“Twee keer defensief sterk” #Play-Offs (2018)

Basketbal 2DE NATIONALE MANNEN Gent Hawks – Erik Rogiers en Hawks kennen geen problemen met Spirou B

Nadat Gent Hawks in Charleroi al met 54-63 de eerste match van de kwartfinales had gewonnen, maakte het zondagavond met 83-62 in Gent de klus helemaal af. In de halve finale wacht vrijdag al Gembo Borgerhout, het team dat Soba Antwerpen uitschakelde.

Dat Hawks een beslissende belle kon vermijden, stemt coach Erik Rogiers alvast uiterst tevreden. “Uiteraard wil je zo’n derde match absoluut ontwijken. In dat geval wordt het helemaal erop of eronder. De sleutel voor beide overwinningen lag absoluut bij onze sterke defense. Tweemaal op rij konden we hen offensief beperken tot een toch wel vrij lage score. Was op Charleroi hun vedette Haris Delalic er niet bij omdat hij mee was afgereisd met de A-ploeg naar Oostende, dan waren ze zondag in het Tolhuis wel voltallig. Dat betekent dus dat naast voornoemde klepper ook andere bankzitters van hun fanion zoals William Robeyns en Sami Demirtas present gaven. De 83-62 cijfers laten een gemakkelijke overwinning uitschijnen, maar niets was minder waar.”

“Het is altijd een echte match gebleven”, aldus nog Rogiers. “We konden Spirou nooit helemaal losgooien. We moesten er hard voor werken. Dat is, gelet op wat nog komen moet, maar goed ook. Offensief hadden we met Joren Vermoesen (24 punten), Joerie Vermoesen (21 punten), Gregory De Pooter (12 punten) en Laurent Lhote (10 punten) vier man in de dubbele cijfers. Dat Brandon Freeman dit keer slechts zes punten lukte, maakt eigenlijk niets uit. Zijn scherpe prestaties zorgden voor een keiharde verdediging op zijn persoon, waardoor uiteraard de anderen meer ruimte kregen. Dat resulteerde onder meer in een meer dan behoorlijk percentage aan de driepuntlijn. Over de hele match bekeken misten we amper één vrijworp.”

“Boven alles hielp onze keiharde defense ons tot twee keer toe aan de zege. In de halve finale wacht nu Gembo. Een herhaling van de halve finale van vorig jaar. Met dit verschil dat het thuisvoordeel dit keer voor de Antwerpenaars is. Vrijdagavond gaan we op zoek naar een noodzakelijke uitzege.”

Het Nieuwsblad

Volgende wedstrijd

Basket Sijsele vs Wanty Gent Hawks

Sportpark 't Veld
Top Division 1 - Men 2019

Laatste 10 berichten

Belgian Top Division I round 20 best performance: Gregory De Pooter
22 februari 2019
Videoverslag Wanty Gent Hawks vs Gembo Borgerhout
7 januari 2019
Nieuwe sponsor, maar ook eerste nederlaag voor Wanty Gent Hawks
6 januari 2019
Een gelukkig en sportief 2019 gewenst!
17 december 2018
Gent Hawks wint prestigeduel tegen Waregem
2 december 2018
Gent Hawks gekwalificeerd volgende ronde Beker van België
2 september 2018
Gent Hawks schittert in finale tornooi Falco
28 augustus 2018
20° FALCO CUP – 26.08.2018
20 augustus 2018
TDM1 Seizoen 2018 -2019 – Kalender
13 juni 2018
Oefenprogramma Gent Hawks 2018
13 juni 2018

Twitter