“Spanning is gegarandeerd” #Play-Offs (2018)

Gent Hawks trekt vandaag naar Charleroi om er om 21 uur tegen Spirou B aan de play-offs te beginnen. Zondag volgt al de terugmatch in het Gentse Tolhuis met opworp om 20.45 uur.

Met alleen maar verbazende uitslagen in het laatste weekend van de reguliere competitie was het even rekenen om uit te vissen dat Gent Hawks uiteindelijk als vijfde eindigde in de reguliere competitie. Daarom moet het een eventuele belle tegen Spirou buitenshuis afwerken.

Coach Erik Rogiers denkt er het zijne van.

“Ik weet dat het voor de buitenwereld ongelooflijk ingewikkeld lijkt, maar had Gistel tegen alle verwachtingen in niet verloren van Cuva Houthalen, dan waren wij als vierde geëindigd. Nu eindigen we met drie op de dezelfde stek en heeft enkel Charleroi ten aanzien van ons een heel nipt positief saldo. Het enige wat me echter geweldig stoort, is dat men er blijkbaar niet in is geslaagd om alle wedstrijden van de laatste speeldag op hetzelfde moment te laten doorgaan. Het kan toch niet dat zowel Charleroi als Gistel een dag later aan de bak mochten dan ons en dus perfect wisten wat er te gebeuren stond.”

“Zoals de zaken er nu voorstaan is onze opdracht eenvoudig: thuis moeten we Spirou kloppen en buitenshuis moeten we hen één keer weten te verschalken. Gemakkelijk wordt dat niet, want het is een ploeg waar alle spelers twee keer per dag trainen. Bovendien hebben ze echte kleppers in de rangen zoals guard Rochdi Benzouien die net als Sami Demirtas en Haris Delalic vaak aantreedt bij de A-selectie. Met Yannick Diop en William Robeyns erbij is dit een heus topteam.”

“Niemand kan voorspellen hoe deze play-offs gaan verlopen, want het cliché dat iedereen van iedereen kan winnen, gaat meer dan ooit op. Wie er de uitslagen van afgelopen weekend bijneemt, begrijpt er meer dan waarschijnlijk niets meer van. Spanning is alvast gegarandeerd.”

Het Nieuwsblad

Leave a Reply

Volgende wedstrijd

Wanty Gent Hawks vs Melco Ieper

Sportarena Tolhuis
Top Division 1 - Men 2019

Laatste 10 berichten

Videoverslag Wanty Gent Hawks vs Gembo Borgerhout
7 januari 2019
Nieuwe sponsor, maar ook eerste nederlaag voor Wanty Gent Hawks
6 januari 2019
Een gelukkig en sportief 2019 gewenst!
17 december 2018
Gent Hawks wint prestigeduel tegen Waregem
2 december 2018
Gent Hawks gekwalificeerd volgende ronde Beker van België
2 september 2018
Gent Hawks schittert in finale tornooi Falco
28 augustus 2018
20° FALCO CUP – 26.08.2018
20 augustus 2018
TDM1 Seizoen 2018 -2019 – Kalender
13 juni 2018
Oefenprogramma Gent Hawks 2018
13 juni 2018
Stijn Stevens komt terug naar Gent Hawks #2018-#2019
29 mei 2018

Twitter