. De prijs van MVP van het tornooi ging echter naar Stijn Stevens. Als de hele ploeg al sterk verdedigde dan was hij daar zeker de exponent van. Hij dook werkelijk naar elke bal en werd door de coaches na afloop dan ook mijns inziens terecht aangeduid als man van het tornooi. Samengevat mogen we stellen dat de manier waarop we het tornooi hebben aangepakt schitterend was.”

Eenzelfde tevredenheid treffen we ook aan bij Dimitri Ongenaet de coach van het organiserende Falco.

“Vooral de ochtendmatch, waarbij we na een nipte 72-79 de finale aan Waregem moesten laten was schitterend. Mijn jonge gasten hebben werkelijk iets getoond. De troosting (86-68 verlies van De Pinte) was dan weer veel minder. Maxime Lievens en Wouter Neyt moesten door examens het tornooi verlaten en 6 juniores aan boord was van het goede toch wel wat teveel. We kijken dan ook vooral naar die ene partij tegen Waregem die het beste laat verhopen voor de toekomst.”

Het Nieuwsblad

Volgende wedstrijd

Laatste 10 berichten

Gent Hawks niet naar finale play-offs #2019
24 april 2019
Basket Waregem verliest van Gent Hawks
21 april 2019
Wanty Gent Hawks naar halve finales van de play-offs
18 april 2019
Wanty Gent Hawks met thuisvoordeel naar play-offs
6 april 2019
Videoverslag finale Beker van Vlaanderen 2019
24 maart 2019
Belgian Top Division I round 20 best performance: Gregory De Pooter
22 februari 2019
Videoverslag Wanty Gent Hawks vs Gembo Borgerhout
7 januari 2019
Nieuwe sponsor, maar ook eerste nederlaag voor Wanty Gent Hawks
6 januari 2019
Een gelukkig en sportief 2019 gewenst!
17 december 2018
Gent Hawks wint prestigeduel tegen Waregem
2 december 2018

Twitter